Studenten Deltion College verzorgen techniek BFO

Zwolle – Studenten van de opleiding Podiumtechniek & Audiovisuele Productie van het Deltion College ondersteunen dit jaar voor de zevende keer de organisatie van het Bevrijdingsfestival Overijssel bij de techniek. Bij de techniek alleen blijft het echter niet. De studenten maken dit jaar live geluids- en video-opnames vanaf het festivalterrein.

Er wordt vanaf vier plekken gestreamd; de Deltion VIP-Lounge, Podium De Doorbraak, het Kink FM Podium en de Deltion Huiskamer. Podium De Doorbraak wordt in opdracht van VPRO’s 3VOOR12 gefilmd. Op het podium staan zoals ieder jaar door Kunst & Cultuur Overijssel geselecteerde talentvolle bands. Veel van deze bands zijn al bekend bij de Deltion’ers, omdat ze mee hebben gedaan aan Live@Mozart Avenue. Live@Mozart Avenue is een initiatief van 3VOOR12 en de opleiding Podiumtechniek & Audiovisuele Productie van het Deltion College. Iedere maand krijgt een talentvolle Overijsselse band de mogelijkheid om in het theater en de studio’s van het Deltion College video- en geluidsopnames te maken.

Ook Kink-FM heeft dit jaar de hulp ingeschakeld van het Deltion College. Op het Kink-FM podium staan o.a. The Medics, Paceshifters en The Magic Numbers. De studenten en leraren van het Deltion College krijgen de unieke kans om geluidsopnames van de optredens te maken, die vervolgens gemonteerd en wel door worden gestuurd naar Kink FM. Om dit te realiseren wordt de eigen studio van de campus naar het festivalterrein verplaatst.

Deltion is net als vorig jaar weer van de partij met een eigen VIP-lounge op de wateren van Park de Weezenlanden. In de VIP-lounge geven Lucky Fonz III, Channah en de hiphop formatie ZoieZo privé-concertjes aan maximaal 30 VIP’s per optreden. Overige geïnteresseerden kunnen dankzij de inzet van de studenten Podiumtechniek & Audiovisuele Productie de optredens volgen op een scherm aan de wal en via www.deltion.nl/5mei

Na afloop van de optredens worden de artiesten van Podium De Doorbraak, het Kink FM Podium en de Deltion VIP Lounge door de programmeurs van de diverse podia doorgestuurd naar de Deltion Huiskamer. In de huiskamer worden korte interviews gehouden en waar mogelijk intieme akoestische optredens gegeven.

Naast de live registraties, worden er studenten ingezet voor het op- en afbouwen van diverse podia, als backstage crew en voor de beveiliging. Op www.deltion.nl/5mei  staat het complete programma van het Deltion College. Kijk voor meer informatie op Facebook, Twitter en You Tube.

Artikel delen:

Reageer