Willem Dreespenning voor Zwols echtpaar Van der Laan

Zwolle – Het echtpaar van der Laan uit Zwolle, dat al 65 jaar lid van de PvdA is, werd zondagmiddag tijdens de landelijke 1 mei viering in Zwolle vereerd met de Willem Dreespenning. Het echtpaar is al vanaf het begin van de PvdA lid van de partij. De heer van der Laan is 85 jaar oud en is in zijn werkzame leven docent biologie aan de rijksscholengemeeschap (nu van der Capellen scholengemeenschap) geweest. Mevrouw van der Laan-Vogt is 89 jaar oud. Ze wonen aan de Zwarteweg. De aanwezigen kregen een dichtbundel van ex-stadsdichter Alet Boukes als presentje mee naar huis.

img_9144_copy.jpg

Naast de landelijke 1 mei viering vierde de arbeiderspartij ook hun 65e verjaardag in Zwolle. De PvdA is opgericht in Amsterdam als brede volkspartij op 9 februari 1946 door voormannen als Drees, Lieftinck, Thomassen, Banning en Schermerhorn. Partijleider Job Cohen en voorzitter Lilianne Ploumen verwelkomden zondagmiddag haar leden in Regardz Nieuwe Buitensociëteit. Ook politieke leiders en kopstukken van vroeger en nu en andere speciale gasten waren in Zwolle  aanwezig. De verjaardag werd gevierd in een feestelijke ambiance met films, muziek, interviews, terug- en vooruitblikken. Onder anderen Wim Kok, Wouter Bos, Jan Pronk en Hedy d’Ancona waren van de partij. Oud-partijleider en voormalig Minister-President Wim Kok kreeg een erepenning voor 50 jaar lidmaatschap.

img_9010_copy.jpg
Landelijk bekende kopstukken…

img_9240_copy.jpg
De Zwolse afdeling van de PvdA ook aanwezig…

img_9302_copy.jpg

 

img_9177_copy.jpg

img_9056_copy.jpg

img_9015_copy.jpg

img_9106_copy.jpg

img_9195_copy.jpg

img_9221_copy.jpg

img_9267_copy.jpg

img_9331_copy.jpg

img_9104_copy.jpg

img_9332_copy.jpg

img_9346_copy.jpg

img_9372_copy.jpg

img_9483_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Vroeg wijs en met het hart altijd op de juiste plaats. Proficiat met de Willem Dreespenning, meneer en mevrouw Van der Laan.:D


  Maak melding

 2. De Partij van de Arbeid, die vandaag in Zwolle haar 65e verjaardag viert, doet het niet goed in de peilingen. Volgens een peiling van Maurice de Hond zouden de sociaaldemocraten op dit moment op niet meer dan 22 zetels kunnen rekenen.

  Dat is er één minder dan vorige week, en acht minder dan bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010.  Maak melding

 3. Dat is het “balkenende” effect. Balkenende had 10 jaar lang afspraken met Fortuyn en later Wilders om nooit elkaar te bestrijden, maar altijd samen de pvda. Het doel was een beeld neer te zetten dat alles wat niet goed is in Nederland de schuld is van de pvda. Problemen rond immigratie, integratie en financien zouden exclusief zijn veroorzaakt door de PVDA. De feiten liggen echter anders, over de laatste 30 jaar hebben CDA 76% VVD 68% geregeerd. De PVDA is slechts derde met 56%. Daarnaast was gastarbeid een VVD idee, gezinshereniging een CDA punt.
  Eigenlijk zijn alle Nederlanders van rechts naar links betrokken bij de problemen die er nu zijn. Het enige verschil is dat de PVDA zich NIET verlaagd tot discriminatie en het blikveld op problemen NIET vernauwd tot allochtonen.


  Maak melding

 4. Mooi gesproken Pi en Henk kom eens met een mening in plaats van met je gebruikelijke knip- en plakwerk. Wat mij betreft ben je altijd maar aan het leuteren zonder enige inhoudelijke bijdrage.


  Maak melding

 5. Ik had een eerdere reactie per ongeluk bij een andere forumonderdeel geplaats. Dus doe niet zo naar Stadshagenees!

  Dit:
  Wat is er mis met gastarbeid en gezinshereniging. Zeker in DIE tijd. De PvdA zou hier nu en vandaag ook voor zijn.


  Maak melding

 6. Henk, daar gaat et niet om. Het gaat erom dat in alle beeldvorming door balkenende, wilders en fortuyn gastarbeid en gezinshereniging als “de schuld van de pvda” wordt neergezet. De feiten liggen echter anders.


  Maak melding

 7. Nou moet zeggen dat ik nu ook niet meer zo weg ben van de PvdA .Als ik nu die Kok zie zitten op de foto denk ik terug aan de tijd dat hij op het Malieveld in Den Haag stond te schreeuwen op de barricaden als voorzitter van de FNV.Toen stond hij daar voor de mensen later in de kamer als premier heeft hij die zelfde mensen het meeste weer afgepakt en zelf stevig de zakken gevuld .Zelfs tot op heden had meneer op zijn ouwe dag nog diverse commissariaten waar hij door aanwezig te zijn op vergaderingen nog wat flinke bedragen in de zak stak.Als je dat socialistische politiek noemt dan lust ik er nog wel eentje.Bos ook steekt miljarden belastinggeld in de foute banken en gaat dan uit de kamer om het rustig aan te doen bij de KPMG.Terwijl hij de banken geld heeft toegestoken omdat er problemen waren stak Zalm in die tijd nog even 1,5 miljoen bonus op leuk politiek bedrijven zo .Zelf zitten ze er warmpjes bij en de achterban moet steeds meer inleveren


  Maak melding

 8. Jammer dat cohen altijd zo rottig uit zijn wooren komt, maar vel sympathie waarop hij zichelf staande probeert te houden in het huidige agressief politieke klimaat!


  Maak melding

Reageer