Lezing acupunctuur en rugpijn

Zwolle – Op woensdag 11 mei om 20.00 uur is de maandelijkse lezing over acupunctuur in Zorg Punt Zuid. Het onderwerp is deze keer acupunctuur en rugpijn. De lezing wordt gegeven door Andrea Cusinello.

Tijdens de lezing worden rugklachten besproken vanuit Chinees geneeskundig perspectief. De onderwerpen die aan bod komen zijn rugklachten als gevolg van sportblessures. Daarnaast gaat Cusinello in op vaak voorkomende klachten zoals een zwakke rug, spit en hernia’s van nek en rug

Op een nuchtere manier bespreekt de acupuncturist hoe gekeken wordt naar deze problematiek. De aanwezigen zullen merken dat er vele raakvlakken zijn met de reguliere geneeskunde. Een bekende combinatie is acupunctuur en fysiotherapie. Als fysiotherapie niet toereikend blijkt te zijn, kan acupunctuur voor veel verbeteringen zorgen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij de behandeling van rugklachten na een hernia operatie.

De lezingen vinden plaats op de eerste woensdag van de maand. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan door een email te sturen naar info@acukinetics.com.

Artikel delen:

Reageer