Street Moves sportief wijkevenement voor jong en oud

Zwolle – SportService Zwolle, Travers Welzijn en GGD IJsselland organiseren samen met de jongeren en buurtbewoners van Dieze zondag 15 mei a.s. wederom een sportief wijkevenement voor jong en oud. 

18-4-10-47.jpg

Herinnert u het zich nog? Vorig jaar was er de Streetchallenge 2010, de 60 meter sprint, sterkste man/vrouw en allerlei andere sportactiviteiten waren een groot succes. Nu is er de Street Moves. Het zelfde evenement alleen met een andere naam. Dit jaar zal het plaats vinden op 15 mei a.s. in Dieze, aan de Beukenstraat en de Eikenstraat voor het Wonderwoud. Het begint om 13:00 uur en zal tot circa 17:00 duren. Centraal staan dit jaar beachsporten. Hierbij kun je denken aan beachvoetbal en beachvolleybal waarbij de straat vol komt te liggen met zand.

Sterkste man en vrouw laten we ook weer terug komen. Dus wie kan Janus en Marie, de titelhouders, dit jaar verslaan? Dit kan met de onderdelen rodeostier, bandengooien, snelheidsfietsen en doelschieten. Voor de kleine kinderen is er een kinderhoek, waar voor de kinderen een sportief programma is gemaakt. Ook kunnen we gaan genieten van heerlijke gezonde hapjes. Buurtbewoners zijn al druk om dit allemaal voor te bereiden.

In de gezondheidshoek zal een terras met muziek komen waar iedereen kan genieten van al de activiteiten. Het dansteam van Dance Inc zal een optreden en workshop verzorgen en de jongens van Xower zullen de gehele dag de muziek verzorgen. De hele dag zal gepresenteerd worden door Peter Vader (stadion speaker FC Zwolle). Meedoen is geheel gratis. Ook dit jaar gaan we weer proberen om het tot een groot succes te maken. De gehele middag staat gezondheid, sport en plezier voor de hele wijk voor jong en oud centraal.

Ook net als vorig jaar zal dit evenement plaats gaan vinden in de Indische Buurt en wel op zondag 3 juli. Premie op actie van de gemeente Zwolle draagt ook zijn financiële steun bij aan beide evenementen. Het doel van de Street Moves is dat sport een ideale basis voor een gezonde levensstijl is en ook stimuleert het de teamgeest. Sport stimuleert daarnaast zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en wederzijds respect.

Dit evenement is een activiteit van de Sportbuurtclub Club2Move. Club2Move is een samenwerkingsverband tussen SportService Zwolle, Travers Welzijn, en GGD IJsselland, Zwolle Gezonde Stad en de bewoners van Dieze en Indische Buurt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer