Minisymposium hulpverlening GH Zwolle

Zwolle – Wie werkt in de zorg of hulpverlening krijgt veel te maken met andere mensen en tegelijk met zichzelf. Dat maakt het beroep complex. En dat is ook de reden waarom er in opleidingen als Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) veel aandacht is voor de ontwikkeling van een professionele beroepshouding.

Docenten van beide opleidingen (Social Work) van de Gereformeerde Hogeschool ontwikkelden een methodiek waarbij de groep als krachtige leeromgeving wordt benut. “Werken aan de beroepshouding gebeurt op de Gereformeerde Hogeschool vooral in de interactie met anderen”, legt docent Bertus Leijenhorst uit. Samen met collega-docent Sjoerd Wijma presenteert Leijenhorst ‘De groep als krachtige leeromgeving’ tijdens een minisymposium, speciaal voor collega-docenten Social Work van andere hogescholen. Ook belangstellenden uit het werkveld zijn welkom. Het minisymposium wordt georganiseerd door de GH in samenwerking met Boom Lemma uitgevers en vindt plaats op donderdag 19 mei 2011 in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Boekpresentatie ‘Met Passie naar Professionaliteit’

Tijdens het minisymposium wordt ook het boek ‘Met Passie naar Professionaliteit’ gepresenteerd. Bertus Leijenhorst, auteur van dit nieuwe studieboek voor eerstejaars studenten Social Work: “Met Passie naar Professionaliteit is gericht op de ontwikkeling van de beroepshouding. Het is een studieboek voor het propedeusejaar. Het boek is ingepast in de groepsmethode die gepresenteerd wordt. Studenten leren zichzelf kennen aan de hand van centrale thema’s en ontdekken hoe deze thema’s een rol spelen in de interactie met de cliënt.” Studenten van de GH spreken van een methode die ‘dichtbij komt door de herkenning in je eigen leven’.

Informatie

Het minisymposium vindt op 19 mei plaats in het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool (Grasdorpstraat 2 in Zwolle) en duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Kijk voor meer informatie op www.gh.nl en meld u aan. Deelname is gratis.

Artikel delen:

Reageer