Themaweek Natuurlijk Duurzaam in de steigers!

Zwolle – In de week van 4 tot en met 11 juni 2011, wordt de Themaweek Natuurlijk Duurzaam in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland georganiseerd. Organisaties, stichtingen, scholen en bedrijven zijn druk doende een veelzijdig programma op te stellen om bij jong en oud, duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen.

Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland beleven een primeur! Op kleine en grotere schaal worden binnen deze gemeenten al veel initiatieven ontplooid om te werken aan duurzaamheid. Natuurlijk Duurzaam wil middels het organiseren van deze Themaweek, al deze losse elementen samenvoegen en zo een breed draagvlak creëren. Het streven is om tijdens de Themaweek een andere manier van denken te stimuleren en te bevorderen. Coördinator Lilian Bults: "Respect voor mens, dier en plant staat centraal. Een goede balans tussen de 3 P’s People, Planet en Profit, is zeer belangrijk. Als Profit de overhand krijgt, gaat het niet goed. Maar zonder Profit kunnen de anders P’s ook niet worden gediend. We moeten dus een goede balans vinden tussen de aarde, natuur en elkaar."

In onder andere Doepark Nooterhof en Expeditie Ecodrome te Zwolle, museum Schoonewelle te Zwartsluis en De Veldschuur te Rouveen worden in de week van 4 tot en met 11 juni diverse festivals, lezingen en bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van Natuurlijk Duurzaam. Bults: "Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld het Full Colour Festival, het Festival van de Lokale Schoonheid, een bijeenkomst over buurtenergie, streekmarkten, een dag over Duurzaam Ondernemen en een Duurzame Mobiliteitsdag. Maar ook fiets-, wandel- en vlinderexcursies, kanotochten, films en bezichtigingen staan op het programma."

Het programma, waar flink aan gebouwd wordt, is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam: www.natuurlijkduurzaam.nu  

Artikel delen:

Reageer