Smaakvol interieur gerechtsgebouw Zwolle

Zwolle – De nieuwbouw van het gerechtsgebouw in Zwolle vordert gestaag. Zo zijn nu de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar. De kolommen die de kantoorverdiepingen dragen zijn op hoogte en worden inmiddels alweer aan het zicht onttrokken door de opgebouwde stempels. Deze stempels dragen de bekisting van het plafond van de zittingszalen. Dat plafond is een bijna 2 meter hoog betonen tableau dat de drie kantoorverdiepingen zal dragen.

recht_3.jpg

Onlangs nodigde het gerechtsbestuur van de rechtbank haar ketenpartners, zoals vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, de advocatuur, de deurwaarders, het notariaat, Jeugdzorg, e.a. uit om kennis te nemen van de vorderingen van de bouw. Deze regelmatige bezoekers van het toekomstige gerechtsgebouw kregen via een presentatie van architect Rob Hootsmans een ‘inkijkje’ in het toekomstige interieur van het gebouw, dat te om schrijven is als functioneel, smaakvol en sober. Passend in de transparantie die het gebouw uit zal stralen. Zoals Rob Hootsmans het stelt: ‘De buitenwereld wordt naar binnen gehaald’.  De aanwezigen volgden met belangstelling de presentatie en deden hier een daar nog een zeer waardevolle suggestie.

recht_2.jpg

recht_4.jpg

Publieke taak

Het gerechtsbestuur Zwolle-Lelystad is zich zeer bewust van de publieke taak van de rechtspraak en laat daarom graag zien wat de toekomstige bezoekers van het gerechtsgebouw kunnen verwachten. De hierbij gevoegde foto’s geven daarvan een bescheiden beeld. Nadere informatie over de voortgang van de bouw is te vinden op de site van de Rijksgebouwendienst.

recht_1.jpg

Achtergrond informatie Nieuwbouw

De rechtbank Zwolle-Lelystad en de Rijksgebouwendienst realiseren de nieuwbouw en renovatie van het gerechtsgebouw in Zwolle. De nieuwbouw komt naast het huidige gerechtsgebouw te liggen en grenst aan de historische stadsgracht. Het huidige gebouw van architect Kruger dat uit 1977 stamt, wordt gerenoveerd. In 2010 is de nieuwbouw gestart. Na de afronding van de nieuwbouw, begint de renovatie van het huidige gerechtsgebouw. Het totale project wordt naar verwachting begin 2014 opgeleverd.

Artikel delen:

Reageer