Het weer: veel zon

Zwolle – Zondag is er opnieuw veel zon. De temperatuur schiet in de ochtend weer omhoog en komt uit op ongeveer dezelfde waarden als zaterdag; 23 in het noordwesten tot 29 in het zuidoosten. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuidoosten.

07-05-2011_weerfoto__thorbeckegracht_.jpg
Thorbeckegracht

In de namiddag en avond trekken enkele stevige regen- en onweersbuien vanuit het (zuid)westen over het land. Het oosten lijkt het lang droog te houden. Achter de buien draait de wind naar westelijke richtingen. Maandag is het wisselend bewolkt en in de middag ontstaan er vooral in de oostelijke helft van het land enkele buien. Met 19 graden langs de westkust en 24 graden in het oosten is het duidelijk minder warm dan de dagen ervoor. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is zwak of matig van kracht.

De dagen daarna zijn er zonnige perioden, afgewisseld door enkele lokale regen- of onweersbuien. Het lijkt er echter niet op dat de droogte hiermee verdrongen gaat worden. De middagtemperatuur ligt rond of net boven de 20 graden en in de nachten koelt het af naar een graad of 9.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer