Berkum blijft hoofdklasser na gelijkspel bij DETO

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd tegen DETO in Vriezenveen met 2-2 gelijk gespeeld maar heeft het hoofdklasserschap voor volgend seizoen definitief veilig gesteld omdat de concurrentie punten inleverde. Met nog één thuisduel te gaan kan de Zwolse ploeg ook niet meer in de zenuwslopende nacompetitie terecht komen.

deto_12_bs.jpg

Hoewel Berkum twee keer van een achterstand terug kwam liet de onzeker ogende ploeg op het kurkdroge en hobbelige veld geen goed voetbal zien in een duel waaring beide teams grossierden in fouten. “We hebben niet best gespeeld,” analyseerde Berkum-coach Michel van Oostrum. “Maar ondanks matig spel hebben we wel kansen gecreëerd en ook onze doelpunten meegepakt.” DETO-spits Wout Weghorst constateerde dat zijn ploeg in de eerste helft beter was, maar dat Berkum na rust beter uit de verf kwam zodat hij het een terechte uitslag vond. “In de tweede helft was Berkum de betere ploeg en mag je met 2-2 uiteindelijk best tevreden zijn.”

deto_3-bs.jpg

deto_13_bs.jpg
 Foto’s: Rainer Fröhlich

DETO was in de eerste 10 minuten nauwelijks gevaarlijk geweest maar kwam bij de eerste doelpoging wél op voorsprong. John Fraterman legde van flinke afstand aan en Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis slaagde er niet in om het niet al te harde maar stuiterende schot te keren: 1-0. De hard werkende Arjen Westrik was 10 minuten later na een corner dicht bij de gelijkmaker maar zijn inzet ging net over. Enkele minuten daarna wist hij, na voorbereidend werk van Chris van der Meulen, wel te profiteren en bracht hij Berkum terug tot 1-1. Nog vóór de rust keek Berkum echter opnieuw tegen een achterstand aan. Wout Weghorst ging alleen op Bouwhuis af en die beging bij zijn onderschepping volgens scheidsrechter Gerbers een overtreding. Het gevolg was een gele kaart voor Mathijs en een penalty die door Gerard Kocks werd benut: 2-1. Berkum ontsnapte net voor rust zelfs aan een grotere achterstand toen een uithaal van Fraterman, na gepruts in de Berkum-defensie, op de lat spatte.

Berkum deed het na de rust beter en nadat Kassim Bizimana, aangespeeld door Westrik, een schot nog gepakt zag door DETO-keeper Johannes Yarbug was het enkele minuten later toch raak. Bij een corner van Berkum zag de scheidsrechter dat Pascal Diender voor de goal werd weggeduwd en opnieuw was hij resoluut: een penalty en een gele kaart, ditmaal voor DETO-verdediger Jelmer Rumathé. Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen maakte het karwei in de 54e minuut af door de toegekende strafschop onhoudbaar in te knallen, waarmee de 2-2 op het bord kwam.

In het laatste halfuur waren er kansjes voor beide ploegen maar bij Berkum misten onder anderen Westrik en Bizimana en bij DETO kon de gevaarlijke Ferdi ter Avest een aantal goede mogelijkheden niet benutten. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd was DETO nog het gevaarlijkst toen Hiro Gnanapragassam nét buiten het strafschopgebied een overtreding nodig had om Weghorst af te stoppen. Dat kostte Hiro wel een gele kaart maar de vrije trap, genomen vanaf een gevaarlijke plek, werd gestopt door keeper Bouwhuis.

Hiro’s gele kaart was zijn vierde van dit seizoen zodat hij volgende week in de laatste thuiswedstrijd tegen SDC Putten aan de kant moet blijven. Datzelfde geldt voor Chris van der Meulen, die ook tegen zijn vierde gele prent aanliep. Gelukkig voor Berkum is de Zwolse ploeg echter definitief veilig en staat er in die wedstrijd dus niet veel meer op het spel.DETO-Berkum, 7 mei 2011

Eindstand: 2-2 (2-1)

Doelpunten: 11. John Fraterman (1-0), 24. Arjen Westrik (1-1), 30. Gerard Kocks (2-1) (strafschop), 54. Marc van der Meulen (2-2) (strafschop)

Gele kaarten: Mathijs Bouwhuis, Chris van der Meulen, Hiro Gnanapragassam (Berkum), Jelmer Rumathé (DETO)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Pascal Diender, Arjen Westrik (69. Roy Supèr), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Kassim Bizimana

Opstelling DETO: Johannes Yarbug, Stijn Pol, Wybe Kram, Jelmer Rumathé, Mathijn Schepers, Jerry van Staa (73. Jan Herm Zomer), Gerard Kocks, John Fraterman (59. Ruud Bruns), Xander ten Hove, Wout Weghorst, Ferdi ter Avest

Door : T. Kölker

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer