Het weer: zomers

Zwolle – Vrijdag begint de dag eerst fris, met in het noordoosten vorst aan de grond. Na zonsopkomst schiet het kwik echter in een rap tempo omhoog. Het zonnige weer ’s ochtends zet ook in de middag door. Wel is er ook sprake van sluierbewolking, ook wel Cirrus genoemd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in het binnenland. De zuidoostenwind is zwak tot matig van kracht. Later in de middag is in de kustgebieden kans op een zeewind, waardoor het flink afkoelt.

05-05-2011_park_wezenlanden_06.jpg

Zaterdag stijgt het kwik tot hoogzomerse waarden. Het wordt dan 23 graden aan zee en 25 tot 27 graden landinwaarts, misschien in het zuidoosten plaatselijk 29 graden. Het weerbeeld wordt bepaald door zon en sluierwolken. De zuidooster waait iets steviger door ten opzichte van voorgaande dagen, daardoor is de kans op een zeewindje kleiner. Zondag raakt het meer bewolkt en in de loop van de dag neemt de kans op een regen- of onweersbui toe. In het binnenland wordt het opnieuw zomers warm, met maxima rond 26 graden. De kustgebieden hebben dan maxima van 20 tot 23 graden.

Maandag is de kans op buien groot. De temperatuur doet een stap terug en belandt rond een graad of 21. De dagen daarna neemt de buienkans weer wat af, maar verdwijnt niet helemaal uit beeld. Aan de temperatuur verandert weinig.

Artikel delen:

Reageer