Bevrijdingsfestival Zwolle is VOL

Zwolle – Het was tussen 16.45 en 18.00 uur  erg druk op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. De organisatie adviseerde op dat moment niet naar het festivalterrein op Park de Wezenlanden te komen!

bfo_11.jpg

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Is niet zo gek dat het vol is…. Het zogenaamde familieveld waar vorig jaar het dance gedeelte was was rond 1730 al half leeg. alle kinder activiteiten waren daar al eerder afgelopen. Vond het dit jaar een zware tegenvaller. Geen dance oke… geaccepteerd. Maar doe dan wat aansprekende namen op het hoofdpodium. JunkieXL of zo!


  Maak melding

 2. Ach Yoz, jij mag al snel genieten van jou gerne op de Whytemerplas, mooi toch?

  Anders nu even snel naar het rode torenplein gaan kunnen de voetjes van de vloer en schenken ze geen azijn 😉


  Maak melding

 3. @ Derk. wat een rare opmerking van je. Ik vind de hele dag dance ook niet alles, maar ik mocht er graag heen. Ik vond het een meerwaarde voor het festival.
  Doe het dan s’middags tot 18 uur voor kinderen en s’avonds voor de dance liefhebber.


  Maak melding

 4. @Yoz, moeten ze wel een heel podium opbouwen ect.

  Maar even buiten dat, ik zie dat in veel plaatsen dance nu geweerd is, waarom? Ik zou die reden wel eens willen weten, weet jij die?


  Maak melding

 5. Meen je niet Yoz, hoe zou je die kosten voor de beveiliging naar beneden kunnen brengen? Waarom is er dan zoveel beveiliging nodig?


  Maak melding

 6. Maar even buiten dat, ik zie dat in veel plaatsen dance nu geweerd is, waarom? Ik zou die reden wel eens willen weten, weet jij die?

  Heeft met de beveiliging te maken. Ik heb zelf 5 jaar bij Hedon gewerkt en op danceavonden was de sfeer altijd minder relaxt dan op andere avonden. Er liepen dan relatief meer agressieve personen rond.


  Maak melding

 7. Yoz, ik hoop ook op een dance feest zonder die mensen die als je ze per ongeluk passeert en wat bier morst ect ect Feesten is feesten he en niet onder invloed raken van weet ik dan nog wat omdat het dan allemaal vriendelijker van gaat worden. In de jaren 80 was gaber zijn een gewild iets bij sommig publiek, wel feesten en gewoon iemand kunnen doodschieten Is dat feest? Ik ben van mening dat de dance scene hier een hoop zelf aan kan doen.
  Jij houd toch ook van feesten en vervloekt bv Hoek van Holland?


  Maak melding

 8. Maar het festivalterrein was toch niet vol? Ik kwam om 1745 bij het terrein aan en kon zo doorlopen.
  En er was toch ook wel iets van dance, maar in het centrum?


  Maak melding

 9. Het is inderdaad erg jammer, dat dance zo’n negatieve naam heeft gekregen. Maar het is inderdaad te danken aan enkele klojo’s die het voor de rest verpesten! Zijn dat soort rotte appels er niet uit te halen?

  Ik ben eens bij Qlimax geweest…nou, dan kun je er zo een paar mensen uit pikken die zichzelf niet meer onder controle hebben! Staan zo stijf van de pillen, dat ze zichzelf en de wereld om zich heen niet meer zien. Pik die er alvast uit, dat scheelt een boel!

  En (mijn bescheiden mening) het is volgens mij niet de muziek die de ellende brengt maar het gebruik van pilletjes (wellicht in combinatie met alcohol?). Waarom is XTC dan zo geaccepteerd in Nederland?!? Of zie ik dat helemaal fout?

