Start sloop flat Geert Grootestraat

Zwolle – Maandagmiddag werd er gestart met de sloop van de flat aan de Geert Grootestraat. Door deze sloop wordt er plaats gemaakt voor een mooi nieuw appartementencomplex met 22 ruime woningen, allemaal met een huur onder de huurtoeslaggrens.

09-05-2011_sloop_flat_geert_grotestraat_begonnen_1.jpg

De bouwhekken staan vanaf begin april rondom het pand. In deze afgelopen periode zijn hier al de nodige werkzaamheden opgepakt, zoals de nutsvoorzieningen ontmantelen en asbest saneren. Het slopen neemt ongeveer 4 weken in beslag. De bedoeling is dat begin juni gestart wordt met de bouw. Eind 2011 worden de sleutels aan de nieuwe bewoners overhandigd. Het nieuwe appartementencomplex geeft een architectonische knipoog naar het verleden, maar zet qua comfort een enorme stap in de toekomst. De uitstraling van het nieuwe gebouw past bij de rest van de wijk: wederopbouw architectuur uit de jaren ’50, maar wel met een nieuw jasje. Elementen die terugkomen in het gebouw zijn onder meer de hekjes op de balkons, de rollagen in het metselwerk en de indeling van de ramen.

09-05-2011_sloop_flat_geert_grotestraat_begonnen_2.jpg

09-05-2011_sloop_flat_geert_grotestraat_begonnen_4.jpg

09-05-2011_sloop_flat_geert_grotestraat_begonnen_3.jpg

De Woningzoeker

De appartementen zijn voor veel mensen geschikt. Ze zijn eigentijds en van alle gemakken voorzien. Alle 22 appartementen voldoen aan de hoogste energie-eisen en worden verwarmd door middel van hete luchtverwarming. Op dit moment zijn er 15 appartementen met voorrang verhuurd aan SWZ-huurders uit Dieze-Oost. De overige appartementen worden eind mei via De Woningzoeker verhuurd.

09-05-2011_sloop_flat_geert_grotestraat_begonnen_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Bericht door Reaguursel, op 10 mei 2011 om 12:41
    Eindelijk gaat tuigdorp op de schop. Mooi werk!!!

    Tuigdorp?

    Een volkswijk maar absoluut geen tuig dorp.    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.