PvdA viert 65e verjaardag in Zwolle

Zwolle – De landelijke Partij van de Arbeid viert zondag haar 65e verjaardag. Dat gebeurt in de Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. De traditionele 1 mei viering van de partij staat dan ook in het teken van de jubilerende sociaaldemocraten. Voordat de landelijke viering plaatsvindt is er zondagmorgen eerst nog een plaatselijke herdenking bij begraafplaats Kranenburg. Bij het graf van de bekende Zwolse dominee Horreüs de Haas, één van de sociaal-democratische voormannen, spreekt oud-staatssecretaris en tegenwoordig Kamerlid Jetta Klijnsma.

Partijleider Job Cohen en voorzitter Lilianne Ploumen verwelkomen zondagmiddag zowel leden van het eerste uur als nieuwe leden in Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Ook politieke leiders en kopstukken van vroeger en nu en andere speciale gasten zijn aanwezig. De verjaardag wordt gevierd in een ‘feestelijke setting’ met films, muziek, interviews, terug- en vooruitblikken. Onder anderen Wim Kok, Wouter Bos, Jan Pronk en Hedy d’Ancona zijn van de partij. Job Cohen houdt om 16.30 uur zijn 1 mei speech. De Partij van de Arbeid werd op 9 februari 1946 opgericht, als fusie van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij, de Vrijzinnig Democratische Bond en de Christelijk-Democratische Unie. De partij heeft aan dertien kabinetten deelgenomen. Willem Drees, Joop den Uyl en Wim Kok waren premier namens de sociaaldemocraten.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. @Henk,
    De gezinshereniging is net als de hypotheekrenteaftrek begonnen met een redelijke insteek maar daarna door de mensen zelf danig verpest.
    Een Turkse gastarbeider kon daardoor veranderen in een compleet Anatolisch dorp bij jou om de hoek en rijke graaiers krijgen nog steeds hun villa gesubsidieerd.
    Jij mag langer doorwerken met instemming van de PVDA !


    Maak melding

Reageer