Bevrijdingsfestival Zwolle live via internet

Zwolle – Net als in 2010 pakt provincie Overijssel digitaal flink uit tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2011. Maar liefst drie podia zijn de hele dag live te volgen via www.jijenoverijssel.nl. Hiermee is het Overijsselse festival uniek in Nederland!

Via de website kan men het Wartsila-hoofdpodium, het Abbott-theater en het KinkFM-podium bekijken. Ook zijn korte reportages en interviews met o.a. artiesten te zien. Vrijheid en democratie zijn belangrijk voor iedereen. Dit is één van de redenen dat de provincie Overijssel het Bevrijdingsfestival jaarlijks sponsort. Omdat de provincie het bovendien belangrijk vindt dat zoveel mogelijk inwoners met muziek en cultuur in aanraking komen, biedt zij hen de live webcast aan.

De provincie Overijssel heeft het afgelopen jaar de nodige ervaring opgedaan met het maken van live webcasts van bekende Overijsselse festivals. Neem bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival Overijssel 2010 en het Thorbeckegrachtfestival. Deze webcasts werden en worden geproduceerd in samenwerking met iGlow Media.

Uitzending

De uitzending op 5 mei 2011 vindt plaats tussen 11.00 uur en 24.00 uur vanuit de centrale studio bij het hoofdpodium en live op andere plekken op het terrein. De provincie Overijssel is al sinds jaar en dag een van de grotere sponsors van het festival dat plaatsvindt in het park De Weezenlanden in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer