Moederdagontbijt in Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Moeders die aankomende zondag in Ronald McDonald Huis Zwolle verblijven, worden verrast met een moederdagontbijt. Het ontbijt wordt gesponsord door McDonald’s. Ronald McDonald Huis Zwolle heeft negen gastenkamers. Hier logeren ouders om dicht bij hun zieke of te vroeg geboren kind te kunnen zijn dat is opgenomen in de Isala klinieken.

Overal in Nederland verzorgen lokale McDonald’s restaurants een overheerlijk McBreakfast voor de moeders in het Ronald McDonald Huis bij hen in de buurt en zorgen ook voor de bezorging van de ontbijtjes. Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van McDonald’s restaurants in onder meer Zwolle en Kampen, wil de moeders die logeren in Ronald McDonald Huis Zwolle graag een moederdaggevoel geven. “Op deze manier kan McDonald’s iets betekenen voor moeders die een zorgelijke tijd doormaken en dat doen we graag!”

Ronald McDonald Kinderfonds en Ronald McDonald Huis Zwolle

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Ronald McDonald Huis Zwolle is een van de vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal uit.

Hoofdsponsor

McDonald’s is al 29 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. McDonald’s Nederland doet jaarlijks een vaste bijdrage aan het Kinderfonds, franchisenemers staan een vast percentage van hun omzet af en franchisenemers en restaurants organiseren op eigen initiatief fondsenwervende acties. De gasten van McDonald’s doneren kleingeld in de collecteboxen op de counter; in 2010 bijna €400.000. Jaarlijks wordt een landelijke campagne gehouden om gasten om een extra donatie aan het Kinderfonds te vragen. In 2010 leverde deze actie €165.858 op.De steun van McDonald’s is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald locaties hebben vertegenwoordigers van McDonald’s zitting.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer