Chat Log 18

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 19 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Algemeen Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 601
 1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Doeksen met zijn 1ste Gouden plak 😀 😀 😀 ( zonne grote jonge!)

  Eregalerij:

  met 1: Papa val, Ingrid, Natascha, Appie, Assendörper, ps, Doeksen en Bertus
  met 2: Derk, Dame en Eva
  met 4: Joppuh


  Maak melding

 2. Doeksen! Gefeliciteerd ouwe reus! Maar ja, op een moment het log openen dat ik bij de Berkum Blues nacht met de Veldman Brothers was……. ja, je kunt niet alles hebben!


  Maak melding

 3. soms loop ik te denken
  wie ik ben
  en waarom ik
  mijn pappie en mammie
  niet ken

  maar dan ga ik slapen
  en ik denk aan jou
  en dan weet ik
  dat er iemand is
  die van mij houdt

  Hier nog te beluisteren klik[/url]


  Maak melding

 4. Er zijn sohongs die als hít worden geboren, maar er zijn ook sohongs die na hun geboorte door papa en mama in de steek worden gelaten……’  Maak melding

 5. 😮 Breaking news:

  De website van Grolsch is gehackt, waardoor e-mailadressen van mensen die meededen aan een actie van de bierbrouwer zijn achterhaald door een onbekende. Die waarschuwde vervolgens dat de privacy niet goed gewaarborgd is. Grolsch reageerde geschrokken en liet weten dat de website snel beter beveiligd werd om herhaling te voorkomen.

  Het gaat om een actie waarbij bier in de winkel voorzien is van een actiecode, die op de website van Grolsch kan worden ingevuld. Onder de deelnemers wordt elk uur een bierkoeler verloot. Volgens Grolsch bleek het “voor een professionele hacker” inderdaad mogelijk te zijn om e-mailadressen, voornamen en actiecodes van de website te halen en is daarom een extra beveiliging aangebracht.


  Maak melding

 6. Vanmiddag onder het genot van een lekker biertje luisteren naar Her Majesty (Beatles Tribute Plein) op het Assendorperplein.

  Hoe meer zielen hoe meer vreugd :D:D:D:D


  Maak melding

 7. Ach MarKel, als ik met mijn kennis iemand kan helpen doe ik dat graag. Maar ik ben gestopt met mensen die hier hun pc kwamen brengen. Verders veel op bepaalde forums bezig.


  Maak melding

 8. @derk: beetje hetzelfde als een loodgieter/timmerman/electricien he ?
  als je wil kan je altijd wel aan de slag zijn. probleem is vooral: waar leg je de grens tussen werk/prive en voor wie maak je wel/niet een uitzondering ?


  Maak melding

 9. Mooi he die kinderen, ik geniet er ook van hoor kleine dame ligt te slapen en die jongen is druk in zijn speelhuisje en glijbaan buiten. De man van Eva had ik al in de gaten, moet je trots op zijn 🙂


  Maak melding

 10. 😉 Voor Joppuh klik

  Oeps de kleine is al aan het ontwaken, eens kijken of we nog even naar de haven kunnen in “t Haasje, even lekker weg.


  Maak melding

 11. Ha lekker, in de zonnige namiddag met enkele steenkoude Grolschjes erbij genieten van de bekerfinale vanuit de Kuip met een prachtig affiche: FC Twente??Ajax. Wat wilt je nog meer? Prachtig is natuurlijk dat dit het eerste deel van een tweeluik inluidt: volgende week strijden de ploegen weer tegen elkaar, maar dan in de ArenA en dan met het landskampioenschap als inzet.

  Wat een prutsers bij Veronica (waar zit ie ook alweer op de afstandsbediening ;)) , hebben ze helemaal geen sfeerrijke voorbeschouwing 😮 Oost doet er volgens hun teletekst helemaal weinig aan. Misschien maar ff “warmlopen” op AT5 :D:D:D  Maak melding

 12. Het begint toch pas om 18.00 uur, Dick? Wat denk je dat het wordt? Ik heb ingezet op 2-1 voor Twente en heb aandelen in 3-1 voor Twente.:)


  Maak melding

 13. 18:00 ok dame, maar ik ben er klaar voor. Helaas de tv minder. Jammer dat de NOS het niet doet, dan was dat ook wel goed gekomen :D:D:D Denk dat Ajax in de verlenging wint met 2-1. Jij?


  Maak melding

 14. Oei ik moet biechten: we wouden naar het schip en zijn in Assendorp beland bij de muziek tent en ik moet zegen daar kan niets tegen op! :D:D:D


  Maak melding

 15. 3 x ave Assendorp, Derk; da’s goed te doen;);)

  zojuist door vrouwdrama in ’t bos gespot: de spotvogel!

  Ik zit aan de kluisterbuis, en helaas P. 0-2 voor Ajax:o


  Maak melding

 16. Nou we hebben er twee broodjes kip gegeten en halverwege zei ik tegen de dame dat het droog en oud vlees was. Ze gaf me gelijk maar kon wel de volle pond betalen. >:( Gaat me niet om het geld, maar als je weet dat wat je verkoopt slecht is, verkoop het dan niet.


  Maak melding

 17. Het is weer prachtig in ’t bos. Alles aan deze kant van Rechteren is Doeksen-proof, dus we hoeven ons daarover geen zorgen te maken.
  Bovendien bij ons alleen heggemussen, (en geen dakgootmussen) en die doen hun naam eer aan.

  Jammer van je broodje-kip-verhaal. Zo ken ik ze niet.


  Maak melding

 18. Aha het zijn dagoot mussen die Doeksen wakker maken, of zou die een heg hebben?
  Pech met broodje gehad verlies moet je kunnen nemen volgende keer beter 😉


  Maak melding

 19. Dame, Doeksen houd die niet uit elkaar die schiet op alles wat vliegt. Zelf ( even naar eigen portomonee rekende) denk ik dat die last heeft van de grasmus. @ doeksen ik heb nog 7 meter kunstgras in de aanbieding 😀


  Maak melding

 20. Ja schatje he, en dat doeksen dat dan zo maar afschiet Foeiiiiiiii Hoeveel plezier die er wel niet mee kan hebben………………….


  Maak melding

 21. Heeft je zoon buikpijn van dat broodje? En hebben jullie daar ook last van? Voedselvergiftiging is niet niks; daar kun je behoorlijk beroerd van zijn.


  Maak melding

 22. Bericht door Derk, op 8 mei 2011 om 18:47
  maw het eten is er dus niet te eten van de kaart.

  Je moet daar niet van de kaart eten Derk maar van het bord.


  Maak melding

 23. Donders drama goed dat je me informeert, schuin tegen over zit Edel gras ik ga ze morgen direct benaderen, heb je een bron?


  Maak melding

 24. Derk, je had beter als Sjef van Oekel kunnen doen, die in een vergelijkbaar geval zei “Ober, gooit u dit maar in het toilet. Dat bespaart mij de omweg.”:)


  Maak melding

 25. Goed dat die kip bij beiden eruit is, Derk. Vochthuishouding goed bijhouden;)

  Kunstgrasmussenbron heb ik niet; ’t idee wel8)


  Maak melding

 26. Bericht door Dame, op 8 mei 2011 om 20:22
  Jij bent ook altijd recalcitrant, Assie.

  Dat hoor ik wel vaker Dame en ben blij dat Ajax toch nog gewonnen heeft.:D


  Maak melding

 27. Heeeeeeeeeeeeeeerlijk. Deze overgezellige maar terechte nederlaag van Ajax. (Die arrogante Amsterdammers vinden ons Oosterlingen toch allemaal maar domme boeren).

  Hulde voor FC Twente !!!!!


  Maak melding

 28. @Gezellig038 ; je hebt deels gelijk; zie maar naar de beelden van de uitreiking van de beker. De Ajaxsupporters zijn allemaal al gevlucht….
  Een beetje voetballiefhebber blijft toch tot en met de uitreiking, toch?


