Het weer: zonnige perioden

Zwolle – Maandag begint de dag in de westelijke helft bewolkt en zeer plaatselijk valt een buitje. In de oostelijke helft start de dag met wolkenvelden en zonnige perioden. Gedurende de rest van de ochtend verandert er weinig. ’s Middags ontstaan er meer buien, met name in het zuiden en westen. Daarbij is tevens een kleine kans op onweer. In het oosten blijft het waarschijnlijk opnieuw droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19 graden op de Waddeneilanden tot 25 in het oosten.

08-05-2011_weerfoto__holtenbroek_.jpg
Holtenbroek

Dinsdag lijkt ook nog een zomerse dag te worden. Opnieuw weet het kwik overdag naar waarden tussen 20 en 25 graden te stijgen. Daarbij begint de dag wisselend bewolkt en overwegend droog. In de loop van de dag ontstaan toch her en der enkele buien, waarbij onweer mogelijk is. De wind neemt een westelijke richting aan, wat een voorbode is voor frisser weer. Woensdag is het vrij zonnig en blijft het vrijwel overal droog. De maxima komen uit tussen 17 en 22 graden.

De dagen daarna doet de temperatuur een stap terug; overdag wordt het gemiddeld een graad of 18. Een enkele keer komt een bui voorbij, maar droog weer heeft de overhand. Daarnaast houdt de wind zich gedeisd.

Artikel delen:

Reageer