Be Quick pakt punt en is veilig

Zutphen – Na de blamage tegen AVW moest Be Quick in tegen FC Zutphen aantreden. Een wedstrijdpunt zou genoeg zijn voor handhaving en dat punt kwam er. Belangrijk was dat de ploeg veerkracht toonde na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken.

Jordy Hendriks is nog steeds geblesseerd en ook Nejim el Atiaoui en Bas Beverwijk zijn er niet bij deze middag in Zutphen. Dat betekent dat Be Quick trainer Bert Hendriks wat moet improviseren. Hierdoor schuift Tom Eerden naar het middenveld en krijgt Walid Gabara de spitspositie toegewezen.

De start van Be Quick in Zutphen is niet over om naar huis te schrijven. “Het ging niet goed” zegt Bert Hendriks. “We lieten veel ruimte tussen de linies en Zutphen maakte daar goed gebruik van.” In de 24e minuut komt Zutphen op voorsprong door Boonman: 1-0. “Een cadeautje” zegt Hendriks “Zij krijgen een vrije trap en nemen die gewoon heel snel. We stonden gewoon te slapen. Daar ben ik wel even heel boos om geworden.”

Be Quick doet na het doelpunt snel wat omzettingen. Fatih Eroglu wordt gewisseld voor Erik Nawijn, die voorstopper gaat spelen. Thomas van den Berg gaat dan naar het middenveld, waardoor Tom Eerden naar de rechtsbackpositie schuift.

In de 36e minuut komt Be Quick dan toch op gelijke hoogte door Caleb Rahajaan: 1-1. Een prachtig doelpunt. “Caleb neemt een voorzet ineens op zijn pantoffel en schiet hem in de bovenhoek. Een beetje à la Van Basten in 1988” zegt Hendriks.

Rahajaan heeft even later de kans om Be Quick op Be Quick op voorsprong te zetten, maar doet dat niet. FC Zutphen slaat gelijk terug met een doelpunt van Ezazafi: 2-1. Diezelfde Ezazafi scoorde in de heenwedstrijd in Zwolle ook al twee keer.

Nadat een doelpunt van Jaouad Akloud eerder in de wedstrijd al ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel, weet de ploeg van Hendriks na de rust toch de gelijkmaker binnen te schieten: 2-2. Opnieuw is Caleb Rahajaan het middelpunt van de feestvreugde.

Hendriks: “Het slot van de wedstrijd is dan toch spannend. Zutphen krijgt dan nog een paar keer een vrije trap in de buurt van het doel, maar we weten het punt vast te houden. Dat was wat we in ieder geval nodig hadden. Tijdens de wedstrijd hebben we niet gelet op de andere tussenstanden. Daar kun je toch geen invloed op uitoefenen. Maar alles bij elkaar moet ik de jongens een compliment maken. Tegen AVW hebben we het mentaal collectief af laten weten en dat heeft de ploeg vandaag toch rechtgezet.”

Voor Be Quick wordt het daarmee een goede zaterdag. Het eerste elftal handhaaft zich definitief en voldoet daarmee aan de doelstelling van dit seizoen. Bovendien is er het kampioenschap en de promotie van A1 naar de Derde Divisie. In de middaguren van de zaterdag dwingt Dames 1 ook nog eens een beslissingswedstrijd af om het landskampioenschap bij de damesamateurs.

De selectie van Be Quick wordt komend seizoen aangevuld met Thomas Wieringa en Bram Horstman. Wieringa komt van CSV ’28 en Bram Horstman komt over van SV Zwolle.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Fatih Eroglu (Erik Nawijn), Joram Hendriks, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Frank Oosterhof, Tom Eerden, Sander Bolt (Tjaka Rahantoknam), Caleb Rahajaan, Walid Gabara, Jaouad Akloud (Thijs Kisteman)

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer