Chat Log 17

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 18 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 526
 1. Geeft niet hoor Dame… zonder F5 sta je raar te kijken bij het starten van een nieuw log… Denk je de eerste te zijn, zijn er gewoon zo’n 20 reacties voor je geweest (heb ik al eens gehad…).


  Maak melding

 2. Doeksen, wij moeten morgen in de buurt van het Bergklooster aan de bak. Moet eerst nog mijn fietsband plakken. Waar zit jij morgen dan?


  Maak melding

 3. Doeksen, dan zitten we morgen dicht bij elkaar. Zullen we rond het middaguur een schuimertje nemen bij het theehuis?


  Maak melding

 4. thehuis, goeie zet! ik kom net terug van een wandeling over de mooiste camping van zwolle, heerlijk zo vroeg op pad.


  Maak melding

 5. En voor het geval je niet weet waar het op slaat:

  Programma op de zaterdagmiddag waarin radiofenomeen Barend Barendse een uitzinnig publiek laat meezingen met Nederlandstalige melodieën en platen, tussendoor treden Nederlandse artiesten op. (…) In de Eregalerij van de oude glorie komt al het edelmetaal voorbij als Barendse zijn felicitaties overbrengt aan vijftig (goud), zestig (diamant) of zeventig (platina) jaar getrouwde echtparen.  Maak melding

 6. Goedemorgen allemaal,
  Lees ik net dat Bin Laden is gedood.
  Snap dat voor de amerikanen voelt als een overwinning. Maar is dit ook zo. Of volgen er nu nieuwe aanslagen door zijn volgers? De tijd zal het leren.


  Maak melding

 7. Dat vroegen wij ons hier ook af, Ingrid. Het wordt gepresenteerd als een stripverhaal dat goed eindigt met de dood of gevangenneming van de slechterik. Bin Laden is in mijn ogen meer een representant van een grotere beweging die onvrede heeft en haat voelt tegen de westerse wereld dan een eenzame strijder. Ik vrees dat er een opvolger opstaat.


  Maak melding

 8. Ben er ook bang voor Dame. Vind aan de andere kant ook dat we ons niet moeten laten leiden door angst. Dus snap wel het overwinningsgevoel van de Amerikanen. Hij is natuurlijk al die jaren het gezicht van Al Quada geweest. Maar net wat jij zegt, hij heeft volgens mij vele opvolgers klaar staan.


  Maak melding

 9. 1 mei ,de dag van de arbeid.Het zal ook de geschiedenis ingaan dat de wereld afscheid heeft kunnen nemen van 2 extreem haatzaaiende angstinboezemde massamoordenaars.

  66 jaar geleden werdt op 1 mei de wereld verblijd met het overlijden van Hitler.
  1 mei 2011 de verlossing van Bin Laden.

  Een datum die nog meer cachet geeft.


  Maak melding

 10. Ingrid.

  Hitler pleegde op 31 april 1945 zelfmoord in een bunker in Berlijn,maar werdt pas 1 mei wereldkundig gemaakt.


  Maak melding

 11. 8.Hitlers dood
  Op 30 april, ongeveer om half 4 in de ochtend, plegen Hitler en Eva Braun zelfmoord. Ze hebben cyaankali ingenomen. Dat is een pilletje waar dodelijk vergif in zit. De Russen waren inmiddels al gaan zoeken waar Hitler zich verstopt had. Ze wisten nog niet dat hij al dood was. Ze vonden eerst het verbrande lijk van Goebbels. Ook z’n vrouw en de 6 kinderen waren dood. Vlakbij werd een lijk gevonden die op Hitler leek. Het was hem niet, maar de Russen vertelden aan de hele wereld dat ze het lijk van Hitler gevonden hadden. Maar 3 dagen later bleek het niet waar te zijn. De wereld was geschokt. Misschien was Hitler nog ergens in leven !
  Een paar dagen later vond men 2 verbrande lijken. Een man en een vrouw. De Russische leider Stalin liet in het geheim de lijken onderzoeken. Het waren de lichamen van Hitler en zijn vrouw. Hij vertelde niets aan de wereld. De lijken moesten stiekem uit het gebied worden meegesmokkeld. De doodsoorzaak was een cyaankali-pil. Ook had iemand Hitler na zijn dood nog door het hoofd geschoten ! Stalin had een probleem; waar moest hij met de lijken naar toe ? In de periode van 1945 tot 1970 werden de lijken 7 keer begraven ! Niemand wist het. In 1970 besloten de Russen om de lijken helemaal te vernietigen. Op 4 april van dat jaar besloot de Russische geheime dienst de beenderen van Hitler op te graven bij het plaatsje Maagdenburg. Daarna werd het lijk verbrand en werd de as in een riviertje (de Ehle) gegooid, bij het plaatsje Biederitz. De Russen waren bang dat het lichaam van Hitler ooit eens ontdekt werd. Er zijn helaas nog steeds mensen die in Hitlers ideeën geloven. We noemen die Neo-nazi’s. De Russen waren bang dat die Neo-nazi’s misschien Hitler gingen vereren als een soort god. Daarom hebben ze besloten het lichaam van Hitler te verbranden tot as. Alleen de kaak en een deel van Hitlers schedel liggen nog in archieven (plaats waar belangrijke gegevens bewaard blijven) in Moskou.

  Hoezo 1 mei wereldkundig gemaakt?


  Maak melding

 12. Bericht door wichert, op 2 mei 2011 om 13:26
  Assie anders kiek ie ook niet op een dag

  Klopt Wichert, maar vandaag wel.:)


  Maak melding

 13. Bericht door ingrid, op 2 mei 2011 om 14:50
  @Assendörper, hebben ze nou in de schaftkeet ook al internet

  Niet alle schaftketens hebben internet Ingrid maar de schaftketen waar ik deze week gebruik van maak heeft dat wel. 😉


  Maak melding

 14. @Assendörper, wat een mazzel heb jij weer. Kun je tenminste je HJ’tjes online bestellen. Maar ja nog luxer is natuurlijk een terrasje bij het Theehuis:)


  Maak melding

 15. Dame het zonnetje was heerlijk en zo te zien kruipen de temperaturen eind van deze week weer naar en over de 20 graden 😀


  Maak melding

 16. Dame Assie werkt altijd zich eigen in het zweet en ik weet dat die enkel een t-shirt aan heeft , nou zweet en de wind en daarbij heeft die gisteren geen eieren gehad, kun je wel raden is die zo ziek. :'(


  Maak melding

 17. Gaat het herstel voorspoedig, Derk? Ze zal wel blij zijn dat het allemaal achter de rug is en ze weer lekker thuis is.


  Maak melding

 18. Voor herstel staat een half jaar Dame, maar vandaag was ik mijn autosleutels al kwijt 😮 . Daar moeten we dus nog even een gesprekje over hebben, ze moet het gewoon wat rustiger aan doen. Stel je voor dat ze er niet helemaal bij is en de kids zitten in de auto


  Maak melding

 19. Rustig aan doen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar je hebt helemaal gelijk. Hoe meer rust, hoe sneller het herstel vaak gaat. Doe haar mijn hartelijke groeten.


  Maak melding

 20. Nou Derk, ik voel me idd niet helemaal fit. Momenteel heb ik pien in dak en last van de keel. Denk dat ik afgelopen weekend teveel wind op het terras heb gehad.


  Maak melding

 21. Ha Derk, gelijk heb je maar wanneer je het al een poosje rustig aan hebt moeten doen dan wil je weer zo graag. Tenminste dat is mijn ervaring.


  Maak melding

 22. Dat denk ik ook, Derk. Ik kijk alleen met angst en beven uit naar het studenteneten. Ik gok op Chili Concarne, in een vieze pan uit een smerige keuken.:o


  Maak melding

 23. @Assendörper krijgt Derk dan toch nog gelijk. De wind is je teveel geworden. Morgen maar wat meer in de keet blijven.  Maak melding

 24. Ja Ingrid ik weet er alles van, wou vanmiddag weggaan, maar madam had de auto te pakken, ik mijn afspraak afgezegd. Komt ze doodleuk 2 uur later terug met wat kleren die ze in Zwolle bij H&M gehaald had.


  Maak melding

 25. Vanavond om 23:00 uur komt er een documentaire over de “zwarte soldaten”, Nederlandse SS-ers, allemaal stokoud die openhartig vertellen over hun keuze. Lijkt me boeiend om te zien.


  Maak melding

 26. Heb je nog connecties daar, Derk? Als hij daar echt naar toegaat (zou ikzelf wel toejuichen), dan zoekt hij zeker een kamer. Het is te ver naar de Uithof en de dagen op de UU te lang voor op en neer te reizen.


  Maak melding

 27. @ Dame, wat gaat ie studeren.
  Ach Derk, blijkbaar was ze aan een uitstapje toe. En morgen zal ze het wel weer wat rustiger aan doen.


  Maak melding

 28. Dat ziet er wel erg goed uit, Derk, dat straatje. Hij moet eerst nog kiezen naar welke stad hij wil en zich dan als een haas inschrijven. Hij gaat wis- en natuurkunde studeren, Ingrid. Utrecht heeft die studie goed georganiseerd en is ook een leuke stad. Vandaar mijn voorkeur, maar ja, het is zíjn keuze.
  Als het Utrecht wordt, dan laat ik het je weten,want interesse heb ik zeer zeker.


  Maak melding

 29. Lijkt mij verstandig, maar denk dat ze het hoogst waarschijnlijk haar lichaam wel aan zal geven, dat 2 dagen achter elkaar nog niet echt wil. Maar niemand is gelijk.


  Maak melding

 30. Nijmegen. Daar hebben wijzelf ook gestudeerd. Leuke stad waar we ook nog familie en vrienden hebben wonen. Wel wat meer provinciaals dan Utrecht. En de studie is minder goed georganiseerd.


  Maak melding

 31. Je kent dr niet Ingrid ze gaat door tot ze er bij neervalt. Dus de autosleutels hou ik in de zak.

  Dame het is een heel mooi plekje, groot dakterras eigen keuken en douche en geen andere studenten in huis


  Maak melding

 32. Nee dame nog niet de loods onder heb ik in gebruik voor opslag. lekker ustig plekje hoor en dat midden in de stad met zelfs een molen erbij 😮


  Maak melding

 33. Ik zag het op google maps. Ziet er ideaal uit, kwartiertje fietsen naar de uni en tien minuten naar de stad. Perfect stekkie.:)


  Maak melding

 34. Ik ga de laatste afwas doen en nog even bankhangen en dan naar bedje.

  Fijne avond nog!

  Assie mocht je nog langs komen doe jij het licht dan uit?


  Maak melding

 35. Ben er nog wel en hoorde de kerkklok vier minuten geleden al 23.00 uur slaan. Die klok loopt voor. Moet de broodtrommel nog vullen maar de eitjes zijn al wel klaar.;)


  Maak melding

 36. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Eva met dr 2de Gouden plak

  Eregalerij:

  met 1: Papa val, Ingrid, Natascha, Appie, Assendörper, ps en Bertus
  met 2: Derk, Dame en Eva
  met 4: Joppuh

  :D:D:D


  Maak melding

 37. @Dame, ben benieuwd waar de keuze op gaat vallen. Utrecht lijkt mij ook leuker dan Nijmegen. Maar je weet maar nooit.


  Maak melding

 38. Nijmegen is prachtig hoor ,de stad en de omgeving en vooral in karnavalstijd,vierdaagse en nog veel meer mooie feesten.


  Maak melding

 39. Ach Wichert utreg me zijn mooie gragies en gezellige cafeetjes en dan nog eens beter onderwijs hmmm kan Nijmegen niet aan tippen!


  Maak melding

 40. En dan komt dit er nog overheen;

  Massale paniek bij Nijmeegse studenten. Als het aan hun college van bestuur ligt, is een 5,5 voortaan geen voldoende meer. Het cijfer wordt simpelweg geschrapt, zo besliste het college vandaag.

  Zij wil meer eenheid over de normering. Momenteel bestaat er nogal wat onduidelijkheid over de vraag of een 5,5 nu wél, of geen voldoende is. Men kan nu enkel nog een vijf óf een zes krijgen (of hoger of lager natuurlijk). Bij andere cijfers zijn nog wel halve punten mogelijk.

  Het college heeft nog een opvallende maatregel in petto: zij wil dat studenten met een voldoende geen herkansing meer mogen doen, om zo een hoger cijfer te halen. Dit kan van belang zijn voor zij die bijvoorbeeld een honoursprogramma willen volgen.


  Maak melding

 41. Zullen we zaterdag bij de Pierik een kannonendagje houden, zag in de achterklep dat ik verdorie een heel treetje had meegenomen.


  Maak melding

 42. Nou dat weet ik nog niet Derk. We zijn eerst ’s middags op het mooie sportpark van EDON. Daar zullen ook de nodige biertjes wel worden ingenomen. Denk dat ik het daarna bij de Pierik maar bij een paar Krolsjes hou.:o


  Maak melding

 43. Hier is stroom ook goed, Plantje kan ik je helpen? Ik heb 2 verlengkaspels van 30 meter………….. 🙁 Ik weet hoe het is zat vorig weekend ook 2 uur zonder stroom.


  Maak melding

 44. @Dame 22:04

  Bericht door ingrid, op 12 april 2011 om 22:29
  Ga vrijdagavond naar Hedon, lang geleden dat ik daar ben geweest.
  Naar MakeBelieve, mijn neefje. Eerste keer dat ik hem live, behalve dan tijdens privé aangelegenheden, zie optreden. Heb er erg veel zin in  Maak melding

 45. Nee, Derk, ik voer gewoon de opdracht van Ingrid uit.;) Ik voel me wel erg oud als ik al die categorieën bekijk en merk dat ik bijna geen enkele artiest/groep ken.:(


  Maak melding

 46. Kijk aan JanD heb je nog iets. Wel bijzonder als je neef het zo goed doet dat ie voor een award in aanmerking komt.:)


  Maak melding

 47. Ik wist niet dat er speciale tangen te koop zijn om een jampot open te krijgen. Ik heb een paar gaten in de deksel geboord.


  Maak melding

 48. Dank je Dame en Derk, en inderdaad JanD het is mijn neef(je) en het was gweldig om hem bij Hedon op te zien treden. Zal niet makkelijk zijn om te winnen gezien de populariteit van Ben Saunders. Maar hij was al heel blij en tegelijk aangenaam verrast toen ze hoorden dat ze genomineerd waren.


  Maak melding

 49. Leuk, Ingrid, een heel gezellig en – zo hoort het ook – rommelig studentenhuis. ’s Maandags is schoonmaakdag, dus we hadden geluk. En zowaar kregen we ook nog een lekker maaltje (pasta carbonara) voorgeschoteld.De keuze wordt niet makkelijker, geloof ik. Alle vrienden gaan naar Nijmegen, maar Utrecht heeft ook zo haar bekoringen.


  Maak melding

 50. Assie toch een flinke klap op dr kont en je draait de deksel er zo vanaf, wat wil dame nu weer? elastiek omdoen? 😮


  Maak melding

 51. Ik vond het vorig jaar akelig druk, Ingrid, dus waarschijnlijk niet. Misschien ga ik morgenavond nog wel naar de dodenherdenking.


  Maak melding

 52. Ben ik helemaal met je eens Dame dat vond ik ook, verwacht eigenlijk doordat het geen nationale feestdag is dat het wat minder druk zal zijn. Ga meestal toch wel even heen om de sfeer te proeven. Hoe lang ik blijf hangt af van de drukte en wie ik tegen kom.
  Dodenherdenking misschien, afgelopen 2 jaar eigenlijk niet meer geweest.


  Maak melding

 53. Bericht door Derk, op 3 mei 2011 om 21:58
  Hier is stroom ook goed, Plantje kan ik je helpen? Ik heb 2 verlengkaspels van 30 meter………….. Ik weet hoe het is zat vorig weekend ook 2 uur zonder stroom.

  Nou, het was echt zo’n dipje van een seconde of 2. Maar vreemd genoeg hoor je van Enexis nooit wat van dat soort zaken! Ze gaan er waarschijnlijk van uit, dat het zo’n klein dipje is, dat het niet erg is. Maar dan gaan ze er aan voorbij, dat mensen wel computers aan hebben staan. Die zijn daardoor wel weg! En wellicht een VPN verbinding met het werk die wegvalt; diezelfde sessie kan ik dan niet meer overnemen.

  Bericht door Dame, op 3 mei 2011 om 22:02
  Neem liever dat programma voor Plantje op, Derk, daar heeft ie meer aan.

  Goede suggestie, maar ik heb het al gedownload 🙂 Niet te moeilijk over doen 😉


  Maak melding

 54. Mogguh; Bevrijdingsfestival Ingrid?Tuurlijk! Sla geen jaar over, al was het alleen maar om de geweldige sfeer en ondanks dat ik buiten de Vrijheid nog wat anders te vieren heb. Dat moet maar uitgesteld worden 😉 Bovendien ook een mooie mogelijkheid om te schipperen met het feest in de stad. Nee, hier gaan we wel weer heel wat uurtjes doorbrengen. :D:D:D


  Maak melding

 55. @Dick, Loesje is goed.En dat jij heen gaat wist ik wel.
  En ja een verjaardag valt op een later tijdstip ook te vieren. 5 mei is wat moeilijker te verplaatsen.


  Maak melding

 56. Na volgende week het feesten maar eventjes op een lager pitje zetten

  Ik zou van vandaag ook maar geen feestdag maken.:(


  Maak melding

 57. Elke dag is het in principe waard om gevierd te worden. Ken ook een minstens 3 personen die vandaag jarig zijn. Toch staat deze dag natuurlijk in het teken van herdenken “opdat wij niet vergeten”.

  @ Dame, wat vond je van die ex-waffenSS-docu?


  Maak melding

 58. Haha, dank je wel Natascha!

  Ps. gister tijdens de lunchwandeling in Meppel kom ik ineens een bekend gezicht tegen achter een marktkraam. Kees Kist stond in zijn eigen marktkraam “Kees Kist-schoenen”. Wist niet dat ie dat nu deed.


  Maak melding

 59. oh ja dick; alvast van harte!

  Vanavond wil ik met 6jarige Jip naar de herdenking; ben benieuwd hoe hij het ervaart…


  Maak melding

 60. Dick waren het doorlopers ,die Kist heeft van alles al gedaan
  .
  Hij verkocht
  diepvrieskisten
  sigarenkisten
  Lijkkisten
  Sinaasappelkisten
  Maar hij gaat wel door hij laat zich niet kisten


  Maak melding

 61. @ Marieke, prima idee, wij zijn met onze kinderen ook ton ze nog jong waren voor het eerst naar de dodenherdenking gedaan. Neem vooraf de tijd zodat je kunt uitleggen wat er gaat gebeuren.En ga niet te spastisch om met de stilte periode, probeer uit te leggen dat we 2 minuten niet gaan praten. Maar de 1ex dat wij met de oudste heen gingen was hij toen nog lang niet uitgevraagd, en ook opa stond toen nog in het peleton bij de oud mariniers. De mensen om heen hadden er wel een glimlach voor over toen wij steeds steeds aan het sssstttt waren, en hij zo iets had van oh ja.
  Maar het gevolg is wel dat ze er nu uit zichzelf rekening mee houden dat het 4 mei is, en dat we dan 2 minuten stil zijn.


  Maak melding

 62. Telkens als ik dit bericht weer lees moet ik glimlachenkan alleen in het zuiden;

  Vrouw rijdt door met vrouw op dak
  Een 51-jarige automobiliste is dinsdagochtend in Oss doorgereden na een aanrijding met een 66-jarige fietsster, terwijl die nog op het dak van haar auto lag. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt. De twee vrouwen, beiden uit Oss afkomstig, verklaarden elkaar niet gezien te hebben. De automobiliste liet wel weten ‘iets gevoeld te hebben’, maar geen flauw idee te hebben wat het was. Na de aanrijding merkte de vrouw op dat haar voorruit beschadigd was. Ze besloot een stukje verderop te stoppen. Pas toen viel haar op dat in haar achteruitkijkspiegel een been van het dak bungelde. Het 66-jarige slachtoffer is op het autodak door ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zij een gebroken bovenarm en wat blauwe plekken aan het ongeluk heeft overgehouden.  Maak melding

 63. @Ingrid en marieke de tweede

  Wij zijn vroeger ook altijd naar de herdenking gegaan met ouders of oma… Ik denk dat het goed is dat ze het eens meemaken…


  Maak melding

 64. Derk, dat doet me denken aan dat stel dat met de auto op vakantie huiswaarts keerde. Even getankt, benen gestrekt, en daar gingen ze weer; althans, hij kwam er drie uur later achter dat z’n vrouw vergeten was in te stappen…….:o


  Maak melding

 65. Nog 1 klein pandje en dan heb ik ook weekend, megaaa lang weekend 😀

  Dinsdag heb ik pas weer verplichtingen 😀


  Maak melding

 66. @ wichert, de handel van Kees leek op het oog een hoog Schoenenreusgehalte te hebben. Maar hij was druk aan het bellen, dus kon het hem niet vragen. Wichert en Derk ook bedankt voor de alvast-felicitaties.


  Maak melding

 67. Jij ook al Dame? Ik nog niet zit tegenwoordig in de mantelzorg en dat gaat 24/7 door ( moet ik wel mijn werk voor laten liggen)


  Maak melding

 68. We kregen net een mail van de fanshop van FC Zwolle. Je kunt voor ?? 8,95 een ‘Go Ahead Eagles Tutteldoekje’ kopen (ook van de andere Jupilerclubs,trouwens). Ben benieuwd hoeveel ervan over de toonbank gaan.;)


  Maak melding

 69. En wat dut Joppuh???????………voorbereiden voor vrijdag…… op Inspioration FM van 2200 tot 0000 dj Joppuh’s candlelight…met allemaal fijne ballads!…..be there!!!!!


  Maak melding

 70. @ingrid (en natascha); zo… we zijn al weer even terug. Pf, het was even spannend. Zowel voor hem als voor mij. Jip heeft adhd en vindt het lastig om stil te zijn. Dat is sowieso voor een kind al lastig, laat staan als allerlei prikkels nog sterker binnen komen. Maar hij heeft het voor zijn doen prima gedaan. Van te voren had ik alles al uitgelegd. Bij de fietstocht er naar toe kwamen we de stille omgang tegen. Een mooie gelegenheid om een klein stukje aan te sluiten. Daarna naar het monument en daar nog het een en ander uitgelegd. Na de kranslegging zijn we weggegaan. Het was voor hem goed zo. Volgend jaar weer!


  Maak melding

 71. @Marieke, ja ik herken het probleem, maar goed dat het jullie niet heeft weerhouden om heen te gaan. En Jip is weer een ervaring rijker.
  Langzaam opbouwen, er zullen nog vele momenten waarbij verwacht wordt dat hij stil zal zijn. Maar ik weet dat dit altijd weer spannende momenten zijn. Hoewel wij op de leeftijd van Jip nu,nog niet wisten dat onze jongste ADHD had, was stil zijn (staan) altijd al wel een “probleem”.


  Maak melding

 72. Een tukdoekje van FC Zwolle voor de kleine dame?

  Wij noemen het hier een “tod”, maar ik neem aan dat het allemaal synoniemen zijn voor “tutteldoekje”.


  Maak melding

 73. @ingrid: fijn om af en toe herkenning te hebben. Haha, ik liet hem tijdens het wachten tot de 2 minuten, even zitten op het gras (dacht dat ’t voor hem wel even prettig kon zijn). Maar natuurlijk moest er een stok in de buurt liggen waar hij mee ging zwaaien. En deze stok had geen lengte van 20cm, maar zat tegen de meter aan. Tja… impulsiviteit he 😉
  Ik voelde wel een aantal ogen van wat mensen in mijn rug prikken, maar daar heb ik me niet aan gestoord. Mijn doel (Jip laten kennismaken met herdenken) was belangrijker 😛


  Maak melding

 74. @Marieke, inderdaad feest de herkenning. En wat andere van mij of onze jongste vinden/vonden, heb ik me al vrij snel niets meer van aangetrokken.
  Waar kinderen die duidelijk een handicap hebben met bewondering worden aan gekeken als ze iets doen. Worden wij (ouders), zo van wanneer ga je dat kind eens opvoeden, en het kind vaak heel verwijtend aangekeken. Heb midden in de winkel, toen ik ook weer eens zo verwijtende blik kreeg, omdat mijn jongste zoon toen bedacht, dat hij even dwars wilde zijn. Aan een mevrouw gevraagd zou U ook zo verwijtend kijken wanneer aan hem te zien was dat hij gehandicapt is. Hoezo vroeg ze, nu U blik zegt genoeg. Maar neemt U van mij aan dat hij er ook niet altijd wat aan kan doen.
  En ik ben een trotse moeder, die vind dat hij tot nu toe al een boel bereikt heeft met vallen en op staan.


  Maak melding

 75. Veel mensen staan snel met hun oordeel klaar, zonder iets van de achtergronden te weten. Niks van aantrekken is het beste, maar niet altijd makkelijk. In de buurt waar ik stond, waren veel mensen aan het kletsen totdat het 20:00 uur was. Ik stoor me er niet aan.
  Belangrijker is dat de mensen de moeite nemen om te komen en stil te staan bij de verschrikkingen van fascisme en oorlog.


  Maak melding

 76. @Dame, ik vind dat ook prima. Iedereen is er om zijn/haar reden. En zolang men die 2 minuten stilte respecteert dan is het goed.


  Maak melding

 77. @ Marieke, inderdaad gewoon doen, mijn jongste is echte een gezelligheidsdier, hoe meer mensen hoe leuker. Heeft zelfs nu nog niet altijd in de gaten dat het juist al die prikkels van veel mensen hem zo druk maken. So be it. Laat hem maar gewoon genieten.
  Ga wanneer ik naar het festival ga zeker nog op het familieplein kijken.
  Veel plezier.


  Maak melding

 78. Ik zag maxima verdrietig zijn bij de Dam , was het emotie door de gebeurtenis of dacht ze na over wat dr eigen volk is aangedaan ?


  Maak melding

 79. morgen doeksen,

  @Derk, Maxima is ingeburgerd. Volgens mij krijg je standaard tijdens de cursus te horen dat je verdrietig MOET zijn tijdens de herdenking. Al moet ik wel zeggen dat het bij haar absoluut niet gespeeld zal zijn, ik denk dat ze oprecht is.

  @Dame het blijft toch haar vader he! En wat mij betreft mag ze hem liefhebben ook. Als we alle kinderen die uit nsb’ers, duitsers of wat voor een slechterikken dan ook zijn voortgekomen, moeten gaan beoordelen, veroordelen of wat dan ook dan hebben we zelf geen leven meer.

  En dan daarbij, wat kunnen zij er aan doen?

  Mensen fijne dag vandaag!


  Maak melding

 80. Op teletekst staat iets over Gretta Duisenberg die een restaurant is uitgezet, omdat ze (op zn zachtst gezegd) geen respect toonde voor de 2 minuut stilte…
  Zij heeft geen enkele verzachtende omstandigheid, zoals hierboven benoemd met de zonen van Ingrid en MariekeII, of mijn dochter van 3,5 die het ook niet volhield thuis. Hoe haalt een volwassen vrouw het in haar hoofd om zo respectloos te doen?

  Okee, ze heeft meer met Palestijnen dan met Israeliers. Dat snap ik ook nog wel, want bij die huidige oorlog, het ordinaire landjepik, gaat het ook allemaal niet netjes over en weer … dus vanuit haarzelf mag ze van mij iedere mening hebben over de herdenking die ze maar heeft… Maar of je nou zwart of wit denkt, of grijs, dan nóg heb je respect te hebben voor de gevoelens van een ander. En al helemáál als het de gevoelens van miljoenen mensen betreft! 2 Minuten in een jaar… hoeveel is dat nou? Alleen DIE twee minuten eventjes je gemak houden…ook al word je per ongeluk gebeld. Dat zou een volwassen vrouw toch gewoon moeten kunnen?
  Of zou zij zich, net als de Damschreeuwer, moeten melden op het politiebureau op 4 mei? Zodat ze geen overlast kan veroorzaken? Maar dan gaan we toch de gedachte aan de vrijheid voorbij?


  Maak melding

 81. @Ingrid en Marieke de tweede:
  Hoe oud zijn de kinderen waar jullie het over hebben?

  Van te jonge kinderen moeten we denk ik niet verwachten dat ze stil zijn en stil zitten. Los van wel of geen adhd. Als ze oud genoeg zijn om te snappen wat er gebeurd is in WOII zullen ze het respect wel moeten opbrengen. Als ze oud genoeg zijn om te begrijpen wat er gebeurd is lijkt me vanzelfsprekend.
  Maar zullen wij nog ooit echt begrijpen hoe het was? Als ik mijn oma hoor praten over hoe ze weggedoken zat voor de Duitsers en vervolgens een 16 jarig jochie compleet in ss-tenue huilend bij hen had zitten denk ik dat we zoiets nooit helemaal zullen kunnen doorgronden.

  Maar Gretta Duisenberg slaat de plank wel behoorlijk mis!


  Maak melding

 82. @Plantje; mijn zoontje is 6 (en driekwart!! dat moest ik er bij vermelden). Natuurlijk is het op deze leeftijd moeilijk. Maar ik vind dat je er ooit mee moet beginnen, ’t hoort bij de opvoeding. Hij wilde het wel, dit was een prima begin.
  Inderdaad, de verhalen van de mensen die het mee hebben gemaakt blijven ingrijpend. Mijn opa moest mee in de trein, als machinist was hij natuurlijk erg bruikbaar… Hij liep de trein in, maar ontsnapte via de achterkant van de trein. Helaas leeft hij niet meer en kan hij de verhalen niet meer vertellen.


  Maak melding

 83. @Plantje; Kinderen met ADHD hebben het bijzonder moeilijk om stil te zitten en niets te zeggen… Volwassenen met ADHD hebben zo hun foefjes om die 2 minuten door te komen…kinderen moeten dat nog leren…
  Het is dus niet een kwestie van weten dat je je stil moet houden, maar het VOLHOUDEN het te kunnen…
  En eigenlijk beginnen die “2” minuten al om 19.45 uur he… Dan wordt je eigenlijk in het openbaar al geacht je stil te houden…


  Maak melding

 84. @Plantje, mijn zoon is nu bijna 16 en snapt nu best wat er van hem verwacht wordt in omstandigheden als bijv. een dodenherdenking. Het is ook niet een kwestie van niet begrijpen. Zolas hij het zelf uitlegd is,mijn hoofd wordt dan opeens druk. En dat komt dan waarshijnlijk zoals ik het zie door alle indrukken die binnen komen.Ik denk dat wanneer je zelf geen ADHD hebt dat dit erg moeilijk te begrijpen is.( Dit geld ook voor mij want ik heb het ook niet).


  Maak melding

 85. Ik wilde het al of niet hebben van adhd niet bagatelliseren. Ging me meer om kinderen die dat niet hebben…daarop is mijn stelling denk ik wel van toepassing. Kan me ook voorstellen dat juist wanneer ze wel ADHD hebben juist op momenten dat iedereen stil is er veel op je afkomt!

  Het hoort zeker bij de opvoeding Marieke! Maar ik denk wel dat het belangrijk is te zien dat kinderen ook daadwerkelijk door hebben wat er gebeurt en gebeurd is.
  Mijn nichtje van 3 die zegt:”Zullen we het nieuws aanzetten om te zien hoe het in Libië gaat?” is geinig, maar niet meer dan dat. Dat moet ze ook niet te veel doen, want een 3 jarige hoort gewoon te spelen lijkt me zo….ze krijgt nog genoeg tijd om zich druk te maken om de wereld!

  Mijn oma leeft gelukkig nog wel. En ze is bovendien (met haar 90 jaar) nog behoorlijk kwiek en helder van geest! Ze heeft nooit echt veel over de oorlog verteld, maar het verhaal van het huilende ss-jochie is me altijd bij gebleven.
  Ze heeft ook nog een tijdje op de Zwarte Plak gezeten. Daar zaten in die tijd joden ondergedoken. Rowwen H?ze heeft nog een nummer over de Zwarte Plak in oorlogstijd gemaakt; erg mooi nummer overigens.

  Mijn vader (net met pensioen) heeft tientallen jaren als hovenier op een Duits oorlogskerkhof gewerkt. Ik weet nog dat we ooit in Duitsland op vakantie waren waar we een oud menneke troffen die nog in de oorlog gevochten had. Hij vond nog steeds dat het derde rijk had moeten zegevieren en vond het dan ook belachelijk dat mijn vader als Nederlander zonder nazi-sympathiën mocht werken op zo’n plaats.
  Als je hem vol plezier hoorde vertellen over hoeveel hij er had “neergemaaid” en “kapot geschoten” denk ik dat het maar goed is, dat mijn Duits toen nog niet goed genoeg was om het allemaal te kunnen volgen. Mijn vader is in ieder geval uiteindelijk behoorlijk kwaad op hem geworden.

  En pas toen mijn vader laatst met pensioen is gegaan heb ik begrepen, dat er een reden is waarom hij nooit films als Schindler’s list heeft gekeken. “Anders had ik nooit volgehouden om zo lang op dat oorlogskerkhof te werken; dan sta je veel te veel stil bij wat velen van hen hebben uitgevreten”

  En eigenlijk beginnen die “2” minuten al om 19.45 uur he… Dan wordt je eigenlijk in het openbaar al geacht je stil te houden…

  Dat wist ik niet eens! Weer wat bijgeleerd!


  Maak melding

 86. Zo nog even een kopje koffie drinken, en dan maar even een paar boodschappen doen. Ga vandaag maar een salede en soep maken.
  Kan iedereen vandaag eten wanneer hij het wil. Of niet thuis eten is ook goed.
  Tot straks.


  Maak melding

 87. En eigenlijk beginnen die “2” minuten al om 19.45 uur he… Dan wordt je eigenlijk in het openbaar al geacht je stil te houden…

  Als dat zo is, dan kunnen restaurants beter sluiten tussen half acht en half negen.


  Maak melding

 88. Bericht door ingrid, op 5 mei 2011 om 09:42
  @ Plantje hoe is het met jullie. Al druk met de voorbereidingen voor de nieuwe wereldburger.

  Ja het gaat goed! Mijn vriendin is druk bezig met de kinderkamer. Nu ze zonder werk zit is daar ook tijd genoeg voor. Ze heeft er echt wat leuks van gemaakt!
  Volgende week komen de meubels, dus ik moet dit weekend nog snel de plintjes doen 🙂

  Dick, gefeliciteerd met je verhaardag!


  Maak melding

 89. @PlantjeWij kwamen tijdens ee fietsvakantie eens op een kerkhof waar enkele Britse soldaten lagen. Volkomen verwaarloosd. Het gewone kerkhof ernaast was typisch Duits, vol kaarsen en dergelijke. Ik vond het een schandaal dat er niemand in dat dorp was die de graven van de Britse jongens bijhield. Als het mijn kind/broer was,zou ik niet willen dat hij op (voormalig) vijandelijke grondgebied op een vergeten kerkhof lag. Die dorpelingen missen dan toch wat beschaving en gevoel.


  Maak melding

 90. @Plantje; Leuk je weer op het log te treffen, trouwens… Ik kreeg de indruk je hier al een poosje niet meer gezien te hebben???

  Ik heb gisteren naar de film “The little boy in the striped Pyjama’s” gekeken. Op het eind, toen het Duitse jongetje het kamp in sloop om de vader van het Joodse jongetje mee te helpen zoeken, kon ik het niet meer aanzien. Ik heb wel gekeken, maar heb ook tussendoor even gezapt naar andere zenders… maar wat een indrukwekkend einde! Dan zou je denken: “Sliep uit, weet je ook hoe dat voelt”… maar dat was absoluut niet het gevoel dat ik er bij kreeg…
  NIEMAND zou op die manier aan zijn einde moeten komen. Met welke overtuiging dan ook! En zeker niet een onschuldig kind! Laat volwassenen het samen uitzoeken, maar laat kinderen met rust!
  Tijdens het tussendoor zappen kwam ik bij Schindler’s list, waarbij de naakte vrouwen net bijzonder opgelucht zichzelf weer mochten aankleden, ze hadden het overleefd… en vervolgens in paniek raakten toen ze zagen dat hun vrolijk juichende kinderen in deportatiewagens werden weggevoerd, hun einde tegemoet.

  Laten we alsjeblieft dit soort films blijven uitzenden en tenminste 4 mei in ere houden. Dit alles mag NOOIT meer gebeuren!


  Maak melding

 91. Marieke de tweede.

  Natuurlijk is het belangrijk jonge kinderen de intentie van dodenherdenking mee te geven,maar elk kind is een individu en verschilt van wanneer ze er aan toe zijn.Vooral kinderen met een kleine beperking/aandoening zoals ADHD hebben moeite zich te concentreren om 2 min stilte in acht te nemen.Alleen de grote massa om hun heen maakt ze doorgaans al wat onrustiger.
  Mijn zoon was ook zo n druktemakertje,en heb hem al vroeg kennis laten maken met de dodenherdenking,de eerste jaren vanaf pakweg 4 jaar gewoon thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving kijkend naar de tv hoe iedereen stil was,later ging ik met hem naar de echte herdenking en heb het de eerste jaren op veilige afstand samen met hem gevolgd.Op deze manier had hij wel het gevoel dat hij er ook bijhoorde zonder waarschuwende blikken van omstanders te zien.
  Naarmate hij ouder werdt had hij het onder controle en ging zonder zijn ouders ,maar met zijn vrienden en het volle besef en respect naar de herdenkingen toe.

  Wil hier alleen maar mee aangeven dat naar mijn mening het belangrijker is dat het kind begrijpt waar het omgaat,dan het stil zijn.
  Juist om het stil zijn zal het kind die 2 min gebruiken en mist in principe het doel .  Maak melding

 92. Bericht door Dame, op 5 mei 2011 om 09:58
  @PlantjeWij kwamen tijdens ee fietsvakantie eens op een kerkhof waar enkele Britse soldaten lagen. Volkomen verwaarloosd.

  Dat is inderdaad schandalig! In Venray ligt het Engelse kerkhof er gelukkig beter bij! Ook in Normandië zien de meeste kerkhoven er prima uit! In Margraten ook alles op en top! We moeten dat niet laten verslonzen!

  Bericht door Eva, op 5 mei 2011 om 10:03
  @Plantje; Leuk je weer op het log te treffen, trouwens… Ik kreeg de indruk je hier al een poosje niet meer gezien te hebben???

  Het moet wel leuk blijven. Ik was op een gegeven moment iets te veel met niet werk gerelateerde zaken bezig. Ook nu zal ik daar mee op blijven letten!

  Laten we alsjeblieft dit soort films blijven uitzenden en tenminste 4 mei in ere houden. Dit alles mag NOOIT meer gebeuren!

  Ik vond in dat opzicht The Wave een erg goede film!

  Wil hier alleen maar mee aangeven dat naar mijn mening het belangrijker is dat het kind begrijpt waar het omgaat,dan het stil zijn.
  Juist om het stil zijn zal het kind die 2 min gebruiken en mist in principe het doel .

  Ben het zelden zozeer met je eens geweest Zwolse! 😉


  Maak melding

 93. Eva helemaal mee eens ,wel een goede film is misschien beter uitgedrukt dan een mooie film.Ook Schindlers list komt elk jaar voorbij dus al vaker gezien,maar deze film had ik nog niet eerder gezien.
  Blijven herdenken is zo wie zo een must.


  Maak melding

 94. Bedankt Ingrid, Dame en Plantje (en Joppuh, Zwolse en Hans via een andere weg). Het is weer een stralende dag, hoorde net dat er al veel mensen op het festivalterrein zijn….straks ook maar eens kijken. Mooi dat het goed lijkt te gaan met de nieuwe wereldburger en de omstandigheden: succes!


  Maak melding

 95. @ Plantje, leuk om te horen. De meubels komen, spannend. Nu komt het echt steeds dichter bij. Half juli toch of heb ik dat verkeerd in mijn hoofd zitten.


  Maak melding

 96. Eind juli …de 30e om precies te zijn. Maar kniesoor die daar op let! Het verbaast me dat je al zo ontzettend dicht in de buurt zit!

  Ik ben ook al weer goed bezig geweest in de tuin. Ik moet nog wat werk verzetten, maar dat komt wel goed. Tegen de tijd dat de kleine kan lopen moet ie niet zomaar naar beneden en naar het water kunnen wandelen.


  Maak melding

 97. @Plantje, kwestie van betrokkenheid:). Wanneer iemand iets uit zijn privé sfeer verteld, probeer ik dat te onthouden, en wanneer er reden toe is er later op terug te komen.


  Maak melding

 98. Klopt Ingrid. Je ziet dat soort betrokkenheid nog maar weinig. Moet zeggen, dat ik zelf ook regelmatig tekortschiet als het daarom gaat.
  Maar het wordt wel gewaardeerd!

  Je ziet de ooievaar vanzelf een keer staan! 😀


  Maak melding

 99. Eigenlijk niet Dame, en je weet, verzoekjes mogen, maar het moet WEL op muziek lijken!

  Da’s wel een dubbele boodschap, Joppuh. Wat is de stijl die je zoekt? Ballads kan nog van alles zijn. Geef eens een paar namen die binnen jouw voorkeur voor de avond passen.


  Maak melding

 100. @Ingrid Jouw goede geheugen is mij ook al eens opgevallen,toen je me een vraag stelde waarvan ikzelf vergeten was dat ik er iets over gepost had. Je bent idd zeer attent, da’s een mooie eigenschap


  Maak melding

 101. Ach Dame, dat kun je breeed zien; je hebt ballads en ballads, Journey vind ik heel goed maar ook Solomon Burke en zelfs Frank Boeijen kan mij wel bekoren, en verder kun je het gewoon via de chat proberen vrijdag en als we hebben wat jij wilt en we vinden het acceptabel dan is de kans groot dat het gedraaid wordt. Wel probeer ik zoveel mogelijk de platgetreden paden te vermijden, dus geen Scorpions met winds of change (wel een mooi nummer maar al grijs gedraaid) of Gary Moore met Still got the Blues. Ik ga voor de nog redelijk onontdekte pareltjes en dat zijn er nogal wat, vind het zelf ook leuk om de mensen daar kennis mee te laten maken.


  Maak melding

 102. Wij zijn trouwens net weer terug van de binnenstad… Even lekker in totaal 20km gefietst heen en terug. Tip voor diegenen die nog moeten gaan… rijd eerst de hele Assendorperstraat af en ga daarna pas richting Wethouder Alferinkweg… Daar kan je namelijk ook prima je fiets kwijt. Ga je via de afslag naar Nel Bannink, dan moet je al vrij vroeg je fiets kwijt en doorlopen. Met kleine kinderen niet ideaal. Dan kan je dus beter even omfietsen…

  Dirk Scheele was fantastisch vanmorgen. Ons meissie glunderde van plezier!!!


  Maak melding

 103. De bosflaptop heeft z’n geheugen weer terug (iets toegevoegd), en de hele wereld is weer te bereiken.

  Om te beginnen: Dick, alsnog Felicidad * spreekt nogmaals de hoop uit dat jouw verjaardag een vrije dag voor iedereen wordt*

  Joppuh: je hebt ballads en ballads, en ie ebt mooie lieties: bijvoorbeeld “Coming of the road” in de uitvoering van de Dubliners,
  http://www.youtube.com/watch?v=hPWgV5e5jdY – 101k
  schitterende melodie.


  Maak melding

 104. Nou Joppuh, je legt de lat wel erg hoog voor mij als onontwikkelde muziekliefhebber. Kan ‘Simple man’ van Cuby de toets der kritiek doorstaan?


  Maak melding

 105. Haha! Cuby & the blizzards! Die heb ik op 15 april nog live gezien in Den Bosch! Kadootje voor mijn pa zijn verhaardag en pensioen.
  Voor muziekliefhebbers zeker wel een aanrader! Hele goede gitarist!

  We gaan vanavond nog even naar het bevrijdingsfestival…is het een beetje te doen?


  Maak melding

 106. Ja, Plantje, ik vind ze ook goed – zeker dit nummer – maar de vraag is of Joppuh het bijzonder genoeg vindt voor zijn uitzending. Het luistert nogal nauw begrijp ik.;)


  Maak melding

 107. Simple man van Cuby is goed, en eigenlijk kan veel werk van Cuby zo mee in de uitzending, maar dan zou het een Cuby special worden!


  Maak melding

 108. @Joppuh… Wat dacht je van Norah Jones met Come Away With Me….?

  Ja, dei is errrug fijn Eva, maar verzoekjes mogen pas tijdens de uitzending via de chat en het lijkt erop dat je nu al begonnen bent! 😛


  Maak melding

 109. @Plantje, kom er net van daan, het is er nu al behoorlijk druk. En doordat het al een poos niet geregend heeft is het net een grote zandverstuiving.
  Maar nu is het zo dat ik ook nu weer ondekte dat ik de sfeer gweldig vind. Maar me niet happy voel in zulke mensen massa’s. Dus naar een uurtje of 2 heb ik het wel weer gezien.


  Maak melding

 110. @Ingrid; Dat had ik nou ook… Vanmorgen om 11.15 uur stonden mn meissie en ik lekker aardig voor aan bij Dirk Scheele… Keek ik om 12.30 uur achter me, was het opeens best druk op het veld… Rosalie wilde wat eten en drinken (en daarna ongetwijfeld plassen), dus zijn wij ergens waar het veel rustiger is gaan eten (en goedkoper en met toilet). Daarna weer lekker naar huis gegaan. Ze ligt nu voor pampus op de bank te maffen, dus was ook maar goed dat we niet langer zijn gegaan…


  Maak melding

 111. @Eva

  Ik had the boy in the striped pyjama al op dvd in huis. De eerste x dat we hem gingen kijken heb ik hem uitgezet bij het punt dat het duitse jochie het joodse jochie een koekje gaf en daarna zei dat het joodse jochie het zelf had gepakt en heb toen heel slecht geslapen!


  Maak melding

 112. Ja, dat snap ik… Dat was ook zo’n typisch fragment. Alleen… wel heel karakteristiek voor hoe het er aan toe ging in de oorlog… Hoe goed je bedoelingen ook waren, het was eten of gegeten worden…


  Maak melding

 113. @Natascha: Vervolg Boy in striped pyjama’s…
  Als het Duitse jongetje niet steeds eten meenam… zou dan het Joodse jongetje wel interesse hebben gehad in de vriendschap? Zeker na het verraad van het eten stelen bij het glaswerk poetsen?


  Maak melding

 114. Ik heb dat boek De jongen in de gestreepte pyjama al meer dan een jaar in huis liggen, maar kan me er niet toe zetten het te lezen.


  Maak melding

 115. Joppuh, dus ik kan Simple man aanvragen morgenavond, begrijp ik? Is een lied met herinnering aan iemand waarbij ik in huis heb gewoond.


  Maak melding

 116. Bericht door Eva, op 5 mei 2011 om 17:26
  @Natascha: Vervolg Boy in striped pyjama’s…
  Als het Duitse jongetje niet steeds eten meenam… zou dan het Joodse jongetje wel interesse hebben gehad in de vriendschap? Zeker na het verraad van het eten stelen bij het glaswerk poetsen?

  Moeilijk. Ik heb geen idee??


  Maak melding

 117. Ja, geweldig h?, JanD. Degene aan wie ik de herinnering heb, identificeerde zich, als boerenjongen uit de Achterhoek, met deze tekst. Maar dat geldt misschien voor ons allen wel, iig voor mij.


  Maak melding

 118. Zwolle, bedankt voor een hele mooie middag zowel op het festival als in de stad. was nog even bij Stappie maar geen Joppuh te bekennen. Wij hebben ons prima vermaakt.


  Maak melding

 119. Dame graag gedaan, ik heb nog wel gelachen met mensen, er was er een die zei dat dit het duurste gesubsidieerde festival was vandaag. Maar liefst 1 milj.
  Ik was zo vrij om hun uit te leggen dat de horeca er 7 ton aan betaalde en er nog aan verdiende, toen waren ze stil  Maak melding

 120. Dame ze snapte er geen ene bal van, vandaar dat ik ook zei dat ze na de HBO toch maar eens praktijk ervaring in de commercie moesten gaan doen.

  Wat trouwens ook perfect geregeld was was het verkeer, openbaar vervoer en zelfs de regio taxi was flexibel. Hele organisatie hoor wat er allemaal bij komt kijken, maar was perfect geregeld.

  Ohja een min puntje dat gedreun op het rode torenplein. Teveel echt en dan zie je nog mensen met kinderwagens er tussen staan.


  Maak melding

 121. @Eva; het was idd druk bij Dirk Schele. Ik stond met Jip en Janneke aan de zijkant van het houten-zit-deel. Jip hield het niet zo lang vol, we zijn met z’n allen nog even gaan knutselen bij Koud Kunstje en daarna richting huis gegaan. Ik had de fiets ook ter hoogte van de studentenflat neer gezet; dat was prima te doen.
  Heb je trouwens nog post gehad??


  Maak melding

 122. Hier in zuid horen we niets, denk dat de wind richtibg Natascha staat.
  Vanavond rond 18.30 uur nog even een uurtje geweest. Was er druk maar goed te doen. Richting Assendorper straat gelopen na die tijd. Daar was het een zooitje, iedereen de op de assendorper straat gekochtte consumptie nog even op eten/drinken en dan van je afsmijten.
  Maar de brood/drankzaken en de horeca op de assendorperstraat hebben geen slechte dag gehad volgens mij:)


  Maak melding

 123. Ik vond het dit jaar voor mijn gevoel minder druk. En gezien de cijfers dit jaar 120.000 en vorig jaar 160.000 klopt dat ook wel.
  Maar omdat geen behoefte heb om in grote mensen massa’s te begeven is het ook niet echt mijn ding. Vanavond nog even op de trapjes bij het provinsiehuis gezeten, mensen kijken en op de achtergrond wat muziek. En dat is toch wel erg leuk.:)


  Maak melding

 124. Hoe vonden Marieke en Eva trouwens de plek voor het familieplein.
  Begin van de middag liep ik daar even, vond het jammer dat idereen die vanaf de weth.alferinkweg kwam daar langs ging/moest om op het festival terrein te komen. Was dat daardoor erg onrustig of is dat mijn verbeelding.


  Maak melding

 125. In de Stentor staat dat er 140.000 mensen op af zijn gekomen. Zou het daarmee dit jaar weer het grootste Bevrijdingsfestival zijn van Nederland?


  Maak melding

 126. Ben de stad ook niet in geweest in mijn kroegje was het drukker dan normaal, maar was heel gezellig.Veel jongelui wisten de weg te vinden voor wat te eten /drinken zonder lang wachten en ook nog voordelig.


  Maak melding

 127. @Blauwtje, ik zag inderdaad heel veel beweging in de omgeving. Bij de omliggende horeca gelegenheden zoals bij de Pierik stonden ze in de rij bij de patat.


  Maak melding

 128. Zou het niet weten, aangezien de heren niet willen vertellen wat kaaystooters zijn. Zou ik niet weten waarom ze daarvoor in de rij moeten staan.


  Maak melding

 129. Dat kan kloppen, Blauwtje, het is hier in Noord goed te horen. Op ons wandelingetje werden we niet alleen door de poes begeleid, maar ook door Ilse de Lange.:) Niet verkeerd.


  Maak melding

 130. @Eva; het was idd druk bij Dirk Schele. Ik stond met Jip en Janneke aan de zijkant van het houten-zit-deel.

  Het houten zitdeel? Bedoel je het beetje afgezette terrein voor het podium waar iedereen op de grond zat? Mijn meissie en ik stonden er links van, bij de stellage voor de camera. Daar stonden we tegenaan. Prima zicht.

  Hoe vonden Marieke en Eva trouwens de plek voor het familieplein.
  Begin van de middag liep ik daar even, vond het jammer dat idereen die vanaf de weth.alferinkweg kwam daar langs ging/moest om op het festival terrein te komen. Was dat daardoor erg onrustig of is dat mijn verbeelding.

  Ik ben erg slecht in plattegrond lezen, maar had bij dat ding de indruk, dat het Abbott een EIGEN ingang had en een op 1 ander ding na ook een eigen terrein / eiland. Dat was voor mij de reden, om er heen te gaan. Een terrein alleen voor de kleintjes waarbij ze een beetje vrij gelaten zouden kunnen worden… Maar dat was dus absoluut niet zo… Misschien een tip voor volgend jaar?


  Maak melding

 131. Dank je Drama! Kijk, je wordt op je wenken bedient:

  PvdA: ‘5 mei moet jaarlijkse vrije dag worden’
  Meerderheid Kamer stuitte vorig jaar op verzet van werkgevers voor een jaarlijkse vrije dag op 5 mei
  De PvdA wil van 5 mei een officiële vrije dag maken. ⤽Het vieren van Bevrijdingsdag is harder nodig dan ooit. Gezien alle binnen- en buitenlandse gebeurtenissen is er alle aanleiding om stil te staan bij wat vrijheid betekent⤝, zegt PvdA Kamerlid Pierre Heijnen in het AD.

