Vrijwilligersvacatures bij WijZ

Zwolle – WijZ gelooft in de kracht van mensen. Daardoor worden veel activiteiten door de mensen zelf georganiseerd, op basis van eigen kracht en de geboden faciliteiten. Ruim 700 vrijwilligers zijn werkzaam bij WijZ, en voor mensen die iets willen betekenen voor zichzelf of voor anderen is er altijd wat te doen.

De Videogroep van WijZ bestaat uit drie vrijwilligers. Zij maken korte films over de activiteiten van WijZ en zijn op zoek naar een vrijwilliger voor de interviews bij de films. Daarbij wordt gedacht aan iemand die graag samenwerkt en beschikt over journalistieke ervaring, een goede stem en affiniteit met de doelgroep.

Vrijwilliger begeleiding culturele activiteiten

Voor het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar enthousiaste ondernemende vrijwilligers die het leuk vinden om filmvoorstellingen en de activiteit ‘Reis om de Wereld’ te begeleiden. Wellicht wordt in de toekomst ook gevraagd om nieuwe activiteiten vorm te geven. De taken bestaan uit het begeleiden van de gast, spreker of artiest en het in goede banen leiden van het programma en de catering. De werkzaamheden vinden plaats op de vrijdag middag in WijZlocatie de Terp. Vindt u het leuk om de rol van gastdame/heer te vervullen en neemt u graag het initiatief, meld u zich dan voor een oriënterende kennismaking.

Vrijwillige redacteur WijZmagazine
We zoeken een vrijwilliger met journalistieke ervaring die goed kan schrijven, nieuwsgierig is en geïnteresseerd in mensen. Vindt u WijZmagazine een uitdagend blad en wilt u met ons meedenken en -schrijven?

P.R. man/vrouw voor Gilde Zwolle
Gilde Zwolle is een vrijwilligersorganisatie die zich bezig houdt met het overdragen van kennis en ervaring voor anderen in de samenleving. Als pr- medewerker zorg je voor het ontwikkelen van foldermateriaal, het te woord staan van de pers en het blijvend onder de aandacht brengen van de projecten van Gilde Zwolle. Voor meer info www.gildezwolle.nl of bel Dhr. G. Slijkhuis 038-4650560

BoodschappenService
De BoodschappenService is voor mensen die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen of de winkel niet zelfstandig bereiken en geen mensen in hun directe omgeving hebben die de boodschappen kunnen doen. Er wordt zowel tijdelijke als langdurige ondersteuning geboden.
Vrijwilligers van WijZ doen de boodschappen voor de mensen die niet meer zelf mee gaan. De mensen die ondersteuning krijgen zijn er blij mee, zo blijkt uit de reacties. "Ik heb weer verse producten in huis" en "Ik vind het wel gezellig om samen met de vrijwilliger de boodschappenlijst op te stellen, hij drinkt een kopje thee en blijft even voor een praatje".
Bent u op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding? En vindt u het leuk om boodschappen voor iemand te doen, die dit zelf niet meer kan? Meld u dan aan bij Ellen Overesch, t. 038 – 8 515 700 of m. boodschappenservice@wijz.nu

Redactieleden Aalanden
De websitegroep ouderen – aalanden ondersteunt mensen die vragen hebben over de computer en onderhoudt de website ouderen-aalanden.nl. Vanwege vernieuwing van de website zoekt de werkgroep vrijwillige redactieleden. Als redactielid kunt u ondersteunen bij het schrijven en aanpassen van teksten, meedenken over de invulling van de website en/of technische ondersteuning bieden. Heeft u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met Ellen Overesch, t. 038 8 515 700 / 06 55732945

Artikel delen:

Reageer