  Maak melding

 29. Mooie pot! Uitstekende sfeer. Er zat alles in: paal, lat, kansen missen, kansen maken (Ajax liep 2 op 2), een uitmuntende keeper, 2 elleboogstoten op dezelfde persoon (beiden onbestraft). Blom floot heel goed maar wat een blunder dat ie de beslissende vrije trap de verkeerde kant op gaf. Had rood moeten zijn voor degene die scoorde uit die vrije trap. Maar ’t was weer een onderhoudend potje, dan houden wij die hoofdprijs wel in eigen huis. :D:D:D


  Maak melding

 30. Twente was overigens gewoon gelijkwaardig/de mindere van …..ONZE FC in de beker. Ze konden slechts winnen door pengels. Dat waren nog eens FC Zwolle tijden….ach, wie weet wat de nacompetitie nog brengt.


  Maak melding

 31. Een beetje voetballiefhebber blijft toch tot en met de uitreiking, toch?

  Daar hadden wij net ook discussie over, Drama. In Engeland juicht het publiek en masse voor nummer 2 en voor nummer 1. Wel wat sportiever dan meteen teleurgesteld weglopen.


  Maak melding

 32. Blijft natuurlijk een belachelijke situatie dat je die wedstrijd van volgende week uitsluitend op een betaalzender kunt bekijken>:(


  Maak melding

 33. @Assendörper
  Ga maar vast naar de bouwmarkt om het benodigde gereedschap in te kopen.

  De traditionele top drie wordt voor het derde achtereenvolgende jaar afgetroefd.  Maak melding

 34. @Dick
  Klopt, maar onze competitie is er toch wel wat spannender op geworden.
  Overigens ben ik geen FCT supporter, ik vind het gewoon een goede zaak dat de hegemonie van de traditionele top drie voorbij is.


  Maak melding

 35. @ dame; Nee hoor, als je een slecht seizoen afsluit als bekerfinalist en nog landskampioen kunt worden op de laatste speeldag, heb je ’t toch niet slecht gedaan. Zou hun DERTIGSTE landskampioenschap worden. Met zo’n jonge talentvolle ploeg heb ik ook veel vertrouwen in de toekomst.

  Oh je bedoelt vergane glorie bij die andere 2 van

  De traditionele top drie

  Ja, dat zou heel goed kunnen. Ze doen nergens meer om mee tenminste. Oh ja, de Rotterdammers kunnen theoretisch nog voorrondes Europees Voetbal afdwingen en de Eindhovenaren voorrondes CL.

  Sterke wissel van Frank de Boer trouwens…gedurfd ook. En wat was de ene De Jong een stuk minder in vorm als de ander :'( Maar je kunt niet alles hebben.


  Maak melding

 36. @ Gezellig, meer clubs die strijden om de hoogste plaats is idd altijd het mooiste voor de competitie. Vind het wel jammer dat Feyenoord zo’n eind is weggezakt.


  Maak melding

 37. Ja, ik weet dat ze hun 3e ster kunnen halen. Ach,z e speelde vandaag ook best aardig,vond ik, bij vlagen dan.Maar ben wel blij dat twente heeft gewonnen.


  Maak melding

 38. @ Dame; Gelukkig heeft elk team zijn aanhangers. Een voetbalteam zonder supporters lijkt me ook zo sneu.

  Mooi dat van de Sar vandaag officieus landskampioen is geworden in zijn laatste jaar 😀


  Maak melding

 39. rtvoost:

  Het treintraject tussen Zwolle en Coevorden moet meer stukken met dubbelspoor krijgen, vanwege de toename van het goederenvervoer per trein.

  Dat wil de Duitse spoorwegonderneming Bentheimer Eisenbahn, die vanaf juni containertreinen via Coevorden naar de Rotterdamse haven laat rijden. Volgens de spoorwegonderneming is het spoor nu al overvol en ontstaan er problemen als er meer goederentreinen gaan rijden. Spoorbeheerder Prorail vindt dat zomaar het aanleggen van dubbelspoor te ver gaat en vindt dat de situatie eerst moet onderzocht worden. Of dat ook gebeurt, bepaalt uiteindelijk het Rijk.
  ————————————————

  Het Rijk? Provincie? Momenteel is dit traject nauwelijks rendabel. Gaat dat betekenen dat die Duitse onderneming genoeg in de buidel kan tasten om dit in onze provincie te realiseren?
  Wat mij betreft niet.


  Maak melding

 40. Bericht door doeksen, op 8 mei 2011 om 21:30
  volgende week weer feest

  Doeksen, waar is er volgende week feest?:D:D:D


  Maak melding

 41. Doeksen, slaap ze.

  een boom vol mussen
  tot het laatste snikje licht
  het drukke zingen

  en ineens dat verstommen
  zij aan zij de ogen dicht  Maak melding

 42. Nu.nl:

  WAALWIJK – Op een bomvol Raadhuisplein heeft Waalwijk zondagavond zijn club RKC gehuldigd. De club veroverde vrijdag de titel in de Jupiler League en promoveerde door de winst op Fortuna Sittard naar de eredivisie.

  —————————————-
  Veel plezier Assie, volgend weekend. Tot dan kun je hopenlijk je destructieve neigingen onderdrukken.;)


  Maak melding

 43. En dan juichen we Zwolle ook nog even de eredevisie in. Team van jou zoon wordt zaterdag ook nog kampioen. Oh wat zullen we lekker dromen vannacht. Beter dan Doeksen over zijn mussen.


  Maak melding

 44. Jammer dat het verkleinen mislukt is, dit formaat moet toch eigenlijk ook nog kunnen? http://welingelichtekringen.nl/12971-keverorgie.html


  Maak melding

 45. hahaha beestachtig acrobatisch. Zou die fotograaf, Nordin Seruyanl,
  de Indonesische tegenhanger van “onze Ank Pot” zijn? Neem aan dat Ank ook wel afdrukt als ze zoiets signaleert.  Maak melding

 46. Wat een mooie finale gisteren! Ik hoop dat het zondag ook zo-n mooie wedstrijd wordt in de Arena, en dan mag het wel in 2-2 eindigen, dat was gisteren ook wel de terechte uitslag geweest alleen voorkwam de Twentse Luftwaffe dat het op pengelties uit zou draaien. Bij die goal vond ik keeper Vermeer, die verder trouwens wel voorteffelijk keepte, er niet goed uitzien.


  Maak melding

 47. Joppuh ,Vermeer ok ,maar bij 020 werd er vreselijk slecht gedekt,het leek wel of ze smorgens voor moederdag de tafel al hadden gedekt en het nu wel genoeg vonden.Ze weten toch wel wie Janko is.Was wel een open wedstrijd door de vele fouten.


  Maak melding

 48. Makke bende hier Zwolluuuuh, WicherT is de enige die reageerT, liggen alle Ajacieden ineens onder n tegeltien of zo??


  Maak melding

 49. Maar huh `alle Ajacieden?? Volgens mij ben ik ongeveer de enige hier. Dat potje is historie, Joppuh. Ze hebben in De Kuip in tijden niet zulk aantrekkelijk voetbal gezien trouwens 😮 Gisteravond is er hier al een tijdje aandacht aan die wedstrijd besteed. Anders lees je dat nog eens na. Ook over die elleboogstoot die Janko uitdeelt, niemand weet waarom ie een vrije trap mee kreeg ipv een rooie kaart. Het vizier staat nu op de hoofdprijs 😀

  Goed nieuws nog….Ajax spint garen bij het kampioenschap van AC Milan. Bij de transfer van Urby Emanuelson naar Italië werd afgesproken dat de Amsterdammers 750.000 euro zouden krijgen bij een eventueel kampioenschap van de Milanezen.  Maak melding

 50. Derk, vind jij Powned mee of tegenvallen? Zelf ben ik het hier wel aardig mee eens:

  Powned is de nieuwe Omroep Max – voor jongbejaarden
  Jean-Pierre Geelen, 09-05-2011

  Fuserende omroepen? De kijker zal het een zorg zijn – het omroepbestel kan opgeblazen. Te beginnen met Powned, de Omroep Max voor jongbejaarden.
  Van die dingen, ja – zelfs kritische AVRO-leden zullen niet wakkerliggen van een fusie tussen de TROS en de AVRO. En wel hierom: de gemiddelde kijker heeft geen flauw idee meer naar welke omroep hij zit te kijken. De meeste – VPRO en EO misschien uitgezonderd – zijn inwisselbaar geworden. Hoe KRO is Boer zoekt Vrouw? Die verstilde documentaire, was die nou van de VPRO, de NTR, Human, of was het NCRV Dokument? Is Het mooiste meisje van de klas typisch TROS? De kijker zal het een zorg zijn. Die wil leuke of mooie programma’s, een gids, of een gratis sapcentrifuge van oosteuropese makelij.
  Het jongste raadsel is afkomstig van Powned. Het jonge omroepje dat samen met WNL kon springen in de ruimte op rechts die de TROS en AVRO hadden laten vallen. Naast het dagelijkse Pownews- lachen wanneer Rutger Castricum op audiëntie gaat bij Mark Rutte, maar nog veel te vaak melig of nietszeggend – is er sinds vijf weken de serie Heilig Gras, waarin Henk Spaan op zoek gaat naar de liefde voor voetbal.
  Spaan, die de wanstaltige jaren tachtig mede kleurde met de afzichtelijke tinten van Popie Jopie, Kopje koffie, glazenwasser? en Koud h?? Juridisch zijn die misdrijven verjaard, maar bij deze nabestaande zijn de wonden nog niet genezen.
  Afgelopen vrijdag stond Kees Jansma centraal, met zijn liefde voor ADO Den Haag. Inkoppertje voor Spaan: diens rol was minimaal. Hij stelde Jansma drie vragen, en begeleidde hem naar een bus, die Jansma door het Den Haag van ADO liet rijden, ‘langs de kaarsrechte weg van Memory Lane’. Het echte werk deed Jansma zelf, die journalist genoeg is gebleven om zijn busgenoten (en burgemeester Van Aartsen) te ondervragen. Hij sprak met oud-spelers en anderen, zoals Dick Advocaat, Martin Jol en de zoon van wijlen ‘fenomeen’ Aad Mansveld.
  Keurige, brave burgermanskost. Niets op aan te merken.
  En dat is nou net het probleem. Want Heilig Gras – ooit eerder uitgezonden bij Veronica – is dus wel van de rebellenomroep Powned, het televisieneefje van Geenstijl, waar elke lutser beleefd wordt deaudgewenst. Kijk voor de lol even op de website van Powned, waar de rebellen hun ‘beleidsplan’ plaatsten. ‘Tijd voor een revolutie’, schreven de schattebouten. De omroep ging zich richten op ‘de netwerkgeneratie’: mensen van onder de veertig, die ‘anders met media omgaan’. Programma’s werden ‘rauw, provocerend, intelligent en dwars, ongecensureerd’. De omroep is ‘altijd bereid heilige huisjes om te schoppen’.
  De eigen ‘bullshitdetector’ moet er rood van uitslaan. In plaats van heilige huisjes omtrappen, melkt Powned de heilige koe uit: voetbal. Logisch: de voetbalreligie wordt schandelijk onderbelicht op tv. Gelukkig zijn er de nieuwe predikers, met hun voorganger Henk Spaan, het aansprekende 73-jarige boegbeeld van de jonge geloofsgemeenschap. Prachtig. Maar revolutie? Ga toch weg. Wie wil vloeken in de kerk, maakt een thema-avond tegen het voetbalfundamentalisme op tv.
  Toon Heilig Gras aan een nietsvermoedende tv-kijker, en laat hem raden welke omroep het uitzendt. Het antwoord: Omroep MAX. TV-West misschien. De VPRO, waar medebedenker Hugo Borst zijn aardige reeks over vaders en zonen maakte. De KRO. De NOS. Het kan alles zijn, maar niet revolutionair.
  Conclusie: Heilig Gras moet een meesterlijke poging van die rebellen zijn het omroepbestel van binnenuit op te blazen. Die missie ondersteun ik van harte. Opheffen die omroepen, te beginnen bij Powned. Ga es lekker deaud, lutsers.  Maak melding

 51. Haha Dick, Ajax verloren en de excuses komen er al weer aan. Ben je vergeten hoeveel mazzel ze hebben gehad tegen Excelsior thuis, Groningen en Heracles thuis en NEC en Heerenveen uit? Alle arbitrale dwalingen over een seizoen zorgen dat het optelsommetje qua gedupeerd zijn geen invloed op de eindrangschikking zal hebben. Je mag blij zijn dat Ajax uberhaupt nog om de titel strijdt en als ze zondag winnen hebben ze de titel ook verdiend, zelfs als er een arbitrale dwaling aan ten grondslag zou liggen.


  Maak melding

 52. Niet teruggelezen dus Joppuh, jammer 😉 Ook over Blom, maar het ging ff over Janko. Degene die kampioen wordt heeft ook nooit te klagen over geluk. Twente en PSV (vaak scoorden ze vlak voor tijd) hadden dat ook. Dit ging echter niet over een seizoen, maar over de bekerfinale. Dat ik blij ben dat Ajax uberhaupt nog kampioen kan worden, heb ik hier al regelmatig neergezet. Al zijn niet alle Ajacieden (in reallive) dat met me eens….da’s dan eigenlijk ook wel weer mooi.


  Maak melding

 53. @ Dick, volgens mij ging bij de assistent scheidsrechter, bij die vermeende overtreding, waar hij nog geen 2 mtr van af stond, direkt, zonder bedenking, de vlag omhoog, om aan te geven dat er een overtreding werd gemaakt. Hij gaf niet aan dat Blom, de verkeerde kant op wees, toen de vrijeschop werd toegekend.  Maak melding

 54. Nee hoor, dit was lekker ontspann-n voebal kiek-n onder t genot van….en geen tuug om oe hen, gewoon lekker onder ons in -t cafe!


  Maak melding

 55. @ Dick, Gisteren een goed flesje wijn na de voetbal en eergisteren een goede “Sallandse aspergekookworkshop gedraaid, ook met goede wijnen erbij. Werd donderdagavond toch weer later dan vooraf gepland.  Maak melding

 56. haha, ze waren zo uitgelaten na de 2-0 en hadden het al (typisch Ajax gedrag) over het halen van de dubbel met 2 vingers in de neus en altied op techniek! Mooi dat ik voordat de vrije trap genomen werd aal aankondigde dat dit het doelpunt van de Twentse Luftwaffe Zou worden.


  Maak melding

 57. Tuurlijk Paul. Ajax was zo blij met die 2 treffers omdat ze kwamen uit 2 kansen….normaal hebben ze altijd handen vol kansen nodig. Biedt natuurlijk ook perspectief. 😀


  Maak melding

 58. Laptop overgeslagen op de inductie kookplaat?

  Denk dat die de laptop op de inductieplaat had staan en die stond dus aan, inductie reageert op ijzer wat in de laptop zit terwijl deze plaat aanstond.

  Raar hoor, laptop in de keuken


  Maak melding

 59. Ah Dick, ik hoop gewoon op n mooie zinderende wedstrijd zondag in de Arena en wie dr dan kampioen wordt zal me worst weez-n, als ze maar uut Enschedeeeeeeeee koom-n! 😉


  Maak melding

 60. Joppuh en Dick weten jullie waarom er zoveel kasteleins Ajaxieden zijn??? Om dat ze verstand van voetballen hebben. j


  Maak melding

 61. Jij doet het uit je hoofd Derk, maaar niet iedereen is een keuken prins/ prinsesje. En voor hun hebben ze kookboeken gemaakt. Nu dus d.igitaal


  Maak melding

 62. Maar papaval je moet koken op de inductie plaat, dan lijkt het me dat je de laptop op het aanrecht zet. Of waren ze aan het bbqen en vergeten de plaat uit te zetten ( na het maken van bv saté) en hem even op de plaat gezet hebben?


  Maak melding

 63. Mooi bericht dit;

  Dief betonnen trap blijkt aannemer
  De vermeende diefstal van een duizenden kilo’s wegende toegangstrap heeft vrijdag in Groningen voor de nodige consternatie gezorgd. De eigenaar van bistro De Oude Graansilo aan de Griffeweg vertelde de politie vrijdagochtend dat de betonnen trap was gestolen. Getuigen hadden gezien dat de trap in alle vroegte met een kraan op een trailer werd geladen. Nadat de aannemer uit Groningen zich vrijdagmiddag had gemeld en uitleg had gegeven, liet de politie weten dat het ‘mysterie’ van de diefstal was opgelost. Vanwege een conflict over de betaling van de trap had hij besloten het gevaarte weg te halen. Voor de politie is de kwestie hiermee afgedaan. Het is niet uitgesloten dat de zaak een vervolg krijgt in de rechtbank
  .