  Bevrijdingsdag is nu eens in de vijf jaar een vrije dag, maar werkgevers zijn niet verplicht hun personeel op deze dag ook daadwerkelijk vrij te geven. Een Kamermeerderheid was vorig jaar al voor een jaarlijkse vrije dag op 5 mei, maar werkgevers kwamen toen in opstand omdat zij de vrije dag uit eigen zak moeten betalen.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/582193/2011/05/05/PvdA-wil-van-5-mei-weer-jaarlijkse-vrije-dag-maken.dhtml


  Maak melding

 132. @dick ;volgend jaar bevrijdingsdag/5mei is zaterdag, 2013 zondag. Misschien in 2014 een meerderheid vóór jaarlijkse feestdag/vrije dag….


  Maak melding

 133. Bericht door Derk, op 6 mei 2011 om 14:33
  iemand vanmiddag nog naar de Pierik?

  Ik was het niet van plan maar kom wel even. Komt er net als vorige week ook nog een surprise?;) Ik ben namelijk dol op surprises.:)


  Maak melding

 134. Hmm, een wlz-meeting in de Pierik? Ik kan helaas niet vandaag, maar wip misschien dit weekend nog wel even aan. Als er tenminste ook anderen zijn dan.


  Maak melding

 135. Tonight @ webradio http://www.inspirationfm.eu dj Joppuh’s candlelight special from 22.00-midnight. Helaas moeten we deze special uitstellen als gevolg van ziekte van de technicus, binnen 1 a 2 weken zal het dan plaatsvinden, keep you all posted! @ tenooie!  Maak melding

 136. dan google maar ’s op

  Rod Stewart what do you want me to do

  en op:

  Ricardo Cocciante
  Il mio refugio

  en van dezelfde artiest

  cervo a primavera

  Deze 2 had ik achter elkaar gedraaid en vooral bij het laatste nummer kunnen oplettende luisteraartjes horen waar Marco Borsate de mosterd vandaan haalt terwijl zijn resultaat werkelijk niet kan TIPPEN aan het origineel.  Maak melding

 137. ja Dame, vind het zelf ook erg jammer maar wat in ’t vat zit verzuurt niet, de cd’s lopen niet weg en binnen 1 a 2 weken hoop ik dan toch de special te kunnen doen!


  Maak melding

 138. Ik had net wat broodkruimeltjes op het terras gegooid. Kwam een brutaal musje het wegpikken. Een kleintje durfde niet en die werd toen gevoerd door die ander. Leuk om van dichtbij te zien hoe ze het kruimeltje van het ene naar het andere snaveltje overbrengen.:)


  Maak melding

 139. Je kunt vandaag nog de hele avond de laatste film van Theo van Gohg online bekijken.

  @Assie heb je nu wel een kussen van boven gehaald? Ja he ligt veel fijner 😛


  Maak melding

 140. Bericht door Derk, op 6 mei 2011 om 19:51
  @Assie heb je nu wel een kussen van boven gehaald? Ja he ligt veel fijner

  Heb ik gedaan Derk en heb een tijdje heerlijk liggen snurken.:)


  Maak melding

 141. Bericht door Dame, op 6 mei 2011 om 21:39
  Ik snap niet waarom ze bier weleens spraakwater noemen, de Pierikgangers zijn muisstil.

  Bij mij werkt bier het tegenovergesteld. Ik neem zo een glaasje wijn en misschien word ik dan wat spraakzamer. 🙂


  Maak melding

 142. Wijntje al op gedronken, Assie? Volgens mij is het feest vanavond begonnen, als je snel bent kun je nog op tijd in dat schoenmakerdorp zijn.;)


  Maak melding

 143. Ben nog steeds met mijn eerste fles bezig Dame. Laat ze vanavond maar lekker feesten in dat schoenmakersdorp. Weet je wel zeker dat daar nog steeds schoenen gemaakt worden?


  Maak melding

 144. Nee, dat weet ik niet.ze hebben (hadden?) iig wel een leuk schoenenmuseum. Daar ben ik weleens geweest. Staat een hele collectie schoenen uit elk modetijdperk. Is de moeite van een bezoekje waard, als je er toch naartoe gaat.


  Maak melding

 145. Hahaha Dame kent assie heerlijk, die hint van het wijntje

  Dat was niet zo moeilijk Derk, gezien onderstaand citaat.

  Bericht door Assendörper, op 6 mei 2011 om 21:47
  Ik neem zo een glaasje wijn en misschien word ik dan wat spraakzamer.  Maak melding

 146. Bericht door doeksen, op 6 mei 2011 om 22:23
  assie weet niet of ze wijn hebben bij edon

  Dat weet ik wel doeksen.:P Ik zie je morgen wel oalde GabberT.


  Maak melding

 147. @Eva:

  Mijn meissie en ik stonden er links van, bij de stellage voor de camera. Daar stonden we tegenaan. Prima zicht.

  Dan stond ik ongeveer 20 meter achter je. Heb je ook die mevrouw gezien die haar kind kwijt was? Ik zag haar panisch reageren.

  Ik moet zeggen dat ik het familieplein wel overzichtelijker vond dan op de vorige lokatie bij het TAK. Maar nu moet ik zeggen dat ik er allen ben geweest tussen 11.00 en 12.30u…


  Maak melding

 148. Op naar Oosterwolde. Aan een gelijkspel hebben ze voldoende. 🙂 Ik hoop niet dat de zenuwen ze parten gaan spelen. Dat hebben we de laatste tijd al teveel gezien in Zwolle. 😮


  Maak melding

 149. Helaas, geen kampioenen mee naar huis:met 2-1 verloren.:(
  Ons eerste doelpunt viel al na enkele minuten toen mijn zoon scoorde (zegt een trotse moeder :)). Daarna kansen genoeg, maar geeneen ging erin. Aan de andere kant werden twee kansen wel benut. Het was ook geen makkelijke wedstrijd, beetje boerenvoetbal op een knollenveld. Sommige jongens zwaar teleurgesteld. De taart die iemand (met veel vertrouwen in de goede afloop) had meegebracht hebben de ouders maar verorberd.;)
  Nu moet het volgende week maar gebeuren. Dan spelen ze thuis, dus dan kampioen worden is eigenlijk nog wel leuker.


  Maak melding

 150. Is dat hun laatste wedstrijd, volgende week, Dame? Alles in eigen hand? Kampioensfoto van het team op dit log lijkt me dan een mooie waardering.;)


  Maak melding

 151. Ja, volgende week laatste wedstrijd. De enige ploeg die nog roet in het eten kan gooien (als onze jongens de laatste wedstrijden zouden verliezen en zij met heel grote cijfers winnen) speelt 21 mei de laatste wedstrijd. Ze staan er dus nog goed voor.


  Maak melding

 152. Ik zag net dat het team verloren heeft…dus nu nog geen kampioenschap. Stemming in huize Dame zal wel niet best zijn. Sterkte Dame!  Maak melding

 153. Valt mee, Appie. Mijn zoon heeft zich er alweer overheen gezet. Volgende week kan het ook nog. Ze hebben iig de beste papieren.


  Maak melding

 154. Zo is dat Doeksen. We kwamen nog een illustere (ex) Be Quicker tegen die mijn zoon vroeger getraind heeft bij HTC. Die ontmoeting monterde hem behoorlijk op. 🙂


  Maak melding

 155. @Dame, beetje teleurstelling vandaag. Maar volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Gelukkig hebben ze het nog in eigen hand.


  Maak melding

 156. Een scheidsrechter Assie, maar dat zul je nu wel weten of je hebt het veld nog niet opgekeken en enkel het terras van de kantine aangedaan 😛

  Tot zo! 🙂


  Maak melding

 157. De wijzen kwamen toch uit het oosten? Ze zijn op! Nieuwe voorraad gezocht.

  Achterhoek zoekt slimme mensen

  De Achterhoek probeert Utrechtse studenten naar het oosten van het land te lokken. Het land van Normaal en de Zwarte Cross heeft een groot tekort aan hoogopgeleide inwoners, waardoor veel vacatures niet gevuld worden.

  Elf gemeenten uit de Achterhoek hebben bij Utrechtse studentenverenigingen posters opgehangen met de vraag: ‘Wil jij werken in de Achterhoek?’. 10 juni gaan bedrijven uit de Gelderse regio naar Utrecht om in contact te komen met studenten. Onder andere Bronkhorst High-tech of aardappelverwerker Aviko geven acte de présence.

  In totaal hopen de bedrijven op zo’n tachtig tot honderd slimme studenten uit de Domstad, zo meldt RTV Utrecht.


  Maak melding

 158. De nieuwe Youp is er weer. Voor Joppuh en andere geïnteresseerden :D:D:D

  Grettaketet

  In mijn geliefde Bergen aan Zee zag ik hoe legerhelikopters water uit de Noordzee schepten om dat zilte nat vervolgens op het smeulende duinlandschap te gooien. De duinen brandden omdat onze plaatselijke pyromaan weer eens had toegeslagen. Inmiddels denkt men hier dat het niet om één fikkiestoker gaat, maar om meerdere. Pyromanie is een besmettelijke ziekte. In een van de kranten stond onlangs de vrolijke kop: Pyromanen steken elkaar aan. Ik zag de archiefbeelden van Ground Zero en andere onheilsplekken en rook onderhand fik. Geurentelevisie. Even dagdroomde ik dat de blushelikopter Osama uit zijn zeemansgraf zou tillen. Dus dat hij na zijn dood ongewild zou helpen een duinbrand te blussen.

