Petje op petje af voor de vrijheid

Zwolle – Petje af voor de vrijheid is een project op het Bevrijdingsfestival dat mensen laat denken over prikkelende stellingen. Al deze stellingen gaan over de vrijheid. Mede door de inzet van Windesheim zijn er veel stellingen binnengekomen. Vanuit die stellingen zijn er 3 winnaars gekozen. Deze winnaars krijgen allemaal een VIP-tour.

Verschillende personen hebben mee gedaan aan de actie. Daardoor zijn er goede stellingen binnen gekomen. Docenten en leerlingen van Windesheim, leerlingen van het cibap en vele anderen hebben hun stelling ingezonden. De stellingen lopen uiteen van het afschaffen van het koningshuis tot vrijheid van social media. De winnaars zijn afgelopen vrijdag 29 april ingelicht. Op 5 mei zal de presentator Willem Alkema de stellingen presenteren. Edo Brunner zal beide kanten van de stelling verdedigen. Doormiddel van het petje kunnen de bezoekers hun mening verkondingen. Er zullen 4 rondes gespeeld worden. De 4 rondes zullen plaats vinden na de volgende artiesten: Jacqueline Govaert, Handsome Poets, Destine en Racoon.

De winnende stellingen zullen tussen de andere stellingen op 5 mei te horen zijn. Wil jij net als de winnaars van de ingezonden stellingen een VIP-tour winnen. Dan kun je 5 mei jou mening smsen naar 4477. Tot op 5 mei.

Speciaal voor 5 mei is er een sms dienst opgezet waarnaar de bezoekers hun mening over een stelling kunnen sms’en. Wanneer ze BFO2011 [SPATIE] naar 4477 sms’en kunnen ze een VIP-tour winnen achter het podium. Deze VIP-tour wordt 4 keer weggegeven aan de personen die een goed onderbouwde mening hebben verstuurd.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Super dat bevrijdingsfestival in Zwolle, ik weet niet hoeveel hekwerk er dit jaar gebruikt is voor het zogenaamde “people management”.. Ik ben van mening dat je vrijheid niet tussen hekken hoort te vieren, we worden als stukken vee richting het het festival geleid om hier temidden van de grote mensen massa onze portemonnee te trekken om op het hermetisch afgesloten bevrijdingsfestival onze “vrijheid” te vieren..

  Ik vind het thema “vrijheid op straat” dan ook zeer misleidend.. Vrijheid op straat maar alleen niet op 5 mei??


  Maak melding

 2. @Lennard, ik denk dat dit niet de keuze is van de festival organisatie.
  Maar dat ze “gedwongen”werden door buurtbewoners die het bevuilen van hun omgeving door festival bezoekers die zich niet weten te gedragen. Dus ook in dit geval lijden de goeden onder de kwaden.


  Maak melding

 3. @Ingrid

  Er is ons niks gevraagd! Dat bevuilen gebeurd namelijk toch wel, wel of geen hekken! Vorig jaar lagen brandende wegwerp bbq nog in de speeltuin, DE SPEELTUIN nota bene!

  Ik heb dan liever geen hekken:(

  En nee Wichert, in dit geval is het echt nooit goed. Maar dat is het risico van het organiseren van zo’n groot evenement tussen 2 woonwijken in.

  (nogmaals, ik heb niks tegen het festival zelf, echt niet!)


  Maak melding

 4. @Natascha,
  Aan de kant van mijn moeder die aan de Hanekamp woont em mijn tante die in de flats woont t.o het provinciehuis scheelt de overlast aanmerkelijk sinds de hekken er staan.


  Maak melding

 5. @Ingrid

  Bij je tante kan ik het me heeel goed voorstellen dat ze het beter vinden, daar zit je ook met het directe vuil van het BFO zelf omdat dat binnen het festival terrein ligt.


  Maak melding

 6. @Ingrid, juist bij die flats to provinciehuis, zit geen plastic 😮 Of ze moeten het er vandaag nog tussen doen. Vanmorgen rond uurtje of 11 iig nog niet.


  Maak melding

Reageer