Landschapsfoto’s sieren IJsseldelta

Zwolle – Het nationaal landschap IJsseldelta fungeert een jaar lang als expositieruimte voor landschapsfoto’s van fotograaf Jan Koster. Op verzoek van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) heeft Koster in 2009 en 2010 de IJsseldelta intensief gefotografeerd. Zijn foto’s benadrukken en vergroten de kwaliteiten van dit unieke gebied in alle seizoenen en in alle hoedanigheden.

Op vijf locaties in dit gebied treft men vanaf 14 mei op billboards zijn indrukwekkende foto’s aan. Een fietsroute verbindt de vijf locaties. Vanaf 14 mei is meer informatie en de fietsroute te vinden op www.vvvijsseldelta.nl. Mensen die zelf een mooie foto van de IJsseldelta willen maken of hebben, kunnen deze via de website aanmelden en maken kans op een prijs. De IJsseldelta De IJsseldelta is een van de nationale landschappen in Nederland en wordt omgeven door Zwolle, Kampen, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt. Het landschap vertelt het verhaal van de eeuwenoude strijd tegen het water. Een gebied met dijken en terpen, met een ongekende weidsheid en grootschalige verkaveling.

Jan Koster

Een fascinerend gebied, ook voor kunstenaar en fotograaf Jan Koster, die er is geboren en getogen. Koster is met name bekend van zijn panoramische fotocollages. In 2009 verscheen Dutchscapes met landschapsfoto’s van de Nederlandse kustlijn. Fietsroute en locaties: Een fietsroute, met vertrekpunt Kampen of Zwolle, verbindt de vijf expositielocaties:

* Museumboerderij Kampereiland
* nabij gemaal Nieuw Lutterzijl, Grafhorst
* Kruisvliedtstaete, Mastenbroek
* parkeerplaats Vreugderijkerwaard, Zwolle
* Molen d’Olde Zwarver, Kampen

Artikel delen:

Reageer