CSV sluit seizoen winnend af

Zwolle – Behoudens het handhaven van de 2e plaats, stond er voor CSV ’28 deze middag niet zo erg veel op het spel. Des te meer voor SCD ’83 uit Dedemsvaart, die in het meest ongelukkige scenario nog konden degraderen.

De gasten uit Dedemsvaart speelden aanvankelijk met twee diepe spitsen en probeerden via lange ballen de verdediging van CSV ’28 te verschalken. Dat leverde in het begin schoten op van de jonge Luc Anholts en Erik Wencker. CSV ’28 stelde daar aanvallend niet zo erg veel tegenover, maar de ploeg scoorde wel als eerste. Na bijna een half uur werd een voorzet van Thomas Wieringa verlengd door Gert-Wim van de Esker op Mart Borns. De jonge halfspeler scoorde vervolgens zijn eerste treffer voor de hoofdmacht (1-0). SCD ’83 bleef loeren op de counter en uit een daarvan scoorde 10 minuten later Luc Anholts de gelijkmaker (1-1). In de volgende minuut kreeg dezelfde speler weer een kans, maar keeper Wibo van Dijk was attent.

De tweede helft was ongeveer 5 minuten oud toen de verdediging van CSV ’28 weinig attent reageerde en zo Luc Anholts de vrije kans bood voor zijn 2e doelpunt (1-2). CSV ’28 werd daarna wat doelgerichter met ook meer kansjes. Eerst werd de weer meespelende verdediger Willem te Vogt bij een vrije trap van Yavuz Özdemir net te veel uit balans gebracht om raak te kunnen koppen en even later schoot Gert-Wim van de Esker voorlangs het doel van SCD na een goede voorzet van de ingevallen Bas Roijakkers. SCD ’83 trok zich massaal terug en CSV ’28 liep storm.

Met nog 15 minuten te spelen bracht Yavuz Özdemir een vrije trap in de 16 en kon Thomas Wieringa de gelijkmaker scoren (2-2). Beide ploegen gingen voor de overwinning met een bijna rake kopbal van Thomas Wieringa (keeper Steven Zwiers pakte bekwaam) en aan de andere kant schoot Martijn Hamhuis namens SCD op de lat. De beslissing viel in de slotminuut toen Thomas Wieringa vrij baan kreeg en met een diagonaal schot voor de 2e keer scoorde (3-2). In blessuretijd verzilverde Yavuz Özdemir nog een voorzet van Thomas Wieringa (4-2). Door deze nederlaag degradeerde SCD ’83 naar de 4e klasse en CSV ’28 mag zich volgende week opmaken voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie, thuis tegen de FC Eibergen.

Door: Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer