Mishandeling bij voetbalwedstrijd in Zwolle

Bij een voetbalwedstrijd op het sportterrein “De Siggels” tussen SVI 10 en Raalte 7 werd op zaterdagmiddag een voetballer mishandeld.

De voetballer, een 29-jarige man uit Raalte had gescholden. Hierop kreeg hij een gele kaart. Toen hij volgens de grensrechter dit nog een keer had geroepen kreeg hij rood. Hierop werd de man boos. Vervolgens ontstond er een duw- en trekpartij waarna de man door een speler van de andere voetbalclub in het gezicht geslagen werd. Hierna werd de wedstrijd gestaakt.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Als ik het goed begrepen heb heeft ie aangifte gedaan van mishandeling. Eerst de boel verrot schelden, dan een ruzie uitlokken en vervolgens uithuilen bij de politie, stoere vent hoor. Maar eigenlijk is het hele voetbal triest, zoveel als er gescholden wordt. Wie wil er in hemelsnaam scheidsrechter zijn?


  Maak melding

 2. Hoorde dat vanuit svi waarschijnlijk ook aangifte wordt gedaan i.v.m. dat de raaltenaar niet als enige klappen heeft gehad. en dat gebeurde voor dat de raaltenaar een klap kreeg


  Maak melding

 3. Voor schelden of beetje duwen krijg je een kaart en voor mishandeling een procesverbaal. Zo hoort het. Hoor wel meer van SVI dat ze de handjes loshebben. Zelfs ook laatst nog tegen Raalte 11 waar ze de spits neersloegen.
  Ja, en dan moet je ook ineens aangifte gaan doen, want anders sta je als club weer voor paal in het nieuws.
  Ik hoop dat ze de daders pakken en royeren voor het leven.


  Maak melding

 4. ik denk dat als je er zelf niet bij bent geweest dat je ook niet kan oordelen, heb zelf jaren gevoetbald en soms loopt het anders dan dat een verhaal in de krant over doet laten komen. bijv. Be Quick’28- spakenburg een paar jaar geleden, volgens de krant waren het de spelers die asociaal waren maar ondertussen waren het de suporters van beide zijden die het allemaal veroorzaakt hebben. Dat Raalte als eerste aangifte heeft gedaan betekend nog niet dat die ook de eerste klap hebben ontvangen. Ik denk trouwens ook dat er bij verschillende clubs mensen rondlopen met losse handjes. Niet alleen bij SVI want als er ook ooit maar eens 1 klap ergens uitgedeeld is heeft die club gelijkt losse handen!


  Maak melding

 5. Precies, was er niet bij en kan inderdaad niet anders oordelen nee. Ik zeg alleen wat mij opvalt door wat ik hoor en nu hier lees.
  Maar is het “zeuren” dan als je aangifte doet van mishandeling??
  De maatstaf is al lager gelegd want op het hoogste niveau word het duw -en trekwerk getollereerd dus de blauwe ogen en gebroken kaken nu ook maar doen?
  Het zou SVI sieren om als club hier dan maar eens het voortouw in te nemen door een uitgebreid onderzoek te doen en hun eigen raddraaiers er eens uit te gooien. Je hebt iemand lid die een ander heeft mishandeld en dat is dus de normaal omdat andere clubs dat ook hebben??? Kom op zeg…en de berichtgeving klopt ook van geen kant nee, het is maar net waar de wind heen waait…

  @Sjoop, ik vind SVI inderdaad niet zo enig meer nee…  Maak melding

 6. Uit de eerste hand vernomen dat ‘het slachtoffer’ een notoire raddraaier is die alles en iedereen met de dood bedreigt. Vooraf was ie gewaarschuwd, bij de eerste keer kreeg ‘ie geel, toe ie doorging rood en sloegen de stoppen door. Ongelooflijk dat zo iemand op de voetbalvelden rond mag lopen

  🙁 🙁 🙁


  Maak melding

 7. En dus ram je hem maar gewoon met het hele team in elkaar?
  Jij weet er blijkbaar meer van Dijkstra en probeer je het slachtoffer van de mishandeling de zwarte piet toe te schuiven???
  Jij vind dat geen probleem om alle “notoire raddraaiers” in elkaar te slaan??
  Lekker wereldje leef jij in?
  Heb nogsteeds niets gehoord dat SVI hun eigen “notoire raddraaiers” aanpakt? Of zit je zelf in het bestuur, met je “uit eerste hand vernomen”.Laat ze bij SVI lekker op kickboxen ofzo gaan, de stumperts.