  Maak melding

 64. Ach, hoe de aanhang van Ajax ook omschreven wordt, veel maakt het niet uit, dit seizoen is Twente gewoon te sterk voor iedereen. Deze club pakt door een verstandig beleid, een uitgebalanceerde selectie en prima voetbal meer dan terecht de “triple”, als FC Utrecht fan gun ik ze dat van harte. Helemaal na dat arrogante interview van Frank de Boer na afloop van de bekerfinale. Meneer had een aantal spelers voortijdig gewisseld, dit om ze te sparen voor de wedstrijd van a.s. zondag en hij vond dat Ajax over de hele wedstrijd de betere was geweest…Nou, dan heb ik toch een hele andere wedstrijd zitten kijken. Als Preudhomme slim is laat hij deze week een keer of 4 per de Twente-selectie genieten van dit interview, trainen is niet meer nodig 😀


  Maak melding

 65. Dat wel maar had toch leuker geweest vandaag (de laatste vrije dag inc een abraham feestje) nog droog te houden….


  Maak melding

 66. Stadshagenees ,ik heb dit interview gemist maar dat lijkt me inderdaad arrogant.Twente heeft zich de kop niet gek laten maken en heeft een morele overwinning geboekt voor komende zondag


  Maak melding

 67. Nonjuu ben je morgen hier, nou dan moet je ff een bakkie komen doen en het kanon ophalen, smaakt prima en is goed voor de mussen. 🙂


  Maak melding

 68. Doeksen en Derk, als jullie toch bij elkaar zijn, kunnen jullie ook die twee blikjes Grolsch die Derk voor mij had gekocht wel soldaat maken. Als toast op FC Twente. Dan hoeft Derk er geen extra moeite meer voor te doen en ik heb namelijk toch ook al van mijn collega twee blikjes gekregen.


  Maak melding

 69. @Ingrid

  Nope, weekend Duitsland met me ouders;)

  Auschwitz is zowiezo van de baan, ik wil daar op eigen gelegenheid naar toe en dan een huisje of appartementje huren aldaar. Dat wat we gezien hadden was een excursiereis.

  Ipv Auschwitz gaan we met pinksteren lekker een weekje kamperen in Frankrijk….


  Maak melding

 70. @Doeksen Revanche voor Zwolle:

  Donderdag 19 mei reist FC Zwolle wederom af naar Leeuwarden. Reis mee en steun FC Zwolle in de Jupiler Play Offs!  Maak melding

 71. Goed zeg van William en zijn mannen van BQ

  A1 promoveert naar de derde divisie
  08 mei 11 – Voor de 4e keer in 6 jaar promoveren, dat kunnen niet veel teams zeggen.  Maak melding

 72. Zilveren Nipkowschijf voor DWDD

  Mediajournalist Jean Pierre Geelen op Twitter: Sterkste seizoen De Wereld Draait Door ooit. —- Eervolle vermelding voor Ali B. met Op Volle Toeren
  De Wereld Draait Door wint dit Jaar de Zilveren Nipkowschijf. De VARA heeft een twitter-bericht van mediacriticus en jurylid Jean Pierre Geelen hierover bevestigd. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door mediajournalisten aan het beste televisieprogramma van het jaar.  Maak melding

 73. Ook over die elleboogstoot die Janko uitdeelt, niemand weet waarom ie een vrije trap mee kreeg ipv een rooie kaart.

  Nou niet de schuld bij de scheidsrechter leggen, Dick.;)


  Maak melding

 74. Gelukkig weet je wel beter omdat we het er gisteravond ook over hadden. Je geeft dus wel toe dat het rood was en de dat Ajax de vrije trap had moeten hebben waaruit Twente (op welke grond ze die vrije trap kregen weet niemand) scoorde. Maar de hoofdprijs wordt zondag verdeeld.


  Maak melding

 75. :D:D:D JC in vorm

  Trainer José Mourinho van Real Madrid heeft dit seizoen alles fout gedaan in de wedstrijden tegen aartsrivaal Barcelona. Dat schrijft Johan Cruyff in zijn wekelijkse column voor de Catalaanse krant El Periodico de Catalunya.

  Mourinho heeft bij geen enkele Clásico een juist beslissing genomen, aldus Cruyff: “Er werden vijf intense Clásico’s afgewerkt. Het mentale aspect was soms nog belangrijker dan het fysieke deel. Dit vooral door Mourinho. Het ligt nu in het verleden, maar Mourinho heeft geen goede beslissingen genomen. Niet op en niet naast het veld. Ik wil niet teveel aandacht meer besteden aan hem en zijn ‘Barcelonitis’. Zijn tactiek ligt gelukkig achter ons.”

  De enige prijs die Madrid dit seizoen heeft gepakt, is de beker. Barcelona wordt landskampioen en staat in de finale van de Champions League, ten koste van Real.  Maak melding

 76. Dick, ik heb die overtreding gemist en heb het ook nergens in de herhaling gezien. Wel het winnende doelpunt,tot vervelens toe (hoewel het mij niet snel verveelt:)).
  Ik refereerde eigenlijk aan de discussie die wij twee weken geleden hadden over scheidsrechterlijke dwalingen. Daarom die ;).


  Maak melding

 77. Typisch Veronica….wat een boutregistratie weer. Je zag Frank de Boer ook gelijk aangeven dat het een elleboogstoot was. Maar de elleboogstoter scoorde dus zelf. Ach, ’t was een mooie pot.

  Scheidsrechters zijn ook mensen. Zoals ik gisteravond al zei: “Blom heeft verder goed gefloten”. De discussie ging overigens over amateurscheidsrechters die zich voor nop door ouders van voetballertjes voor rotte vis laten uitmaken. Toen kwam de Kickert nog tussendoor met iets wat hij geconstateerd had over de ouders en hun teksten.


  Maak melding

 78. 2 jongens van Zwolse clubs naar BQ

  De voetballers Thomas Wieringa en Bram Horstman spelen na de zomer van 2011 voor eersteklasser Be Quick ??28. Wieringa is bezig aan zijn derde seizoen bij derdeklasser CSV ??28. De aanvaller speelde dit seizoen negentien competitieduels voor de club uit Stadshagen en scoorde daarin maar liefst vijftien keer. Verdediger Bram Horstman komt momenteel nog uit voor zondag derdeklasser SV Zwolle. Horstman kwam dit seizoen dertien competitiewedstrijden in actie en was tweemaal trefzeker.  Maak melding

 79. Maar de hoofdprijs wordt zondag verdeeld.

  Je moet het iets scherper formuleren Dick: de doelpunten worden zondag verdeeld en de hoofdprijs gaat mee naar Enschede.:D


  Maak melding

 80. Dit is wel een extreem vreemd scheidsrechter-verhaal

  Volgens diverse berichten was Van Hulten vrijdag na het laatste fluitsignaal urenlang te vinden in het supportershome van RBC Roosendaal.

  de link[/url]


  Maak melding

 81. He Doeksen hoe zit het met die pot en voetbal en uitslagen? Mot er weer gedokt worden of kan ik nu de vlucht naar Thailand bevestigen? 🙂


  Maak melding

 82. Johan Derksen en Rene van der Gijp zijn genadeloos over het spel van Ajax gisteren en maken Vertonghen naar aanleiding van zijn interview (“Twente is alleen beter in standaardsituaties”) helemaal belachelijk.:)


  Maak melding

 83. Het vizier staat op de finale mensen. We hebben er alle hoop en geloof in. Kijken naar ouwe betweterige mannetjes en reclame is zonde van je tijd. Zeker met die uber-zelfingenomen presentatort Genee en dat immer afgezeken onderdeurtje van Kraay, die toch gewoon weer terugkomt omdat ie zo ijdel is. 😉


  Maak melding

 84. Haha doeksen, je denkt toch niet echt dat ik uberhaupt naar ouwehoerprogramma’s over voetbal ga kijken (ook niet naar Sjek-Troshoofd). Dat zouden wij (maten en ik) toch een stuk beter doen in de kroeg met een pc-tje voor de voetbalinfo. 8)


  Maak melding

 85. Bericht door dick, op 9 mei 2011 om 21:12
  Kijken naar ouwe betweterige mannetjes en reclame is zonde van je tijd.

  Helemaal mee eens daarom kijk ik nooit naar DWDD enzo 😉


  Maak melding

 86. Dick, ik ben een rasbemoeial, dat moet je ondertussen wel weten. Ik dacht overigens dat je het wel fijn zou vinden om tenminste één medestander te hebben.:)


  Maak melding

 87. Bericht door dick, op 9 mei 2011 om 21:26
  Wees gerust Assie

  Maak me helemaal geen zorgen dick. Die boertjes worden in de pan gehakt.:)


  Maak melding

 88. Bericht door doeksen, op 9 mei 2011 om 21:26
  haal de boel maar uit het vet dan assie,

  Ga jij je kanonnen maar poetsen. Dan kun je de mussen te lijf gaan.


  Maak melding

 89. Bericht door dick, op 9 mei 2011 om 21:28
  Waar bemoei jij je eigenlijk mee dame

  Eens dick, ze bemoeit zich overal mee.:)


  Maak melding

 90. Bericht door Derk, op 9 mei 2011 om 21:28
  Assie het druk krijgen, ja met het glas heffen

  Ik drink toch uut de flesse Derk?;)


  Maak melding

 91. Hmm hahaha beet, maare Assie en Dick met twee handen op een buik, sorry ben even verbaasd. Maar ja het is voetbal en daar heb ik geen verstand van.


  Maak melding

 92. Eens dick, ze bemoeit zich overal mee.

  Die eensgezindheid begint gewoon eng te worden. Straks moeten we jullie discussies op het politieke log ook nog missen. Vraag me wel af wie naar welk kamp overloopt.:)


  Maak melding

 93. Hebben wij ooit een hekel aan elkaar gehad dan 😮 Gelukkig verschillen mensen wel van mening. Hoe zou het anders in een relatie moeten als partners het altijd eens waren :-*


  Maak melding

 94. Denk ik even verder he, Assie maar ik zie zo op google rechtsback en linksback in combinatie met voetbal en nu vraag ik me eigen af waar een niet keizend stemmerT zou staan? In de spits? ( sssst die ligt morgen op het station) 😛


  Maak melding

 95. Hoe zou het anders in een relatie moeten als partners het altijd eens waren

  Nu vertel je me iets nieuws,Dick: jij & Assie, een relatie?:o


  Maak melding

 96. Bericht door Dame, op 9 mei 2011 om 21:50
  Wie zei ook alweer “voetbal is oorlog”?

  Als je een voetbaloorlog met me wilt dan kun je die krijgen Dame.:P


  Maak melding

 97. Donders Dame we moeten Assie even onder handen nemen bij de Pierik. Dit is gewoon te absurd voor woorden, hij is nooit sociaal met stemmen en nu wel met vrijen met Dick hmmmmmmm Assie, Assie pas maar op dat je geen blauwtje oploopt 😮


  Maak melding

 98. Bericht door Derk, op 9 mei 2011 om 21:47
  Denk ik even verder he, Assie maar ik zie zo op google rechtsback en linksback in combinatie met voetbal en nu vraag ik me eigen af waar een niet keizend stemmerT zou staan? In de spits?

  Ik had nooit een vaste plek Derk en kon op elke plek uit de voeten.:P


  Maak melding

 99. Hierover

  Bericht door dick, op 9 mei 2011 om 21:55
  Derk ik las ook ergens dat dat met afgezaagde knalpijpen te maken had. Dat spul hebben jullie toch ook.  Maak melding

 100. Het begint pas om 2 uur in de nacht. trouwens net even Radar bekeken ja ik weet rel dingjes. Maar over sociaal gedrag gesproken voor je pensioen? 😮


  Maak melding

 101. Dát geloof ik nu wel, Dick! Sterker nog, dat is met feiten te staven. Maar ja wie maakt zich nu druk om feiten wanneer je met oneliners veel verder komt.:(


  Maak melding

 102. Dat is nu juist het domme. Veel van die lui die achter die oneliner-schreeuwers aanlopen zijn slechtopgeleid en verdienen geen kapitalen. Zijn dus zeker wel de dupe, maar hebben dat niet door. Net zoals die LWL, die nog niet ziet dat er behoorlijk gekort gaat worden op sociale werkvoorzieningschappen en belastingaftrek voor chronisch zieken en gehandicapten.


  Maak melding

 103. Daarom zorg ik maar goed voor ons gezin en hou me niet met die stelsels bezig, enja ontduik ik de belastingen die ze graag heffen over een opbrengst die een ondernemer verdiend om zo mijn pensioen veilig te stellen. Nederland is een sociaal vangnet aan het worden voor iedereen. Nee dat waren de jaren geleden. Nu moet het volk wat hard werkt in een fabriek het op hoesten? Waarom om dat zij niet lezen wat er precies staat in die brief of overeenkomst?

  Wie zou er nu namens de FNV op een sinaasappel kistje gaan staan om vervolgens over 8 jaar premier of nog erger tweede kamer lid te zijn?;)


  Maak melding

 104. We zitten op het verkeerde log, geloof ik. Maakt mij niet uit wanneer een FNV-voorzitter nog een andere baan krijgt na het vakbondswerk. Je moet mensen beoordelen op de merites van het werk dat ze op dat moment doen. Zolang ze dat goed doen, is het mij best.


  Maak melding

 105. Stentor: Voor zover bekend is er geen stroom in Stadshagen, Hanzeland, de Veerallee, de Aa-landen, Kamperpoort, Westenholte en Dieze-West.  Maak melding

 106. sorry::(
  WLZ: Momenteel is de elektriciteit uitgevallen in ieder geval in de Aa-landen, Dieze-Oost, Westenholte, Stadshagen, Kamperpoort, Holtenbroek en rond de Ceintuurbaan.


  Maak melding

 107. Maarten Stekelenburg vertrekt aan het eind van het seizoen bij Ajax. Dat is althans de verwachting van trainer Frank de Boer.

  Ajax nam gisteren afscheid van negen spelers die het afgelopen seizoen bij de beloften speelden. Ook van spelers als Stekelenburg en Gregory van der Wiel werd echter afscheid genomen.

  “Hij wil graag naar een topclub, is nog niet officieel benaderd. Maar ik ga ervan uit dat hij vertrekt”, vertelt de trainer over zijn keeper. De kans is dan ook groot dat Stekelenburg zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. De doelman komt voorlopig niet meer in actie door een gebroken duim.  Maak melding

 108. Ook in Rotterdam werd er afscheid genomen:

  Het was dinsdag ‘bijltjesdag’ in De Kuip. De clubleiding van Feyenoord gaf zes spelers te verstaan dat er voor hen na de zomerstop geen plaats meer is. Het zijn Luigi Bruins, Tim de Cler, Rob van Dijk, Marcel Meeuwis, Sören Larsen en Krisztian Simon  Maak melding

 109. Doeksen heeft net een pitstop gehad hier in de straat, halve liter kanon nam hij vlot mee, was nog sneller als in de F1. Maare Doeksen en Dame hebben gedanst:o


  Maak melding

 110. He Doeksen, heeft Derk de twee ‘wie stoat achter Twente’-blikjes nog meegegeven? Ik heb ze inmiddels van mijn collega ontvangen met een bijbehorende poster. Die ga ik zondag tijdens de wedstrijd lekker opdrinken.:)


  Maak melding

 111. Kumpt goed Dame, gaan Doeksen en ik de twente biertjes zaterdag opdrinken, hij heeft nu alleen het kanon van Grolle mee het moest allemaal snel tussen een storingsmelding hier een pitstop maken.


