Tweede editie Starterscafé Zwolle

Zwolle – Na een geslaagde kick off vorige maand opent het netwerkevent Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle voor de tweede keer de deuren voor kersverse en gevestigde ondernemers. De woorden durf, ambitie en risico zullen deze middag vaak vallen. Hoofdgast is namelijk Chris Lindeboom die onlangs Hotel Lumen opende waarmee hij de economische aantrekkingskracht van de provinciehoofdstad wil stimuleren.

“‘Wie durft?’ Dat zou de samenvattende titel kunnen zijn voor deze tweede bijeenkomst op 10 mei”, meent Arjan Biel, een van de initiatiefnemers van Tweededinsdag.nl Starterscafé Zwolle. “Aan lef zal het de startende ondernemers niet ontbreken. Voor jezelf beginnen is immers al een levensbepalende beslissing. Na dat gedurfde besluit zul je op je carrièrepad als ondernemer vaker je moed bij elkaar moeten rapen.” Iemand die daar alles van weet is Chris Lindeboom. Naast twee goed lopende hotels stak hij dit jaar weer zijn nek uit voor een nieuw project: Hotel Lumen. Dat is ondernemerschap: mogelijkheden zien en steeds een stapje verder gaan.

Chris deelt zijn kennis en kunde graag met de aanwezigen. Wat zijn de feiten waarop je je bedrijfsbeslissingen baseert? Kloppen jouw aannames wel? En welke propositie kies je voor je bedrijf? Zijn ideeën zullen de gesprekken na afloop zeker voorzien van inspiratie. Kwetsbaar en succesvol

Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle is hét maandelijkse netwerkevent voor startende en gevestigde ondernemers uit Zwolle en omgeving. Het is een goed werkende formule omdat de behoeften van de starters vooraf goed zijn onderzocht. “Ondernemers zijn geïnteresseerd in de succesverhalen van collega’s, maar ook gevestigde ondernemers die kwetsbaar durven te zijn en anderen waarschuwen voor gemaakte fouten, spreken aan”, weet Arjan Biel. “Dit netwerkevent beoogt dat startende ondernemers zich gesterkt voelen door geslaagde acties van hun meer ervaren collega’s, maar juist tips die ervoor zorgen dat je bepaalde valkuilen kunt vermijden, zijn essentieel in die o zo bepalende beginfase.”

Altijd hetzelfde, maar toch anders

Tweededinsdag.nl, Starterscafé Zwolle heeft een vaste opbouw. Iedere bijeenkomst bestaat altijd uit een inhoudelijk en een informeel deel. Uit de regio wordt een inspirerende ondernemer uitgenodigd om zijn/haar eigen ervaringen over de do’s and don’ts van het ondernemen te benadrukken. Aansluitend is er een gezellige borrel en kan men eventueel aanschuiven bij het Startersmenu (€ 17,99). Tijdens het informele gedeelte kunnen starters (gratis) van gedachten wisselen met ervaren ondernemers en specialisten, zoals accountants, fiscalisten, notarissen, communicatieadviseurs en met adviseurs van de Belastingdienst en de Gemeente Zwolle. Iedere startende ondernemer mag eerst komen ‘snuffelen’. De eerste bijeenkomst is gratis, daarna kost een lidmaatschap € 99,00 per jaar.

Bij deze worden alle starters en gevestigde ondernemers uit Zwolle en regio uitgenodigd een kijkje te komen nemen op 10 mei in Theater De Spiegel. Even aanmelden via info@tweededinsdag.nl is voldoende. Kom langs, het is zeker de moeite waard!

Artikel delen:

Reageer