Vragen over eredivisiewaardige huisvesting van TTZ

Zwolle – Recent hebben de raadsleden Michiel van Harten van GroenLinks en Martijn van der Veen het CDA een bezoek gebracht aan TafelTennis Zwolle. Doel van het bezoek was aanmoediging van het Heren 1 team in een van de finales om degradatie uit de eredivisie te voorkomen. De wedstrijd tegen concurrent Smash ’70 uit Hattem ging helaas verloren. En afgelopen weekend werd helaas de degradatie een feit. Naast de ervaring van tafeltennis op topniveau, ervoeren de raadsleden ook dat de topsportbeleving in de accommodatie aan de Albert Cuypstraat verre van ideaal is. Het is dan ook naar hun mening terecht dat in de uitvoeringsnotitie van het Masterplan Sportaccommodaties prioriteit is gegeven aan een zoektocht naar een oplossing voor TTZ.

Van Harten en Van der Veen hebben van het bestuur van TTZ begrepen dat zij ook verschillende gesprekken hebben gevoerd met partijen in de stad over de huisvestingsproblematiek. Ook met de wethouder Sport, de heer Gerrit Piek. Maar deze gesprekken hebben nog niet geleid tot concrete plannen om op korte termijn te komen tot een oplossing, volgens de raadsleden. De verbazing bij de raadsleden is dan groot te vernemen dat, ondanks het feit dat er nog geen zicht lijkt te zijn op een definitieve oplossing voor TTZ, de locatie waar TTZ thans is gevestigd, al door de gemeente te koop wordt aangeboden. Dat gegeven leidt tot het stellen van een aantal schriftelijke vragen aan het college.

Vragen:

1. Is het waar dat de gemeente Zwolle de locatie aan de Albert Cuypstraat thans te koop aanbiedt?

2. Heeft het college n.a.v. gesprekken met derden zicht op een definitieve oplossing voor de huisvestingsproblematiek van TTZ , waarmee voldaan wordt aan de eisen die de KNTTB ook op eredivisieniveau stelt?

3. Zo nee, op welke wijze gaat worden voorzien in de continuïteit van de activiteiten van TTZ mocht de locatie op korte termijn reeds worden verkocht? En op welke wijze wordt TTZ betrokken bij invulling van de eventuele overgangssituatie, ?

4. Zo ja, welke impact gaat de oplossing betekenen voor de gemeentelijke exploitatie en die van TTZ? Bent u bereid de mogelijke opbrengst van de huidige locatie in te brengen ten behoeve van deze oplossing? Bent u bereid deze oplossing te koppelen aan besluitvorming bij de PPN 2012-2015.

Martijn van der Veen

Michiel van Harten

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Helemaal mee eens,het is al jaren niet veel soeps ,maar je verkoopt niet eerst je oude schoenen voor je nieuwe hebt.De accommodatie wordt ook overdag gebruikt door sportieve ouderen.


    Maak melding

Reageer