Zware opgave voor FC Zwolle

Zwolle – Omdat de eerstedivisionist RBC Roosendaal deze week van de KNVB 3 punten in mindering kreeg, wordt het voor FC Zwolle een nog moeilijker opgave om vrijdagavond in Leeuwarden kampioen te worden. Het bestuur en de supporters van FC Zwolle zijn ontstemd over de werkwijze bij de voetbalbond inzake de puntenaftrek van met name RBC. Fortuna Sittard voorkomt mogelijk degradatie zonder te moeten winnen van concurrent RKC Waalwijk. De Supportersclub: "Hoe is het mogelijk dat de KNVB 48 uur voor de ontknoping van een competitie nog zulke zware sancties op kan leggen?"

FC Zwolle hoopt vanavond tegen SC Cambuur alsnog kampioen van de Jupiler League te worden. Een zege is echter een must voor de Blauwvingers, terwijl concurrent RKC moet verliezen bij Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Art Langeler begint hoogstwaarschijnlijk met Nassir Maachi in de basis. De vleugelspeler, die afgelopen zomer op huurbasis overkwam van SC Cambuur, vervangt de teleurstellend spelende Danny Schreurs. Verder zijn er ook weer basisplaatsen voor Jeroen Drost en Eric Botteghin. Beide verdedigers keren terug van een schorsing. Doelman Diederik Boer kan niet spelen, zijn vervanger heet Leon ter Wielen.

Supportersclub: "Wij gunnen een club als Fortuna Sittard lijfsbehoud in de Jupiler League, maar wij zijn van mening dat het wel lichtelijk de schijn van competitievervalsing heeft."

"In de eindfase legt de KNVB nu ineens straffen op die vorig seizoen werden doorgeschoven naar het volgende seizoen. FC Zwolle kreeg dit seizoen een punt in mindering voor een te late betaling van de huursom aan Sparta aangaande het vorige seizoen. (2009-2010). De Supportersclub zet vraagtekens bij de puntenaftrek van RBC en Dordrecht in deze fase van de competitie. "Onschuldige" ploegen kunnen hierdoor ernstig benadeelt worden. Tevens is er dan ook geen tijd meer om dit eigenhandig te kunnen herstellen. De Supportersclub zal daarom de KNVB vragen om tekst en uitleg."

Artikel delen:
Reacties 25
 1. no way dat zwolle kampioen wordt, verdienen ze ook niet. Wat een bagger elftal niet te geloven. Dan kijk ik liever almere-telstar ofzo


  Maak melding

 2. Laat de fc Zwolle nu eerst maar eens goed hun best doen bij Cambuur en de drie punten meenemen naar Zwolle.Daarna mag een ieder weer reageren wil wel zeggen dat ze heel attent moeten zijn bij Cambuur want die zijn de laatste tijd weer een beetje aan het opklimmen en scoren.Wens Zwolle heel veel succes en geluk vanavond


  Maak melding

 3. ‘De bond begrijpt natuurlijk dat drie punten in mindering in sportief opzicht erg vervelend is en dat dit gevoel versterkt wordt zo vlak voor het slot van de competitie’, zo luidt de verkalring uit Zeist. ‘Tegelijkertijd zijn we ons bewust van de noodzaak van een strikte naleving van de regels. Clubs moeten zich houden aan het door hen zelf opgestelde plan van aanpak. Dit plan is immers bedoeld om te komen tot een (financieel) gezonde clubsituatie, die weer noodzakelijk is voor een gezonde voetbalcompetitie.’  Maak melding

 4. Die puntenaftrek aan het begin van het seizoen vond ik al vervalsend, maar dit slaat alles. De regels tijdens het spel veranderen. Gelukkig is dit geen sport maar voetbal. In de sportwereld zou dit niet kunnen. Misschien toch tijd voor Revolutie.


  Maak melding

 5. Ik begrijp niet dat er bij FCZ geen verantwoordelijken worden aangesproken voor de 11 punten die als sneeuw voor de zon verdwenen. Langeler speelt pas vandaag weer het voor de winterstop succesvolle 4-4-2 systeem, en niemand die daar wat van zegt ๐Ÿ˜ฎ Enig idee hoeveel miljoenen we mislopen met dit debacle!!


  Maak melding

 6. Goede wedstrijd gezien. Zwolle heeft nog alle kansen om te promoveren. Ze verdienen dat ook het meest van alle ploegen gezien het feit dat ze bijna de hele competitie op nr. 1 hebben gestaan!


  Maak melding

 7. Bericht door fgdaf, op 6 mei 2011 om 15:11
  no way dat zwolle kampioen wordt, verdienen ze ook niet. Wat een bagger elftal niet te geloven. Dan kijk ik liever almere-telstar ofzo

  Veel plezier dan volgend seizoen met almere telstar.
  ;);D:P


  Maak melding

Reageer