  Maak melding

 112. De statistieken van de afgelopen 30 dagen:

  Top 20 member:

  Dame , (962 comments)
  Derk , (738 comments)
  dick , (559 comments)
  ingrid , (334 comments)
  doeksen , (282 comments)
  Assend?¶rper , (263 comments)
  Joppuh , (168 comments)
  Eva , (157 comments)
  drama , (132 comments)
  Edwin , (113 comments)
  Japser , (103 comments)
  JanD , (94 comments)
  Natascha , (82 comments)
  papa val 1 , (78 comments)
  Plantje , (73 comments)
  john , (67 comments)
  zusenzo , (56 comments)
  wichert , (52 comments)
  Marcello , (48 comments)
  Koko Hattem , (41 comments)  Maak melding

 113. Bericht door admin., op 10 mei 2011 om 21:41
  De statistieken van de afgelopen 30 dagen:

  Daar zat ik al op te wachten. De nummers één en twee waren mij al wel bekend maar was meer benieuwd naar de overige resultaten. 🙂


  Maak melding

 114. Ach kijk daar is ze weer 🙂 Dame van die 962 postings hebben we mogen genieten en zaten ook vele serieuze en raad gevende tussen 😉


  Maak melding

 115. Da’s een troost, Derk, maar het geeft me toch wel te denken: gemiddeld 30 per dag. Lijkt wel of ik niets anders doe, maar dat valt gelukkig nog wel mee.:)


  Maak melding

 116. Des morgens. De zoveelste verdachtmaking richting FIFA

  De oud-voorzitter van het Engelse bidcomité voor het WK voetbal in 2018, lord David Triesman, heeft vier FIFA-officials beschuldigd van ongeoorloofde praktijken in ruil voor stemmen.  Maak melding

 117. Drugs in drinkwater
  Opiumwet

  Een en ander blijkt uit onderzoek in opdracht van de inspectie van het ministerie van VROM. De resultaten zijn dinsdag bekendgemaakt. Dankzij nieuwe meettechnieken is het volgens de onderzoekers voor het eerst dat er metingen naar deze stoffen – en in zo’n brede variëteit – zijn gedaan. De middelen, die onder de Opiumwet vallen, komen in het water doordat mensen ze uitplassen.

  Geen gevaar

  Hoewel de aangetoonde concentraties zeer laag zijn en er dus geen gevaar bestaat, bepleiten de onderzoekers wel om de aanwezigheid ervan in het watersysteem goed te blijven volgen. Ook zouden de effecten op het ecosysteem moeten worden onderzocht.

  Cocaïnegebruik

  Het onderzoek is uitgevoerd door het RIVM, KWR Waterrecycle Research Institute en een onderzoeksafdeling van een Spaanse universiteit. De resultaten maken het volgens een woordvoerster van KWR via ‘terugrekenen’ mogelijk om de cocaïneconsumptie in een aantal steden in te schatten en met elkaar te vergelijken.

  Bron: http://www.BinnenlandsBestuur.nl  Maak melding

 118. Zoals ik gisteravond al zei: “Blom heeft verder goed gefloten”.

  Dat geloof ik niet, Blom kan niet goed fluiten! Er is maar 1 echte goede scheidsrechter in Nederland op het moment en dat is Gozubuyuk (of hoe je het ook schrijft)


  Maak melding

 119. Droogte I:

  Vissen Oost-Nederland snakken naar water

  Vissen in de poelen en wielen rond de IJssel snakken naar water. Door de aanhoudende droogte komt er steeds minder water in de poelen te staan waardoor duizenden karpers, (snoek)baarzen en palingen liggen te spartelen om onder water te blijven.
  Staatsbosbeheer gaat de vissen helpen door ze over te plaatsen. De vissen worden met een groot net bijeen gedreven en dan met kleinere netjes opgevist.

  Gezondheid
  De gezondheid van iedere vis wordt onderzocht. Gezonde vissen worden uitgezet in de IJssel. De exemplaren die er minder goed aan toe zijn worden in wateren van de Visfederatie geplaatst. Daar zullen ze de komende tijd extra in de gaten worden gehouden. Vissen die er erg slecht aan toe zijn worden afgemaakt.

  Staatsbosbeheer verwacht dat de hele operatie zo’n twee dagen zal gaan duren.

  Paar millimeter
  Hoewel het in de rest van Nederland de afgelopen dagen een paar keer flink geregend heeft, is er in het oosten van het land bijna niets gevallen. De paar millimeter neerslag die naar beneden kwam, is niet genoeg om het water in de poelen voldoende te laten stijgen.

  Volgens boswachter Tjibbe Hunink moet het water in de IJssel minstens een meter stijgen voor de vissen weer lekker kunnen zwemmen.  Maak melding

 120. Droogte II:

  Mogelijk nieuwe maatregelen tegen droogte
  Hoewel er deze week iets meer regen valt dan in de voorbije weken, zijn er nog wel nieuwe maatregelen nodig tegen de droogte. Rijkswaterstaat en de waterschappen overleggen dagelijks met elkaar daarover, liet staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) dinsdag weten.

  De buien die gaan vallen, zijn niet voldoende om de neerslagtekorten weg te werken. De afvoer van rivieren en grondwaterstanden nemen langzaam verder af, aldus Atsma. Hij houdt rekening met maatregelen die gevolgen kunnen hebben voor de scheepvaart. Donderdag komt de Landelijke Commissie Waterverdeling weer bij elkaar. In sommige waterschappen zijn er al beregeningsverboden voor boeren en worden dijken extra gecontroleerd. Omdat de waterstand op sommige plekken erg laag is, moeten schippers zich daar al aanpassen. Zo mogen zij in vijf bochten in de IJssel elkaar niet inhalen. Alleen kleine schepen mogen dat wel. Ook zijn schepen minder zwaar beladen, zodat er meer nodig zijn. Dat leidt tot drukte op de Twentekanalen en langere wachttijden bij de sluizen Eefde en Delden. De bedieningstijden zijn inmiddels aangepast om de drukte op te vangen, aldus Atsma. De staatssecretaris vindt de vroege droogte dit jaar niet uitzonderlijk, maar verwacht wel dat Nederland in de toekomst vaker met droogte te maken krijgt door warmere en drogere zomers. Daarom kijkt de overheid nu al naar het Deltaprogramma naar mogelijke maatregelen.  Maak melding

 121. Droogte III (Bron van I was NOS.nl)

  Droogte kan nog maanden duren
  De anticyclonale situatie, die al sinds januari Centraal- en West-Europa weerkundig beïnvloedt en droogte veroorzaakt, kan nog ‘enkele weken’ en zelfs ‘enkele maanden’ duren. Dat zegt de meteorologische organisatie van de Verenigde Naties (WMO).

  ‘De reden van deze lange aanhoudende periode van droogte is een zeer persistent hogedrukfront boven West- en Centraal-Europa’, zegt de WMO. ‘Deze situatie is zeer stabiel en kan nog enkele weken of zelfs meerdere maanden aanhouden’.
  Van februari tot april kende een groot deel van Europa een ‘aanzienlijk tekort aan neerslag’. In die 3 maanden bedroeg de neerslag 40 tot 80 procent van het gemiddelde tussen 1951 en 2000. In sommige delen van Centraal-Europa was dat minder dan 40 procent. (Bron: AD.nl)  Maak melding

 122. Droogte IV:

  Droogte sluipmoordenaar voor dijken
  Als de extreme droogte nog een maand of langer aanhoudt, dan is de kans op een dijkdoorbraak zeer groot. Vooral de vele veendijken in het lage westen lopen het gevaar door uitdroging te scheuren.
  Dat stelt onafhankelijk waterdeskundige Peter van Rooij, directeur van wateradviesbureau Accanto.

  Hij noemt verdroging een door het publiek onderschat gevaar in het Nederlandse denken over waterbeheer. Hoogwater is natuurlijk veel aanschouwelijker en ziet er al snel dreigend uit. Droogte is meer een sluipmoordenaar die onzichtbaar de dijken kan aantasten.

  Dijkbewaking verbetert
  De waterschappen hebben dit gevaar wel goed in de smiezen, aldus Van Rooy. Sinds de vorige grote droogte van 2003 hebben zij hun zaken veel beter op orde. ??De tijd dat ze met een boterham in de hand op het oog een dijk inspecteerden ligt achter ons’.

  Wake up call
  Van Rooy refereert aan de vorige periode van grote droogte. Deze leidde tot de dijkbreuk bij het dorpje Wilnes in het groene hart, waarbij een hele woonwijken onder water liep. De uiteindelijke schade bedroeg miljoenen. Hij spreekt van een wake up call, die door de waterschappen goed is opgepikt.

  Verloven ingetrokken
  ??Verloven zijn ingetrokken, dijkwachters zijn allemaal paraat. Na Wilnis werd veel elektronische bewakingsapparatuur geplaatst. ??We weten nu veel beter waar de zwakke plekken zitten, vooral bij de kleinere keringen zijn veel blinde vlekken weggewerkt’.

