Gemeente Zwolle ontwerpt zelf woningen in Stadshagen

Zwolle – In Breezicht en de Tippe (Stadshagen) start de gemeente Zwolle met het ontwerpen van circa 60 (midden)dure woningen. De gemeente kiest hiervoor om de woningontwikkeling in dit deel van Stadshagen (Stadshagen+) te stimuleren en om zo in te kunnen spelen op de vragersmarkt waar flexibiliteit en variatie voorop staan.

ruimte_stadshagen.jpg

Bij de ontwikkeling van Stadshagen+ wordt uitgegaan van de vraag van de toekomstige koper. Dit betekent dat gekozen wordt voor onderscheidende concepten en flexibiliteit. Bij de ontwikkeling van de wijk is duurzaamheid één van de leidende principes. Zwolle wil met de projecten in Breezicht en de Tippe ervaring op doen met deze nieuwe manier van ontwikkelen. Bovendien wil de gemeente op deze wijze een evenwichtig sociaal woningbouwprogramma realiseren. Niet alleen de gemeente maar ook corporaties en marktpartijen ontwikkelen woningen in Stadshagen+ zodat er een gevarieerd aanbod ontstaat en het een levendige en duurzame woonwijk wordt.

Voorlopig ontwerp

Vooralsnog ontwikkelt de gemeente de woningen in dit kleinschalig experiment tot en met de uitwerking van het voorlopig ontwerp. De planning is dat de corporaties in mei 2012 starten met de bouw van sociale huurwoningen. De overige ontwikkelaars starten in september 2012 met de bouw van (midden)dure woningen in zowel het huur- als koopsegment.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ja Derk,er wordt hier in Westen holte ook zoiets gebouwd CPO (midden-duur).Ik vraag vervolgens naar de grondprijs en daar kunnen ze geen antwoord op geven.


  Maak melding

 2. Nou Wichert ik zou dan met mijn hand wat grond pakken en door de vingers laten gaan en zelf de waarde bepalen 😉 Maar ik snap ze wel hoor die weilandgrond die voor 30 euro m2 is opgekocht, kun je nu moeilijk verkopen voor 280 euro M2 in deze tijden. Dan maar een totaalprijs conform de markt Yehhhhhhhhh


  Maak melding

 3. Woningcorporaties kunnen als gevolg van staatssteunregels (DAEB) alleen nog maar sociale huur woningen bouwen. Omdat commerciele ontwikkelaars hun vingers niet aan dure koopwoningen durven te branden springt de gemeente hier goed op in.


  Maak melding

 4. Dus daar gaan allemaal gezinnen wonen die onder de grens zitten van 33.614 euro. inkomen? Zo slim vind ik die zet op dit moment nou niet, verkoop ligt plat en we hebben net een nieuw EU wet dat je boven die grens niet mag huren.


  Maak melding

 5. Volgens mij zijn er genoeg architecten in zwolle die deze klus graag zouden uitvoeren. Deze beroepsgroep heeft het, net als de aannemers, moeilijk genoeg in deze barre bouwtijden. Ieder zijn vak zeg ik altijd maar. En doe eens wat aan die grondprijzen!


  Maak melding

Reageer