  Grappig na al die fikkies van hem. Dan zouden we wel het definitieve bewijs hebben dat hij inderdaad dood is. Er wordt veel gespeculeerd over zijn einde. Hij zou zijn vrouw als schild hebben gebruikt. Je kunt veel over Osama zeggen, maar op essentiële momenten gaat hij wel achter zijn vrouw staan. Interessante foto van Obama die met een clubje naar het onverdoofd slachten van Osama kijkt. De standrechtelijke executie is inmiddels door sommige deskundigen veroordeeld. Hij had een eerlijk proces verdiend. Is dat zo? Het is oorlog en in oorlog is er geen tijd voor eerlijke processen. Osama zelf deed ook niet echt aan hoor en wederhoor. Toch snap ik dat zijn medestanders, de mensen voor wie hij opkwam, anders tegen zijn dood aankijken.

  En er door ontregeld zijn. Neem Gretta, die net als Bin Laden regelmatig opkomt voor de Palestijnen. Zij was woensdag nog totaal van slag door zijn dood toen er in een restaurant in Amsterdam-Zuid, waar zij met een klein gezelschap at, om acht uur om de gebruikelijke twee minuten stilte werd gevraagd. Het was tenslotte 4 mei. Gretta vond dat mooi. Dat zei ze tegen haar gezelschap. Echt een geweldig initiatief van het restaurant. Dat zei ze niet na die twee minuten, maar na een seconde of dertig. Er was op dat moment al een toeristentelefoon afgegaan, dus alle reden om het zwijgen te verbreken. Andere eters stoorden zich er aan en vroegen haar te zwijgen. Domme vraag. En toen was het oorlog in een restaurant in een stadsdeel waar ooit de meeste Joden woonden.

  Greetje, zoals Gretta eigenlijk heet, flikkerde ook nog eens van haar stoel. Volgens haarzelf kwam dat door medicijngebruik en volgens de ober klopt dat als je wijn onder de medicijnen rekent. Hierna ging ze ook nog eens langs de tafeltjes om over de Palestijnse zaak te oreren. Uiteindelijk werd de politie gebeld en is ze door twee agentes zachtjes naar buiten begeleid. Onder applaus van de aanwezigen. Dat is dan weer gênant. Volgens Gretta viel het allemaal wel mee en berust de hele zaak vooral op een misverstand. Is dat zo? Ik zou in haar geval zorgen dat ik tijdens de twee gevoeligste minuten van het jaar buiten beeld ben. Ik zou geen risico nemen en voor de zekerheid een vol uur mijn muil houden. Misschien is een hele dag zwijgen nog beter.

  Gewoon doodse voorzorgstilte. Ondertussen flikkert half Nederland weer een keer over haar heen. Het woord moffenhoer is nog net niet gevallen. In de Telegraaf las ik afkeurende woorden van de VVD-er Hans van Baalen. Dat mag opmerkelijk genoemd worden. Zeker als je weet dat er wordt beweerd dat Hans ooit als stomdronken corpsbal het Horst Wessellied stond te brallen. Het gezelschap met wie Gretta was heeft purper van schaamte afgerekend. Op dit moment overlegt haar familie druk met de huisarts, die er serieus een geriater op wil zetten. Zo kan het niet langer. In het restaurant is ze, nadat het al een keer eerder misging, niet meer welkom. Tip van mij: Bescherm haar, vooral tegen haarzelf. Volgend jaar zou ik haar op 4 mei lekker naast de Damschreeuwer in een politiecel zetten. Ik verzin wel een of ander winkeldiefstalletje.  Maak melding

 159. We hebben de uitslagen weer. Met dank aan http://sportiefzwolle.nl/live/voetbal :

  DETO 2 – 2 Berkum

  Zwolsche Boys 3 – 2 VV Hellendoorn

  Vroomshoopse Boys 4 – 0 SVI

  CSV ??28 2 – 2 SCD ’83

  Edon 1 – 1 Kampen

  Swift ’64 6 – 2 ZAC

  Wijthmen 0 – 1 Wilsum

  VSW 7 – 0 Storica

  WVF 2 – 1 FC Horst

  FC Zutphen 2 – 2 Be Quick ??28

  Heino ZO 08 MEI Dieze West

  SV Zwolle ZO 08 MEI Groen Wit ’62

  Ulu Spor ZO 08 MEI Wissel

  Groeten verder, ’t is veel te mooi weer om druk met die voetbal te zijn.


  Maak melding

 160. Youp is goed, maar euh…

  Bericht door Eva, op 5 mei 2011 om 08:11
  ….Of zou zij zich, net als de Damschreeuwer, moeten melden op het politiebureau op 4 mei? Zodat ze geen overlast kan veroorzaken? Maar dan gaan we toch de gedachte aan de vrijheid voorbij?  Maak melding

 161. @ Eva 17:00. “Of Gretta zou zich met de damschreeuwert op 4 mei moeten melden op ’t politiebureau. Zodat ze geen overlast kan veroorzaken. Maar dan gaan we idd aan de gedachte van De Vrijheid voorbei”. Begrijp je ‘m zo?


  Maak melding

 162. WVF heeft idd gewonnen, maar dat was een onbelangrijke wedstrijd tegen de nr. laatst. Denk dat er een team kampioen is geworden, dat je dat getoeter hoorde.


  Maak melding

 163. Hoe’st met de rest van de teams na een seizoen voetballen?

  Degradatie voor SVI, Boys definitief veilig
  VV Berkum veilig na gelijkspel bij DETO
  ZAC geen kampioen na grote nederlaag
  WVF & Be Quick veilig.


  Maak melding

 164. @Dick… Nee, ik ken wel een tandartsenpraktijk in Zwolle die zo heet… nou heeft ze wel een paardenb*k, maar daar hoeft ze toch niet voor te zitten???


  Maak melding

 165. @ Eva, “opsluiten uit zelfbescherming met de smoes van een winkeldiefstalletje”; is Youp’s fantasie

  Tip van mij: Bescherm haar, vooral tegen haarzelf. Volgend jaar zou ik haar op 4 mei lekker naast de Damschreeuwer in een politiecel zetten. Ik verzin wel een of ander winkeldiefstalletje.  Maak melding

 166. @ Eva, doen ze (volgens mij) eigenlijk altijd bij een kampioenschap op de platte kar en met een hoop lawaai door het mooie Westenholte. Waar ik morgen ook nog weer ff mag zijn. Of het getoeter kwam gewoon van een gefrustreerde dorpsgenoot met chronisch aandachtstekort. 😉


  Maak melding

 167. Haha Joppuh, nam voor het gemak maar aan dat de standen zoals ze er om 16:22 stonden, ook de eindstanden zouden zijn.

  Maar het vervolg van 17:15, Storica & Edon kunnen niet verder degraderen lijkt me. Storica strak laatste met 2 punten en de formatie van ja, ja Marinus van Riezen eindigde met 5 punten als 1 na laatste.

  CSV speelt nacompetitie.  Maak melding

 168. Er is nog meer gebeurd in die laatste minuten:
  WVF: Ozhan Kardag ’26 1 – 0
  Ozhan Kardag ’36 2 – 0
  2 – 1 ’37 Onbekend
  2 – 2 ’90 / 90e minuut rood voor Jeroen van Leeuwen

  :o:o:o Er zijn er natuurlijk ook een paar om 15:00 begonnen….dit zijn de échte uitslagen in de laatste speelronde:

  DETO 2 – 2 Berkum

  Zwolsche Boys 4 – 2 VV Hellendoorn

  Vroomshoopse Boys 4 – 0 SVI

  CSV ??28 4 – 2 SCD ’83

  Edon 2 – 1 Kampen

  Swift ’64 6 – 2 ZAC

  Wijthmen 0 – 1 Wilsum

  VSW 9 – 0 Storica

  WVF 2 – 2 FC Horst

  FC Zutphen 2 – 2 Be Quick ??28

  Heino ZO 08 MEI Dieze West

  SV Zwolle ZO 08 MEI Groen Wit ’62

  Ulu Spor ZO 08 MEI Wissel

  Dan is het nu zo tijd om weg te gaan; toedels alvast en veel plezier 😀


  Maak melding

 169. Misschien is een hele dag zwijgen nog beter.

  Misschien kan Youp mij dat plezier ook doen, liever nog een jaar ipv een dag.:)


  Maak melding

 170. Zeer mysterieus Dame. Afgelopen week heb ik nog wel wat overgemaakt aan het Rode Kruis maar wat daarmee gebeurt is ook zeer mysterieus.:)


  Maak melding

 171. nonjuuuu,weer de stoep onder de stront van die rot mussen.
  morgen met de schroot buks,in mijn legerpak tussen de struiken liggen


  Maak melding

 172. Er is iets aan de hand in Egypte, een aanslag, een kerk… Moslims, Christenen…. maar zelfs CNN heeft het nog niet…


  Maak melding

Reageer