Het weer:

Zwolle – Dinsdagmorgen vroeg is het vrij koud, met minima in het binnenland net boven nul. Aan de grond vriest het op veel plaatsen licht. Na zonsopkomst loopt de temperatuur snel op, maar echt warm wordt het vandaag niet. Vanmiddag is er veel ruimte voor de zon, alleen in het noordoosten komen wat stapelwolken voor. Met een zwakke tot matige noordoostenwind wordt wel koele lucht aangevoerd. Het wordt 12 graden op de Wadden tot 15 graden in het binnenland. Daarmee ligt de temperatuur aan de lage kant voor deze tijd van het jaar.

02-05-2011_weerfoto__westerveldse_kolk_.jpg
Westerveldse Kolk

Vanavond en vannacht is het helder en koelt het snel af. In het westen blijft de temperatuur steken rond een graad of 5, maar in het binnenland daalt de temperatuur tot net boven nul. Aan de grond gaat het in het binnenland opnieuw licht vriezen. Morgen is er meer bewolking en is er kans op een enkele bui, maar er blijft ook ruimte voor de zon. Het is opnieuw aan de frisse kant met gemiddeld 14 graden. De dagen daarna blijft het zonnig en droog lenteweer. De wind draait naar het zuidoosten, waardoor de temperatuur weer omhoog kruipt. Op Bevrijdingsdag wordt het een graad of 17, maar in het weekend loopt de temperatuur op tot waarden rond of zelfs boven de 20 graden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Als kind struinde ik hier al met mijn vriendjes. Nu genieten mijn vrouw en ik (69 en 70 jr.) op onze wandelingen nog steeds van die mooie uitzichten en de reeën en aalscholvers enz. Houdt dit stukje toch in stand.!!!


  Maak melding

 2. Dit is ook míjn stukje Zwolle. Prachtige natuur voor drie wijken goed bereikbaar. Eens met de heer Bruggemans: niet bebouwen.


  Maak melding

 3. Dijklanden, Rudy, de graslanden rondom het Westerveldse bos met gevolgen voor de vrije loop van reeën en andere dieren.


  Maak melding

 4. … helaas is Dijklanden nog steeds in beeld: de gemeente is nu bezig met de natuuronderzoeken. Verder is er een groot onderzoek naar Westerveld beloofd! We blijven goed opletten en hopen dat de 3500 zienswijzen bij het Structuurplan de nieuwe raad het inzicht geeft dat bebouwen van het uitloopgebied van de Aalanden ademnood brengt!


  Maak melding

Reageer