Zwolse wijken vieren Koninginnedag

Zwolle – Ook in de Zwolse wijken werd er Koninginnedag gevierd. Daar werden spelletjes middagen, vrijmarkten en fietsoptochten georganiseerd voor de kinderen. De Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen hield zaterdagmorgen een koninginnedagoptocht voor kinderen tot en met groep 7 van de basisschool. Met feestelijk versierde fietsen gingen zij in optocht door de wijk. Onder begeleiding van Drumfanfare Sint Caecillia uit Raalte.

30-4-11-deel-optocht.jpg

Koninginnedag in Zwolle-Zuid begon met een optocht van versierde fietsen. De optocht eindigde op het sportpark van SVI, waar rond 10.45 uur de Nederlandse vlag gehesen werd. Daarna was het tijd voor de grote ballonnenwedstrijd. Aansluitend konden de kinderen meedoen aan diverse kinderspelen. Op het Assendorperplein was er in de ochtenduren een kindervrijmarkt. De kinderen konden een plekje zoeken op het plein om hun spulletjes te verkopen. ’s Middags was er een dansworkshop, een rapworkshop, de theatervoorstelling ‘Klater-Goud en livemuziek. Vanaf 23.00 uur zijn er afterparty’s aan het Assendorperplein in sociale culturele vereniging Eureka met ‘Zotte Zaterdag XL’ en in Wijkcentrum de Enk met DJ Ome Funk & Cabron.

rutger_koninginnedag-zwolle-zuid-3.jpg
De Gouden Koets van de Fam. Nijkamp werd in Zwolle Zuid winnaar van de optocht.
Foto: Rutger Steenbergen

30-4-11spiegeling.jpg
Muzikale begeleiding bij de optocht in de Aa-landen…

koninginnedag_2011-188.jpg
Het was erg druk in Assendorp!

 Aa-landen:

30-4-11-koningin-in-de-dop.jpg

 30-4-11wilhelmus-vlag-hijsen-rivierenhof.jpg

30-4-11oranje-boven.jpg 

30-4-11st.ceaciliaraalte.jpg

30-4-11-versierde-fietsen.jpg

Zwolle Zuid:

 koninginnedag-zwolle-zuid-1.jpg

koninginnedag-zwolle-zuid-2.jpg
Foto’s: Rutger Steenbergen

Assendorp:

koninginnedag_2011-196.jpg

koninginnedag_2011-199.jpg

koninginnedag_2011-220.jpg

koninginnedag_2011-227.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Optocht in Zuid was leuk en hulde ad vrijwilligers v SVI 😀
  ’s Ochtends ook naar de rommelmarkt ah Assendorperplein geweest; was eveneens leuk. Maar ’s middags was ik er na 5 min. weer weg – veel te druk. (Arme kinderboerderijdieren die daar niet, zoals ik, weg konden lopen…)


  ⚠️ Meld

 2. ja Nijntje, zielig voor die dieren. Vooral de Ramshorst die in Assendorp stond, echt zielig. Veel te warm en erg druk voor die dieren. Ik snap die medewerkers niet dat ze dat die dieren aandoen!


  ⚠️ Meld

 3. Anke; dat is toch die boerderij uit dieze?
  Ik heb het gezien ja, er werd zelfs met cavia’s gegooid door kinderen!!!
  Toen ik er wat van zei; dat ze beter op moesten letten, kreeg ik een kwade blik toegeworpen!! Gewoon mishandeling! Gelukkig liep die cavia na zijn val weg en mankeerde hij niks.


  ⚠️ Meld

Reageer