Mannen aangehouden voor belediging

Zwolle – Op de Kerkbrug werd zaterdagavond 30 april een 23-jarige man aangehouden voor belediging. De man vond het nodig om passerende agenten zonder enige aanleiding te beledigen. Toen hij op zijn gedrag werd aangesproken, deed de man opnieuw diverse beledigende en denigrerende uitspraken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is later die avond heengezonden.

politie_logo_4.jpg 

Op het Maagjesbolwerk werd diezelfde avond een 25-jarige man uit Hattem aangehouden voor belediging. Ook hij vond het nodig om surveillerende agenten zonder enige aanleiding te beledigen en uit te schelden. De man werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. misschien wordt het tijd dat depolitie gaat optreden! neem bijvoorbeld de gardia civille of haar franse tegenhanger de gendarmerie. Die worden niet uitgescholden op straat, die maken korte metten met dit soort gastjes


  Maak melding

 2. Haha John! Heel voorspelbaar, dat jij met deze reactie komt!

  Het niet hebben van “succeservaringen” met mensen die een bepaald beroep uitoefenen is natuurlijk geen enkele reden om dan iedereen die dat beroep uitoefent maar te beledigen! Ik heb ook geen succeservaringen met stofzuigerverkopers (simpelweg omdat ik er nog nooit mee te maken heb gehad), maar die mensen ga ik toch ook niet uitschelden?!?

  Ik weet goed wat je bedoelt hoor… Jij komt op voor de mensen met lange tenen. De mensen die zich slecht behandeld voelen door een agent en dan maar besluiten iedere agent verrot te schelden.

  Nee, ik ben het eens met Jelle: gewoon optreden tegen dat soort gajes!

  Bij de weg: het is Plantje en niet Plankje…


  Maak melding

 3. Sorry, zie het nu ook. Was niet bewust, wel grappig;)

  ontopic:

  Je begrijpt niet wat ik bedoel ik reageer op jouw vraagstelling waarom mensen een hekel hebben aan de politie. Ik heb ze ook niet hoog zitten, en vindt dat we zonder politie veel zaken ook zelf op kunnen lossen, maar ben wel blij dat ze er zijn. Maakt mij dit dan een herrieschopper? Het is niet altijd zwart-wit.

  Gendarmerie, keihard optreden? Denk je dat dit helpt? Frankrijk kampt met grote rassenrellen en met keiharde optredens van de politie en hier zijn ze dus geen meter mee opgeschoten. Goede aanpak inderdaad. Denk je dat er veel respect is voor de politie in Frankrijk?


  Maak melding

 4. Ik kan me dan nog voorstellen dat iemand een slechte ervaring met “een” agent heeft. Maar dat mag toch geen reden zijn om dan maar iedere agent uit te schelden?
  En zaken als t-shirts met daarop “ACAB” komt op hetzelfde neer.

  Waarom heb je de politie niet hoog zitten? Ik heb ook wel eens mindere ervaring met agenten gehad. Maakt dat iedere agent slecht? Nee absoluut niet! Geeft dat reden om welke agent dan ook te beledigen? Allerminst!

  Juist het beledigen van een agent om de simpele reden dat hij/zij agent is noem ik “zwart-wit” denken.

  Maar goed… ik val nu in 1 reactie al 2 keer in herhaling. Dit punt is bovendien hier op Weblog Zwolle al heel vaak genoemd. Net als dat ik voor moraalridder word uitgemaakt die wel tot de ellebogen bij iemand in de aars zal zitten. Sommige mensen kunnen nu eenmaal geen respect opbrengen voor het gezag. John, jij geeft aan, dat dat waarschijnlijk een gevolg is van slechte ervaring. Ik heb eerder het idee, dat het vaak gaat om mensen die zich niet gedragen en daarop gewezen worden of mensen die volgens kudde-gedrag er lekker in meelopen dat iedere agent slecht is.


  Maak melding

Reageer