Starbucks komt naar Zwolle

Zwolle – Het heeft even geduurd, maar donderdag 5 mei opent het eerste filiaal van de Amerikaanse koffieketen Starbucks de deuren in een Nederlandse binnenstad, Amsterdam. Starbucks begon pas in 2007 in ons land, voorzichtig met één filiaal op luchthaven Schiphol. Binnen een jaar zullen er tien nieuwe winkels in Nederland komen, ook in Zwolle!

Al in 2002 beloofde Starbucks naar Nederland te komen, dat werd vijf jaar later. Als gevolg van onder andere de economische crisis stokte de uitbreiding van de keten daarna. Schiphol In 2007 kwam de eerste vestiging op Schiphol, in hetzelfde jaar kwamen er daar nog twee filialen van de keten bij. Vervolgens was het de beurt aan de stations van Amsterdam, Utrecht en Leiden; Den Haag staat nu op het lijstje. In Zwolle zal Starbucks zich gaan vestigen in de nieuwe brede tunnel onder het NS-complex. Naast Starbucks staan er ook vestigingen van de Burger King en de Etos gepland.

Met de bouw van een nieuwe 17 meter brede perrontunnel die in 2013 de huidige 5 meter brede perrontunnel vervangt, wordt de transfer op het station een stuk aangenamer.

Project ZwolleSpoort

Station Zwolle ondergaat de komende tijd een flinke metamorfose. ProRail realiseert een nieuwe reizigerstunnel en bouwt een vierde perron. Daarnaast worden aanpassingen gedaan aan de sporenlay-out. Dit is nodig in verband met de groei van het treinverkeer, mede door de komst van de Hanzelijn.

Lees dit bericht op de website: http://www.prorailpersberichten.nl/bericht/114/

Artikel delen:
Reacties 26
 1. joepie, nog een gezichtloos filiaal van een megaketen…. Geef je euro uit in Zwolle en hij verdwijnt zo richting de USA en komt nooit meer terug.


  Maak melding

 2. Doe mij maar een lekker kopje koffie in 1 van de vele gezellige café’s in de binnenstad van Zwolle. Niet alles wat uit Amerika komt is goed, ik persoonlijk vind de Starbucks koffie veel te duur en ook nog eens niet te zuipen.


  Maak melding

 3. Nou Jo, de naam koffie voor wat ze je bij Starbucks voor durven te schotelen vind ik veel te veel eer voor dat bocht…


  Maak melding

 4. Nou nou wat een gezeur. Ow en trouwens de KFC komt er wel. Wanneer weet ik niet. Maar we krijgen wel een KFC!


  Maak melding

 5. Haha…wat een discussies allemaal voor zo’n Amerikaanse keten die zich eventueel wel/niet gaat vestigen in Zwolle…Ik vind het jammer dat Starbucks zelf heeft liggen kloten met de kwaliteit. Bij de cappuccino proef je allang geen koffie meer, maar lijkt het meer op warme melk. En dan is de schuimlaag vaak ook niet van de allerbeste kwaliteit. Ik denk trouwens dat veel mensen Starbucks associeren met hun verre reizen, maar als Starbucks straks om de hoek zit, is dat vleugje nostalgie ook snel vervlogen, denk ik. Zeker als je veel betere kwaliteit kan krijgen, tegen lagere prijs.  Maak melding

 6. Starbucks is met sommige dingen lekker, puur omdat ze (op dit moment nog) de enige zijn die bepaalde dingen hebben.
  Maar Starbucks is daarbij ook erg duur en dat geld kan ik beter besteden.

  Verder zoals Blauwtje al zegt, ik ken Starbucks alleen van mijn bezoek aan New York en dat speciale randje verdwijnt wel als Starbucks naar Zwolle komt eigenlijk..


  Maak melding

 7. Wat een gezeur, Zwolle wordt groter wees toch een keer blij.
  En Starbucks komt echt niet voor jullie maar voor de grote groep studenten die dagelijks met het ov reizen. Daar is Starbucks mateloos populair mede omdat het fairtrade is, een super symphatieke onderneming dat Zwolle als belangrijk strategisch punt ziet. Na Amsterdam, Leiden, Utrecht, Den Haag nu dus Zwolle.

  Trouwens Zwolle heeft starbucks bewust naar het station verwezen om de binnenstad een eigen Zwolsch karakter te geven en te behouden met eigen koffie zaken.. Dus stop met zeiken en wees blij.

  Starbucks koffie is trouwens evenduur als koffie united, cofee company of andere zwolsche bedrijven..


  Maak melding

 8. Sjeetje ze zeggen niet dat je verplicht bent een koffie bij starbucks te kopen? Dus wat is t probleem? mensen die er wel van houden halen daar hun koffie en derest gaat of naar de binnenstad of halen een kopje bij de kiosk


  Maak melding

 9. Leve de mensen die niet verslaafd zijn aan koffie 😀

  Zal er wel leuk uit komen te zien die tunnel. Kan haast niet wachten 🙂


  Maak melding

 10. @Jhon een KFC zal er nooit komen in Zwolle omdat de gemeente een contract met de McDonalds heeft waardoor er geen andere fa(s)tfood ketens in Zwolle mogen komen 😉


  Maak melding

 11. @WFvN, Ik vraag me eerder af of Jhon en James niet werken voor KFC en met onorthodoxe methoden (reacties op WLZ) de markt in Zwolle aftasten. De stelling lijkt mij pertinente nonsens namelijk. KFC wil een drive thru bij de nieuwe Ikea en steggelt met de gemeente over het bestemmingsplan, zoals te doen gebruikelijk in dit soort gevallen.


  Maak melding

Reageer