Echtpaar Veldkamp-Jonk viert diamanten bruiloft

Zwolle – Het echtpaar Veldkamp-Jonk vierde maandagmiddag hun 60-jarig huwelijk aan de Vliet in Zwolle. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar een bezoek en feliciteerde hen met een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

09-05-2011_echtpaar_veldkamp-jonk_60jr_getrouwd_1.jpg

Mevrouw Johanna Catharina Jonk is geboren op 22 juli 1924 te Leiden. De heer Willem Veldkamp werd geboren op 20 april 1922 te Deventer. Hun ontmoeting heeft plaatsgevonden via wederzijdse vrienden te Leiden en correspondentie gevoerd tijdens militaire dienst in Nederlands Indië 1945 – 1948. De eerste ontmoeting vond plaats in juni 1948 te Leiden. Beiden zijn getrouwd in 1951 te Leiden. De heer en mevrouw Veldkamp hebben twee kinderen, twee kleinkinderen en twee aangenomen kleinkinderen. Het echtpaar heeft ingewoond bij ouders van 1951 tot 1953. Daarna in Zwolle aan de Willem Barentszstraat, Anthonie van der Heimstraat, de Iepenstraat en aan de Vliet. Mevrouw Veldkamp heeft als bankemployé gewerkt en meneer Veldkamp als financieel medewerker telefoondienst; daarna nog één jaar als financieel adjunct directeur t/m dienst in Curaçao in dienst van de Verenigde Naties.

Mevrouw Veldkamp is onder andere nog werkzaam geweest als secretaresse van het Nederlands Bijbelgenootschap regio Oost. De heer Veldkamp is secretaris geweest van de Stichting Gasthuizen ca. te Zwolle. Hobby’s van mevrouw Veldkamp zijn lezen en puzzelen en van meneer Veldkamp lezen. Hun gezondheid is goed: beiden hebben geen noemenswaardige klachten.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer