Deelnemers ‘de Pol’ exposeren in stadhuis

Zwolle – Kunstzinnige ontwerpen van deelnemers van activiteitencentrum ‘de Pol’ van InteraktContour zullen vanaf 10 mei tot en met 10 juni de expositieruimte van het Stadhuis van de gemeente Zwolle vullen. De artiesten maken zeer uiteenlopend werk.

Wat ze gemeen hebben, is dat ze de Pol bezoeken vanwege een lichamelijke handicap of hersenletsel. Samen mogelijkheden benutten is het motto van InteraktContour. Dat krijg onder andere vorm in creatieve activiteiten, waarbij de motorische vaardigheden worden getraind. De resultaten zijn te bewonderen tijdens de expositie op het Stadhuis aan het Grote Kerkplein 15, elke werkdag van 8 – 17 uur. Dit initiatief is ontstaan op de Beursvloer van april 2010. Gerrit Dekker en Johan Kuipers van InteraktContour vonden daar gehoor bij wethouder Eric Dannenberg. De expositie is opgenomen in de Week van de Amateurkunst (WAK ).

Over InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met een lichamelijke handicap. InteraktContour biedt de juiste zorg en hulp vanuit de wensen en behoefte van de cliënt; bij de cliënt thuis, in een woonvoorziening, of op één van de activiteitencentra. De stichting is werkzaam in de provincies Utrecht, Flevoland, Overijssel en Gelderland.

Door: Jan Gerhard Aalbers

Artikel delen:

Reageer