Luttenbergstraat op de schop

Zwolle – Rijdt u regelmatig over de Luttenbergstraat? In de periode van 9 mei tot medio augustus 2011 krijgt u te maken met wegwerkzaamheden aan deze belangrijke verkeersader van Zwolle. Om het hoofdriool onder de Luttenbergstraat te vervangen en het asfalt te vernieuwen, wordt dit wegdeel in deze zomer op de schop genomen.

luttenbergstraat.jpg

Reconstructie van de Luttenbergstraat is noodzakelijk omdat het hoofdriool en het asfalt van de Luttenbergstraat aan groot onderhoud toe zijn. Het hoofdriool ligt onder de Luttenbergstraat tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de kruising met de Assendorperstraat. Bovendien moet de capaciteit van het hoofdriool uitgebreid worden om de hoeveelheid afvalwater in het gebied op te vangen. Deze periode gebruikt de gemeente om het asfalt te onderhouden van de Luttenbergstraat en de Assendorperstraat, het gedeelte tussen de kruising met de Luttenbergstraat en de kruising met het Groot Wezenland. Tevens wordt de verkeerssituatie op het kruispunt van de Luttenbergstraat met de Assendoperstraat voornamelijk veiliger gemaakt voor het fietsverkeer. Ook worden de aanwezige bushaltes aangepast aan de laatste eisen. Met het samenvoegen van verschillende plannen in één project wil de gemeente Zwolle de overlast voor weggebruikers en de omgeving zoveel mogelijk beperken.

Tijdens de wegwerkzaamheden hebben weggebruikers te maken met beperkte verkeersomleidingen. Het belangrijkste uitgangspunt van de uitvoeringsplannen is dat het ziekenhuis Isala Klinieken locatie Wezenlanden en het winkelgebied in de wijk Assendorp bereikbaar blijven. Om de overlast tot een minimum te beperken wordt het werk in drie fasen uitgevoerd. De afbeelding geeft u de omleidingen aan van de eerste fase die van 9 mei tot begin juni plaatsvindt. In deze periode behoudt het verkeer op de Luttenbergstraat, tussen kruisingen met de Wethouder Alferinkweg en met de Assendorperstraat, de rijrichting vanaf de Wethouder Alferinkweg naar de Assendorperstraat. Het auto- en fietsverkeer naar de Luttenbergstraat wordt vanaf de Burgemeester van Roijensingel en de Assendorperstraat omgeleid via het Groot Wezenland en de Schuurmanstraat.

Het fietsverkeer naar de Luttenbergstraat vanaf de Assendorperstraat kan tevens rijden via de Eigenhaardstraat, Assendorperdijk, Grasdorpstraat en Wethouder Alferinkweg. Op de website www.zwolle.nl/ reconstructieluttenbergstraat vindt u voorafgaand aan elke fase van de werkzaamheden informatie over de verkeersomleidingen.

Reconstructie Luttenbergstraat kent twee projectdelen. Het eerste deel vindt van begin mei tot medio augustus 2011 plaats in het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de kruising met de Assendorperstraat en op de Assendorperstraat tussen de kruising met de Luttenbergstraat en de kruising met het Groot Wezenland. Het eerste deel heeft de meeste gevolgen voor het verkeer en veroorzaakt verkeersomleidingen. Het tweede deel van de reconstructie Luttenbergstraat vindt van medio augustus tot eind september 2011 plaats in het gedeelte tussen de kruising met de Wethouder Alferinkweg en de rotonde Hanekamp. Op de website www.zwolle.nl/reconstructieluttenbergstraat vindt u meer informatie over de achtergronden en de verkeersmaatregelen van de Reconstructie Luttenbergstraat.

Artikel delen:

Reageer