Het weer: kans op buien

Zwolle – Dinsdag begint de dag droog en hier en daar met een mistbank. Na zonsopkomst verdwijnen de mistbanken en rest een afwisseling van zon en wolken. In de loop van de middag ontstaan er steeds meer stapelwolken. Her en der groeien deze uit tot buien. Daarbij kan later ook onweer voorkomen.

09-05-2011_weerfoto__ijc_zevenalleetjes.jpg
Zeven Alleetjes

De grootste kans op buien is overigens weggelegd voor de zuidoostelijke helft van het land. Het wordt 19 graden aan de kust tot 25 graden lokaal in het binnenland. De wind is eerst zwak en qua richting veranderlijk. Later in de middag neemt de wind toe naar zwak tot matig en komt dan uit overwegend noordelijke richtingen. Woensdag belooft een aardige dag te worden, al wordt het wel minder warm. In de kustgebieden ligt de middagtemperatuur rond 17 graden, in het oosten rond 22 graden. Verder verloopt de dag vrij zonnig en droog. Daarbij staat een zwakke wind uit het westen. Donderdag begint de dag zonnig, maar al snel raakt het bewolkt. Vooral in de middag trekken er buien over het land, met in het oosten een kleine kans op onweer. Het wordt overdag 16 tot 22 graden.

De dagen daarna is er elke dag wel kans op een bui, maar grote hoeveelheden neerslag worden vooralsnog niet verwacht. De temperatuur schommelt eerst rond 20 graden, maar in het weekeinde gaan daar enkele graden vanaf. De wind speelt voorlopig een bijrol in het weerbeeld.

Artikel delen:

Reageer