Gewonden na aanrijding op Hasselterweg

Zwolle – Op de kruising van de Hasselterweg met de Teunisbloemweg vond maandag rond 17.40 uur een aanrijding plaats tussen 3 auto’s. Het betrof een zogenaamde kop-staart botsing. De voorste auto, die op het moment van de aanrijding stil stond, werd door de klap naar voren geschoten. De 31-jarige automobilist uit Kampen had daarna last van zijn nek. Hij werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

sized_img_6758.jpg

De bestuurder van een BMW kwam er zonder verwondingen vanaf. De achterste auto zat muurvast in de auto ervoor. De 19-jarige automobilist uit Emmeloord had niet gezien dat de auto’s voor hem stil stonden. Er moest een krik aan te pas komen om de auto’s van elkaar te halen. De bestuurder van de eerste auto kreeg hulp van een voorbijganger. Die fixeerde zijn nek. De bestuurder van de achterste auto klaagde wel over last van zijn nek en werd dus ook gefixeerd. De automobilist kreeg een kraag om maar mocht na controle in de ziekenauto weer zijn weg vervolgen. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft het ongeval onderzocht. De weg richting Hasselt was enige tijd afgesloten voor al het verkeer, hierdoor ontstond een lange file. De politie doet onderzoek naar het incident. 

sized_img_6787.jpg

sized_img_6791.jpg

sized_img_6742.jpg 

 

sized_img_6781.jpg

Artikel delen:
Reacties 17
 1. @Admin:

  De weg richting Hasselt was compleet afgesloten voor al het verkeer, hierdoor ontstond een lange file.

  Dat moet dan toch de weg naar Kampen en Hasselt en Mastenbroek zijn?


  Maak melding

 2. Bij deze stoplichten rijden heel veel mensen door rood licht, als je hier regelmatig rijd, weet je dat en hou je er rekening mee dat je goed moet uitkijken, zelfs de auto rijscholen weten dit en vertellen hun leerlingen dit.
  Dit heeft niets met dit ongeluk te maken maar zeker een aandachtspunt!


  Maak melding

 3. Ik woon in Westenholte en moet dus, om daar Westenholte in te rijden, links voorsorteren om daarna linksaf te kunnen gaan. Tot grote irritatie van veel te hard rijders, die het liefste zien, dat ik die +/- 200 meter nog ff voor ze aan de kant ga… Door het bumperkleven voel ik me dan weer gedwongen om harder te rijden dan ik wil.

  Maar inderdaad, van Teunisbloemweg naar Hasselterweg zijn de verkeerslichten te strak afgesteld. Als het licht groen is, komt er zeer vaak nog een auto langs. Een typisch geval van niet alleen op techniek vertrouwen!


  Maak melding

 4. Ongeluk is al iets over half 6 gebeurd, heb namelijk om kwart voor 6 mijn vrouw al gebeld dat ik op de ambulance moest wachten. En het ongeluk kwam vooral door een paar Polen die te lang voor een groen verkeerslicht stil stonden omdat ze druk aan het praten waren. Hierdoor reden ze niet door en is de Opel op de BMW geklap die op zijn beurt de Nissan een klap heeft verkocht


  Maak melding

 5. De schuld van de te lang stil staande auto ;D

  Als ik met mijn fiets op een geparkeerde auto fiets, is het ook de schuld van die auto of zo??

  De voorste auto is sowieso NOOIT de schuldige.


  Maak melding

 6. De schuld lag hem niet aan wie, maar aan wat.

  Remweg, afstand, opletten in het verkeer, anticiperen. Als je iets onderschat, kan degene achter je 2 dingen onderschatten. Wiens schuld het uiteindelijk is, maakt niet veel uit. Ik ben eerder blij dat er geen doden gevallen zijn.


  Maak melding

 7. Als je in een auto rijdt, is het de bedoeling dat je rekening houdt met remweg, afstand. Dat je op let en anticipeert. En dan niet alleen de auto voor je. De achterste 2 auto’s waren hier duidelijk niet mee bezig.


  Maak melding

 8. Bericht door Mike70, op 10 mei 2011 om 10:40
  Zie ik daar een BMW?

  Ja dat klopt…die zie je.

  En voor de rest: je hoort inderdaad in het verkeer dusdanig te rijden dat je in kunt spelen op onverwachte situaties. Auto’s die stilstaan voor een groen licht is daar een voorbeeld van. Als het groen wordt ben ik het liefste ook zo snel mogelijk weg. Niet zozeer, omdat ik haast heb, maar omdat er oooo zoveel mensen zijn die op automatische piloot rijden en aannemen, dat je al op volle snelheid zit “het is toch groen?”


  Maak melding

Reageer