  Maak melding

 8. Leuk die verhalen hier op het weblog, allemaal negatieviteit tegenover SVI, en jah ik ben een svier en jah het was mijn team.

  Maar daarom weten wij gelukkig wel beter, dan een pers bericht dat komt uit een speler van Raalte die het halve verhaal aan de politie verteld, en vervolgens het hele mediacircus SVI negatief in het nieuws zet.

  In mijn ogen, staat de speler van Raalte in het recht aangifte te doen, want hij schijnt geslagen te zijn. Dat hij hiervoor de scheidsrechter bedreigd heeft, de grensrechter bedreigd heeft, en een tegenstander een elleboog gegeven heeft staat er niet in.

  Dat deze tegenstander daarna door hem geslagen zou zijn, is niet goed te praten. En hij zal ook een toepasselijke straf vanuit het bestuur krijgen.

  Eigenlijk is de speler van Raalte dom geweest aangifte te doen, want de spelers van SVI waren dat eerst niet van plan. Maar na deze aangifte dus wel. Waardoor deze man niet alleen door de KNVB gestraf zal worden.


  Maak melding

 9. “Hij schijnt geslagen te zijn”? En daar weten jullie dan weer niks van zeker???hahaha,Lekker clubje bij elkaar daar bij jullie, Sikkels.

  Ik zie het al in jullie doofpotje verdwijnen met je “toepasselijke straf vanuit het bestuur”. Daar bedoel je die teammaat van je toch? Geef hem dan ook maar een paar stompen op zijn gezicht om jullie stijl te hanteren.

  “dom geweest om aangifte te doen van mishandeling”. Logisch dat jullie dat niet wilden doen nee, beetje raar als je op het buro komt en aangifte gaat doen tegen iemand die je net in elkaar geslagen hebt…
  maar dat zegt wel wat over jullie als je het dom vind om aangifte te doen van mishandeling.

  En bij “niet alleen straffen van de KNVB” hoop ik toch echt dat je politie bedoelt, want het zou inderdaad een schande zijn om die kickboxers van SVI weer te laten gaan. :-


  Maak melding

 10. Misschien kende de speler van Raalte het spreekwoord ‘wie de bal kaatst kan hem terugverwachten’ niet?
  Trouwens erg jammer dat raddraaiers niet alleen op het voetbalveld, maar ook op weblogs te vinden zijn.


  Maak melding

 11. Deels gelijk heb je Anne; digitale raddraaiers. Maar dan heb je zeker nog nooit op geenstijl gekeken.
  Vind niet dat je gelijk hebt in “wie de bal kaatst…..”.
  Zou wat wezen zeg als elke provocatie of bewuste overtreding tijdens of na de wedstrijd vergolden moest worden :-


  Maak melding

 12. Heb de wedstrijd vanuit een neutraal standpunt bekeken, en moet de jongens van SVI toch gelijk geven, wat hier staat in het politiebericht is totaal niet aan de orde, van wat er op het veld gebeurde.

  De jongen van Raalte krijgt vanuit de Zeist zo wie zo nog wel wat te horen, en de club Raalte zelf ook wel, want wat er deze middag gaande was, sloeg echt alles.

  En daarnaast wil ik nog wel even zeggen dat mensen zoals jullie, je mening wel klaar hebben over zulke dingen, maar dat jullie er (zoals uit de reacties blijkt) niet bij zijn geweest. Want dan hadden jullie wel een andere mening gehad.


  Maak melding

 13. @ John

  De speler van SVI zal alleen vanuit SVI zelf geschorst kunnen worden, en de speler van Raalte zal als het een beetje mee zit, niet voor de winterstop voetballen.

  Tjuus, en ik ga lekker balluh


  Maak melding

Reageer