  Secundaire keringen
  Maar dat neemt niet weg dat de dijken zouden kunnen bezwijken als de droogte te lang aanhoudt. Het gaat dan vooral om de zogenoemde secundaire keringen. De dijken langs de grote rivieren en de kust zijn meestal minder gevoelig voor dit soort weersomstandigheden.

  40.000 kilometer
  “Nederland telt 40.000 kilometer van dit soort (veen)dijken en dijkjes langs kleinere rivieren, beekjes meertjes en dergelijke. Die kun je nooit allemaal met zekerheid tegen dit soort extreme droogte bestendig maken. Dat kun je de waterschappen niet eens kwalijk nemen, het zou domweg teveel geld kosten’.

  ———

  Droogte V = alle berichten over beregening(sverboden)


  Maak melding

 123. Burgemeester Van der Laan van Amsterdam overweegt om Ajax-supporters weer uit-wedstrijden bij Feyenoord te laten bezoeken. Voorwaarde is wel dat de supporters zich goed gedragen bij een eventuele huldiging aanstaande zondag.

  Als de fans zich komende zondag koest houden, gaat Van der Laan overleggen met de andere verantwoordelijke partijen om weer toeschouwers van de bezoekende club toe te staan bij de klassieker. Maar mocht het zondag uit de hand lopen, dan blijft het moratorium van kracht, zo zei Van der Laan tegen RTV Noord-Holland. Er zijn komende zondag overigens geen grote schermen in Amsterdam toegestaan. De gemeente heeft daar volgens AT5 toe besloten na overleg met politie en Justitie.

  Na een reeks van incidenten hebben de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de clubs, de KNVB en de supporters in 2009 besloten om vijf jaar lang geen supporters van de bezoekende club toe te laten. Binnenkort wordt dit besluit heroverwogen.  Maak melding

 124. Prut Eva, heb hier ook een overheerlijk glas water staan. Zo’n één die pas goed is als de kraan ff goed heeft doorgelopen. Dit glas wordt (na de nodige koffie) liefdevol gesouffleerd door een glas Rooibosthee wat overheerlijk wegdrinkt in een echt Pickwickglas.


  Maak melding

 125. Zaterdag avond maar enkele glaasjes wijn, bij een overheerlijk “Sallands” asperge diner. Nog enkele plaatsen vrij, hoorde ik. :P:P


  Maak melding

 126. En een *plopje* ja ik nu buiten in de zon doen. Zag net dat de temperaturen weer naar beneden gingen dus nog even genieten.


  Maak melding

 127. jongens stop toch eens met dat drinken,jullie weten het toch;

  drank is de pest in ander mans lichaam

  laat het wijze les zijn


  Maak melding

 128. Prut, Dick…
  Tja… Zwols water háált het niet bij Kamper water!
  Een kopje van dezelfde Earl Grey thee is o zo veel lekkerder in Kampen!!!
  In Zwolle neem ik zelfs al geen thee met the-ine meer (weet hier geen trema). Met al het kalk vind ik dat niet te drinken!


  Maak melding

 129. Dank je Eva, hoor dat wel vaker en zie ook de kalkaanslag. Zou jij om de thee wel weer naar Kampen willen verhuizen? Toch proef ik geen verschil tussen een bakkie thee in Zwolle, Meppel en Steenwijk.

  Doeiiiii en lekkere avond!


  Maak melding

 130. Verhuizen naar Kampen?
  Nee… Kampen is vooral erg mooi als je er niet meer woont 😉
  Dat moesten we voorlopig maar even zo houden… :D:D


  Maak melding

 131. 😮 een woensdagavond zonder voetbal op tv >:(

  ….toch nog:

  Uitgesproken (N2, 20:25)
  – Bijgeloof en voetbal

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – FIFA opnieuw beschuldigd van omkoping

  Sportnieuws in Nieuwsuur
  – Voetbal: Reportage over Ajax en FC Twente :D:D:D

  ————

  Dit lijkt me ook interessant:

  Profiel: Huub Oosterhuis (N2, 23:00)
  Theoloog en dichter Huub Oosterhuis staat garant voor controverse. Vanavond zijn kleurrijke portret.  Maak melding

 132. :o:o:o En de redenen

  Ik voel me niet thuis bij RTVZOo, een zender met oneindig veel twisten, drama, afgunst, onderlinge strijd en onprofessionaliteit, waar macht, aanzien en status in hoofdletters geschreven staat.

  Toch maar weer eens een ZOO-topic uit de mottenballen halen.


  Maak melding

 133. Leuk bedacht inderdaad Ingrid. Las laatst al een oproep voor iedereen die ooit bij de club had gespeeld om op de reunie te komen. Zal mijn maat eens inseinen.


  Maak melding

 134. @ monsteroverwinning in “postklassement afgelopen maand” :o:o:o Dame zal zich toch niet zo diep schamen dat ze voorlopig ff niet terug komt?


  Maak melding

 135. In het geheel niet, vond het wel een prestatie destijds. Maar aan de andere kant ben ik ook geheel niet jaloers op je mijlenverre voorsprong.;)


  Maak melding

 136. Ach dick al stond er dat ik 100.000 berchten hier geplaatst heb ook dan deed het me niets. Ik heb geen thuisfront die er naar kijkt.

  Trouwens het is dat Dame boven me stond anders had ik mezelf een medaille gegeven dat ik in de situatie waarin wij ( ons gezin) nu in verkeren er nog zoveel kon posten, is voor mij even een uitlaatklep. beter hier posten als op GS toch 😀


  Maak melding

 137. :D:D:D

  Ach dick al stond er dat ik 100.000 berchten hier geplaatst heb ook dan deed het me niets. Ik heb geen thuisfront die er naar kijkt.

  Helemaal eens en ik vrees dat ik niet minder zou posten als ‘mijn dame’ me zou (wat een walgelijk woord) controleren.


  Maak melding

 138. Zie het idd ook als uitlaatklep; ff je gedachten wegtikken. Had toch begrepen dat het al weer wat beter met Erica ging? Dat jij nog niet werkt, tenminste haast niet. Maar Erica zal vast héél weinig kunnen. Kunnen de kinderen er inmiddels al een beetje mee omgaan?


  Maak melding

 139. Dick dat vertel ik je wel eens als ik je aan de telefoon heb of zie. Gaat niet goed en kom eens langs/aan bij de Pierik kunnen bij kletsen


  Maak melding

 140. Wel heel toevallig Derk. Heb mijn enige Grolsch tot nu toe van de week, net leeg. Heb je een gezondlijkend ijskoud sapje? Kleur maakt niet uit. En uh, als het niet teveel gevraagd is, heb nogal dorst en heb vanmiddag wat geleerd….een glaasje water met ijs van BUITEN ZWOLLE?


  Maak melding

 141. Ik zit aan de karnemelk Derk want ik heb een dröge bek van het Italiaans vreten van vanavond en wil geen bier meer.:D


  Maak melding

 142. Nou kijk eens een lekker koude glas karnemelk voor je, volgende keer Italiaans bij ons komen eten 😉 ik moet naar boven de kleine dame is aan het hoousen in bed als ik het zo hoor.


  Maak melding

 143. Dick kijk eens aan een heerlijk glas met water natuurlijk gewonnen in Grolle.

  moet nu echt even weg ga jij even achter de bar?


  Maak melding

 144. @ Derk: achter de bar is goed, maar moet toch echt nog ff toiletteren en eigenlijk nog een aanvraag studiefinanciering invullen maar dat is (zowel digitaal als schriftelijk) een afgang van de DUO. Al werken er vrienden van ons.


  Maak melding

 145. Water goed koken, thee van het Konkeltje, een fatsoenlijk (= groot) filter, theepot heet omspoelen, water op de thee doen en 5 minuten laten trekken. Héérlijke thee. Beter dan het gekleurde lauwe water van een zakje dat je tegenwoordig in de horeca krijgt voorgeschoteld. 🙂


  Maak melding

 146. Zou goed kunnen Wichert 😉 Het wordt wel wat donkerder al, was even buiten gaan zitten met een bakkie thee maar ben toch maar weer naar binnen gegaan;)


  Maak melding

 147. 2 log vol = 17 mei?

