Cliënten Frion exposeren talenten in boek ‘Samen’

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer ontvangt op 12 mei 2011 officieel het eerste exemplaar van het boek ‘Samen’. Dit vindt plaats bij de kunstlocatie van Frion in het DOAS gebouw te Zwolle.

Schildersbedrijf Salet, drukkerij Coenradi en Advice reclame-adviesbureau maakten samen dit boek mogelijk. Zij sloegen de handen ineen met één gemeenschappelijk doel: maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dankzij dit initiatief kunnen mensen met een verstandelijke beperking aan de maatschappij laten zien met welke producten zij een bijdrage leveren. Dit met ondersteuning van medewerkers van Frion en in samenwerking met vrijwilligers en andere organisaties uit de samenleving. Frion vindt het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid krijgen om hun talenten en mogelijkheden te laten zien. Dit zit niet alleen in de producten. Het gaat ook om de samenwerking die er is met vrijwilligers en andere organisaties in de samenleving.


Ook vindt Frion het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten en elkaar verrijken vanuit de gedachte: ‘samen werken, samen leren’. Hierbij stimuleert Frion ontmoetingen bij mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ondersteunt de organisatie mensen met een verstandelijk beperking in het opbouwen en onderhouden van hun netwerk. Zodat zij hun dromen, creativiteit en talenten tot uiting kunnen brengen. De talenten van mensen met een verstandelijke beperking zijn vastgelegd in het prachtige boek ‘Samen’.

Samen met de cliënt vertellen de betrokkenen hun verhaal. De kracht van het boek is dat de lezer het verhaal kent achter het product of dienst. Het geeft een prachtig beeld over hoe mooi de samenwerking is tussen mensen (vrijwilligers) en organisaties uit de samenleving met mensen met een verstandelijke beperking. Het laat de verbondenheid zien tussen mensen in de samenleving. Maar ook de verrijking die dit oplevert bij alle betrokkenen.

Artikel delen:

Reageer