Bevrijdingsfestival Zwolle 2011 rustig verlopen

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2011 is volgens de organisatie van het Overijssels Bevrijdingsfestival, het gemeentebestuur, de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten goed verlopen. De sfeer was goed in zowel de binnenstad als op het festivalterrein. Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar er waren minder bezoekers dan vorig jaar.

img_0121_copy.jpg

Het festivalterrein en het Rode Torenplein zijn wel goed bezocht. Tijdens één van de optredens op het hoofdpodium werden festivalgangers uit voorzorg verzocht naar de binnenstad te gaan om te voorkomen dat er teveel druk zou ontstaan op het veld. Het bleef de hele dag gezellig druk. 90 festivalbezoekers brachten een bezoek aan EHBO posten. Er zijn acht bezoekers voor behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daarbij ging het voor een groot deel om het drinken van teveel alcohol. De Nederlandse Spoorwegen had extra treincapaciteit ingezet.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Zonder het dance-gebeuren ook een stuk beter toegankelijk dit jaar.

 2. Behoorlijk geel ja, maar ik weet uit ervaring (kantoor kijkt uit over het veld) dat het snel weer groen is.:)

 3. Gelukkig maar, Anoniem, dat iedereen het recht heeft op een eigen mening…
  Mijn dochtertje en ik vonden het fan-tas-tisch!!

 4. Het was al bijhoorlijk geel voor 5-5. Gebrek aan hemelwater he 🙂

 5. Bericht door Marrue, op 8 mei 2011 om 23:50
  Redelijke foto's. Ik heb ze hier mooier gezien!!

  waar dan?

 6. Super feest gehad. Vooral de opzet van het terrein. Petje af. De daklozen van Zwolle hadden de dag van hun leven. Bekers verzamelen. 10 bekers = ?? 2.50.

  Al met al: Top dag!!!!

 7. Mijn kleinzoon is geen dakloze maar heeft wel bekertjes opgehaald toen hij 10 euro had stopte hij want hij had genoeg voor een kadotje voor moederdag.

 8. Dit dacht ik toch…een muntje, geen 2,50 euri 😉

  Statiegeldsysteem

  Als je 10 lege glazen inlevert krijg je ÊÊn consumptiemunt cadeau!
  Lege glazen zijn in te leveren bij de beker inname punten op het festivalterrein. Deze punten zijn te vinden bij elke bar.

 9. 25e = 10 munten = 10 bekers bier = 10 lege bekers + 10x bier = 1 muntje + 10x bier = 2,50e + 10x bier

  Als je dus zelf alles bewaarde had je bier voor 2,25 🙂

 10. Dan loop je wel al die uren met de eigenhandig geleegde bekers te venten. Lastig bij het plassen ook. Al kun je proberen een plasbandje voor 10 bekers te krijgen. Je moet er maar druk mee willen zijn.

 11. Och, wij waren met een vrij grote groep, en stonden de hele tijd op 1 plek. De stapel in het midden (vurig in de gaten gehouden ivm kleine grijpgrage handjes), werd groter en groter, tot er genoeg was voor een treetje bier 🙂

  In je eentje is het niet makkelijk nee, zeker als je telkens rondloopt, maar anders 🙂

 12. onze jongste heeft nu voor het 3e jaar een aardig zakcentje verdiend met bekers verzamelen. Tis even werk maar dan heb je ook wat.
  Een paar honderd euro bedoel ik.

 13. Mijn kleinzoon is geen dakloze maar heeft wel bekertjes opgehaald toen hij 10 euro had stopte hij want hij had genoeg voor een kadotje voor moederdag.

  Wat lief!!! Nog een paar jaar en hij gaat nog ff een half uurtje door voor zichzelf…. hihi…

 14. Het moet wel netjes gevraagd worden, netjes dankjewel gezegd worden en zeker niet vragen als er nog bier in zit. En van een stapel bekers in het midden in de groep blijft men af, daar vraagt men niet eens om. Helaas goldt dat niet voor alle kinderen.

 15. @Jasper, ben het met je eens. Maar ja vragen staat vrij. Maar fatsoen is niets mis mee. Van beide kanten. Vrager en gever.

Reacties zijn gesloten.