  Meer en meer stoor ik me ook aan het tv programma “Spuiten en slikken”. Ik vond het altijd wel leuk, maar er wordt TE normaal gedaan over allerlei vormen van drugsmisbruik. Alles moet maar kunnen en nergens wordt vreemd van opgekeken. Mensen zeggen niet, dat ze wel eens “een keer” coke geprobeerd hebben of “een pilletje” genomen hebben. Nee, ze hebben het over die periode dat ze nog iedere dag coke én pillen namen…nu nemen ze enkel nog een pilletje in het weekend en slechts één keer per maand coke… “Ow…dan is het goed…” Maar goed…dit is wel heel erg off topic! 😉


  Maak melding

 10. @Plantje

  lekker anti-drugsverhaal weer… van iemand die dus geen kennis van drugs heeft en maar wat roept.

  ALCOHOL maakt aggressief, XTC maakt je het tegenovergestelde, je vind iedereen lief.
  De probleemmensen zijn altijd de zuipers!
  Maar is zo makkelijk om alle problemen op drugs te schuiven heh?…
  Maar lees eens op een maandag hier op weblog en je komt allemaal problemen gerelateerd aan alcohol tegen, vechtpartijen, gescheld tegen politie etc.
  Neem een pilletje en je gaat knuffelen! Zeker niet vechten….


  Maak melding

 11. Vooropgesteld: ik moet je gelijk geven, dat ik te veel focus op het gebruik van pillen. Voor de rest: rustig maar…het valt wel mee.

  lekker anti-drugsverhaal weer… van iemand die dus geen kennis van drugs heeft en maar wat roept.

  Dat is een dappere aanname…

  ALCOHOL maakt aggressief, XTC maakt je het tegenovergestelde, je vind iedereen lief.

  Klopt….daarom haal ik ook aan, dat het wellicht pillen in combinatie met alcohol is. (Ik had het alleen niet tussen haakjes moeten zetten wellicht)
  Of speed of coke…dat doet echt wel wat anders met je dan een knuffelbeer van je maken! (Of sla ik hier de plank ook weer volledig mis?)

  Maar is zo makkelijk om alle problemen op drugs te schuiven heh?…

  Zeker! Daar worden ook ZEEEER veel problemen door veroorzaakt! Maar dan moet je alcohol ook niet als drug overslaan!

  Maar de kern van mijn verhaal:

  Bericht door Plantje, op 6 mei 2011 om 06:29
  Het is inderdaad erg jammer, dat dance zo’n negatieve naam heeft gekregen. Maar het is inderdaad te danken aan enkele klojo’s die het voor de rest verpesten! Zijn dat soort rotte appels er niet uit te halen?

  Wat is je idee daarbij dan? Hoe komt het dat dit soort feesten vaak/soms uit de hand lopen?


  Maak melding

 12. @Plantje

  Die ervaring heb ik niet, dat die feesten uit de hand lopen.
  Trance Energy 2007, Fusion of Dance 2009, Citymoves Zwolle 2010, Armin Only 2010, Fusion of Dance indoor 2010, A State of Trance 500 (2011), allemaal niks aan de hand.
  er zijn altijd wel een paar mensen die te veel zuipen en plat gaan en of teveel drugs nemen, maar die komen bij de EHBO, die verpesten geen feesten.
  Probleem met de dance op BFO vorig jaar was het grote aantal bezoekers, niet vervelende bezoekers.


  Maak melding

 13. Het verschil is natuurlijk ook dat naar echte feesten alleen echte liefhebbers komen.. Mensen die daar echt alleen maar komen voor de muziek, bij zoiets als bevrijdingsfestival komt iedereen.. En idd komen daar ook meer alcohol mensen dan op echte feesten.. Als je op een echt feest dance-achtig feest komt zie je eigenlijk grotendeels van de mensen met water rond lopen.. Echt jammer dat er dit jaar geen echt dancepodium was.. Bevrijdingsfestival was dit jaar echt een flop.. Kijk je op het programma.. Staan er maar 2 artiesten op die echt iedereen kent!! Echt heel slecht en saai vond ik het.. En de stad moet er veel meer bij betrokken worden op 1 of andere manier vind ik!


  Maak melding

Reageer