Scan je duurzaamheidsgedrag op Bevrijdingsfestival

Zwolle – Zwolle maakt werk van duurzaamheid. Niet alleen de gemeente maar ook instellingen, bedrijven en burgers werken samen aan een stad in balans. Maar hoe groot is nu eigenlijk jouw footprint? Hoe groot is de ‘voetafdruk’ van jouw leefstijl die jij achterlaat? Op 5 mei op het Bevrijdingsfestival kan iedereen zijn of haar duurzaamheidsgedrag laten scannen. Duurzaamheids wethouder Erik Dannenberg is vanaf 12.15 uur aanwezig om de scan in te vullen, daarna beklimt hij de uitkijktoren op het festivalterrein.

image1a.jpg

Iedereen die de digitale scan invult ontvangt als beloning een ticket voor de grootste uitkijktoren van het festival. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het hoofdpodium. De scan en de uitkijktoren bevinden zich halverwege de Festivalboulevard.

De gemeente Zwolle heeft samen met Bevrijdingsfestival Overijssel de duurzaamheidsscan laten ontwikkelen. Dit in het kader van de Zwolse visie op duurzaamheid waar de gemeente mee bezig is. “Zwolle is al op diverse fronten actief op het gebied van duurzaamheid. Zowel in de gemeentelijke organisatie als in de stad zijn veel verschillende duurzame initiatieven. We hebben immers een stad over te dragen aan de volgende generaties” geeft Erik Dannenberg aan. “De ’voetafdruk’ van onze leefstijl heeft gevolgen voor mensen in andere landen en toekomstige generaties. Sommige van die gevolgen zijn blijvend. De scan geeft ons niet alleen een goed beeld van welke bijdrage we al leveren aan een meer duurzame samenleving, hij geeft ook nog adviezen en tips. Wat mij betreft vult daarom elke bezoeker deze test in. Alles voor een stad in balans. Zwolle Duurzaam! Doet u mee op het Bevrijdingsfestival?”

Ook kinderen kunnen hun duurzaamheidsgedrag testen. Naast het familieplein bij de Landstedestraat is een speciaal Footprint labyrint. Al lopend door het labyrint en door middel van opdrachtjes ervaren de kinderen hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een meer duurzame wereld. Kinderen die het labyrint doorlopen krijgen als dank een ‘douche coach’. Wethouder René de Heer opent om 13.30 uur samen met zijn twee kinderen het Footprint labyrint.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zwolle – Zwolle maakt werk van duurzaamheid. Niet alleen de gemeente maar ook instellingen, bedrijven en burgers werken samen aan een stad in balans. Maar hoe groot is nu eigenlijk jouw footprint? Hoe groot is de ??voetafdruk?? van jouw leefstijl die jij achterlaat?

  ————————————————
  Hoeveel laten we achter op het BFO? Een enorme zooi afval.

  Ik stel voor dat we in het kader van duurzaamheid dit festival uitroepen tot het laatste BFO op grote schaal, en de volgende jaren de gemeentelijke subsidie teruggeven aan de burgers door kleinschalig, op wijkniveau bevrijdingsdag te vieren.
  Tevens 5 mei uitroepen tot jaarlijks nationale feestdag; dus iedereen een vrije dag.


  Maak melding

 2. drama, ik neem aan dat jij morgen weg blijft uit Zwolle. De rest wil het namelijk wel gewoon leuk hebben.

  Bij voorbaat dank 🙂


  Maak melding

 3. @Japser ; ik vlucht vanavond al. Fijn dat jij namens de rest meent te moeten reageren; gezien je andere postings op dit log is die rest het altijd met je eens.;)


  Maak melding

 4. De discussie ging over op welke manier we het gezellig willen hebben drama, niet of we het uberhaupt gezellig willen hebben.


  Maak melding

 5. Japser gezelligheid maak ik altijd zelf,of er nou 20 of 120000 mensen naar Zwolle komen .Dram die buien zijn wel nodig het liefst in de nacht natuurlijk,maar al dat sproeien blijf je ook mee aan de gang.


  Maak melding

Reageer