  Nog 2 logs vol, hebben we (minstens) 10.000 x gepost ….sinds

  Bericht door Joppuh, op 19 februari 2011 om 18:25
  yessssssssssss

  Dus 10.000 in 3 maand (naar boven afgerond) >:(>:(>:( Zitten we pas over 27 maand aan een TON 😮


  Maak melding

 148. Om eerlijk te zijn Wichert, me broertje is al een tijdje geleden afgehaakt. Ik kom dus eigenlijk bijna niet meer bij Sv Zwolle.

  De oudste voetbalt in het 5 e van Dieze West en die moet, meen ik, nog wel een wedstrijd of 2 ballen.


  Maak melding

 149. Momenteel een rage Natascha ,als zaterdags hoor hoeveel elftallen zich terug trekken,en overal hoor ,ook in de plaatsen rondom zwolle en dronten en lelystad enz.Scheidsrechters van de KNVB die zonder afmelden verstek laten gaan zodat je op het laatste moment zelf weer wat moet regelen enz.


  Maak melding

 150. @ Wichert, na laatst onze ex-trainert Kees K. op de markt te hebben gesignaleerd hier…..vond ik weer een Westenholtense toppert die marktkoopman is. Erik P., stond ergens anders te oh-en, hij zal toch nog wel in kaarten doen? En in kerstbomen 😉


  Maak melding

 151. ruimte genoeg voor die schaal:

  DvhN.nl:
  De spelers van FC Twente vliegen zondag na de kampioenswedstrijd tegen Ajax per helikopter terug naar Twente. De gemeente Enschede en de voetbalclub hebben daartoe besloten. Dat is donderdag meegedeeld op een persconferentie.

  Of ze zondag nu winnen of verliezen, de spelers vertrekken rond 20 uur vanuit Amsterdam en vliegen in een Chinook-transporthelikopter naar het vliegveld Twente. Daar stappen ze over in een open bus voor een rijtoer die deels door de stad voert. Daarna volgt een besloten feest voor de voetballers.

  :D:D


  Maak melding

 152. >:(>:(>:( Dus speelt Ebi zondag niet mee 😮

  Het Nederlands elftal voor spelers onder de zeventien jaar heeft bij de EK in Servië de finale bereikt.

  Een doelpunt van Kyle Ebicilio was voldoende voor de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg om de Engelse leeftijdsgenoten in de halve finale met 1-0 te verslaan. De Nederlanders bleken technisch veel vaardiger en creëerden veel meer kansen.

  ——————-

  Wel gaaf natuurlijk voor de Nederlandsche jonkies :D:D:D


  Maak melding

 153. @ Derk, heb jij ook genoten van deze editie (wij kregen het gister) van de K-2 column van Sander van Betten genaamd “Dating sites” in De Stadskoerier?

  Als je em niet (meer) hebt wil ik em wel scannen.


  Maak melding

 154. In Tukkerland wordt rekening gehouden met een hoog libido op de ‘dag der dagen’ en daarom is in Enschede weer de populaire FC Twente-condoom te koop met de tekst ‘Goa stoan aj veur Twente bint’, oftewel: ‘Ga staan als je voor Twente bent’. Een jaar geleden bleek het ook al een ‘hit’. En ook dit jaar vliegt-ie weer de winkel uit. 😮


  Maak melding

 155. Bericht door dick, op 12 mei 2011 om 16:12
  Dus speelt Ebi zondag niet mee

  Dick je weet, ik vind je een beste kerel, maar er is maar 1 echte Ebi!>:(


  Maak melding

 156. net terug van optreden dacht dat er wel een nieuw log zou zijn.Dick Erik P doet niet meer in kerstbomen ik heb hem tenminste al 4 maanden er niet mee zien staan.RTV Oost wordt gek van het enigste nieuws gaat over voetbal,terwijl ze aan komende zondag kansloos ten onder gaan


  Maak melding

 157. Ach Natascha het maakt mij niet uit als de beste maar wint zoals afgelopen zondag het geval was,maar die tukkers praten al net op die tukkerse zender of dat ze al kampioen zijn.Daar hou ik persoonlijk niet zo van.Doe maar gewoon en doe je best.


  Maak melding

 158. Joppuh, Mars is onderweg. Ik ga morgenochtend eerst naar de huisarts, ik denk dat ik een spier in de lies gescheurd of flink verrekt heb.

  Was getekend, manke Nelis!


  Maak melding

 159. NEVER ALONE, sorry zal wel aan mij liggen maar ik vond em goed :D:D:D
  Vond em (tegen velen in) in het Nederlandsch ook al goed.

  Terwijl ik heulemaal geen Volendam-fan ben smaakte mijn Grolsch extra goed. En da’s een super voorteken menschen 😉


  Maak melding

 160. Ik ben absoluut geen songfestival type maar ik dacht, ik geef ze een kans. Ik was al geen fan van 3j’s maar volgens mij was dit 1 van hun slechtste optredens……..


  Maak melding

 161. Dame “tussen de oren” klopt. Bij mij o.a. Maar de werkelijkheid is toch écht heel triest. Bedoel we hebben ook niet eens (shame) een lokale tv en een miserabele lokale radio (lees vandaag de nieuwsberichten)….dan verwacht je wat meer…..veel meer van de door de belastingbetalende Overijsselnaren gesponsorde RTV: HELAAS 🙁


  Maak melding

 162. Ik heb net speciaal naar de 3J’s gekeken, omdat ik het nummer toch weleens wilde horen en de heren weleens wilde zien. Het viel me eerlijk gezegd helemaal niet tegen. Moeten ze iig de halve finale mee door kunnen komen en volgens mij is dat voor Nederland al lang geleden. Dat Vlaamse nummer vond ik ook wel grappig en bijzonder, maar op den duur wel saai worden. Wat ik nu allemaal hoor is van het vertrouwde songfestivalkwaliteit.;)


  Maak melding

 163. Ik vind de 3J’s normaal gesproken erg goed. Ik vond het lied in het Nederlands mooier. Maar ja voor het songfestival, twijfelachtig? Vond het optreden van vanavond mmmmmmmmm. Denk niet dat ze door zijn.
  Maar zou het geweldig voor ze vinden wanneer het wel lukt.
  En ik ben wel een Volendam muziek fan.:)


  Maak melding

 164. @ Admin: maak dr maar een end an hier. Anders kunnen we never nooit meer uitgaan van een gemiddelde van 500 posts per log >:(

  Bedankt en trusten alvast allen.


  Maak melding

 165. Ik ga morgenavond naar een concert, Joppuh. Ik hoop op tijd terug te zijn voor de uitzending, want ik heb nog een verzoeknummer liggen.


  Maak melding

 166. Dame, kom nog ff op t politieke langs. Je maakt daar nogal comedy met die vvd-er. Alof je nog wat mist??? Ben echt niet meer dan 5 minuten online want t wekkertje gaat morgen ultra-vroeg voor een mooie start van de dag in Assen 😀


  Maak melding

 167. Ik heb opnieuw moeten opstarten, Dick, want het log doet zeer vreemd bij mij. Ben overigens al langs geweest op het pollog.


  Maak melding

 168. Ik was de agenda van weblog aan het lezen maar miste iets uut Ass’ndorp:
  Zondag 15 mei montmartre plein in Assendorp 🙂

  zie http://www.kunstenzo.nl/kunst+&+presenteren/Week+van+de+Amateurkunst+/Zondag+15+mei+2011.html

  MONT MARTE PLEIN OP HET ASSENDORPERPLEINAssendorp
  Deze middag wordt het Assendorperplein omgetoverd tot MontmartrePlein met allemaal kraampjes waar kunstenaars schilderen, beeldhouwen of workshops geven. Er is een suikerspinnenfee, een circusspeelplaats van kindercircus Pavarini, muziek in de kiosk (zie http://www.muziekkioskmarathon.nl met o.a. de Inn Singers, Multiple Voice en de Zwolse Trekzakclub, je kan je laten schmincken, verhalenvertellers in een yurt, vliegers maken en dat allemaal helemaal gratis.

  Doe mee met de workshop Levend standbeeld!
  Op het Montmartre Plein mogen Living Statues natuurlijk niet ontbreken. Daarom speciaal een workshop om er één te worden. In deze workshop worden kinderen omgetoverd tot echte levende standbeelden. Je krijgt les in spel, stilstaan en grime. Na 1,5 uur laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben door middel van een klein optreden. Aanvang: 14.00 uur en ong. 15.30 uur in wijkcentrum de Enk. Deelname: gratis


  Maak melding

Reageer