Het weer: zonnig

Zwolle – Bevrijdingsdag begint de dag koud. Een lokaal mistbankje verdwijnt na het opkomen van de zon, waarna het ook vrij snel opwarmt. De ochtend verloopt verder zonnig. ’s Middags ontstaan in het binnenland een paar vriendelijke stapelwolkjes, maar die hinderen de zon nauwelijks. Later verschijnt in het westen ook wat sluierbewolking. De temperatuur loopt op naar 16 graden in het noorden tot 19 in het zuiden. Daarbij staat een zwakke wind uit een meest zuidoostelijke richting.

04-05-2011_weerfoto__fratersteeg.jpg
Fratersteeg

Vrijdag vangt de dag nog fris aan, maar na zonsopkomst schiet het kwik omhoog. De maxima komen dan ook uit tussen 19 en 23 graden. In het weerbeeld spelen de zon en sluierwolken een grote rol. Het blijft droog. In het weekeinde is het weer volop zomer. De temperatuur weet op te lopen naar waarden rond 25 graden en daarbij schijnt vooral op zaterdag de zon. Enige kanttekening is misschien de toenemende zuidoostenwind. Zondag is het vergelijkbaar warm, maar neemt overdag de kans op een regen- of onweersbui wel toe. Ook zondag staat er een straffe wind.

Na het weekeinde doet de temperatuur een stap terug. De maxima schommelen rond 20 graden. Daarnaast lijkt de kans op een plaatselijke bui vrij groot.

Artikel delen:

Reageer