Bibliotheek week dicht door stevige update

Zwolle – In de week van 16 tot en met 21 mei zijn alle vestigingen van Bibliotheek Zwolle gesloten vanwege het vernieuwen van het automatiseringssysteem. Lenen en terugbrengen van materialen is in deze week niet mogelijk. Leentermijnen die in deze week vallen, worden automatisch een week verlengd.

De vestiging in Stadshagen gaat, naast de vernieuwing van het systeem, ook de indeling veranderen naar het nieuwe winkelconcept. Ook de Bibliobus rijdt niet in deze week. Met het nieuwe systeem streeft de bibliotheek naar een efficiëntere werkwijze voor bijvoorbeeld het verwerken van klantreserveringen, boekgroepering en veranderingen in klantenbestanden. Verbeteringen in het systeem zijn intern gericht en alleen voor de medewerkers zichtbaar. Vanaf maandag 23 mei is iedereen weer van harte welkom in alle vestigingen.

Alle bibliotheken in Overijssel dicht

Niet alleen Bibliotheek Zwolle, maar alle bibliotheken in Overijssel krijgen te maken met deze ingrijpende omschakeling. Met uitzondering van Hengelo en Enschede, zijn alle bibliotheken in deze provincie dicht. De sluiting van een week is noodzakelijk, omdat er miljoenen titels overgezet moeten worden samen met alle 300.000 leden die De Overijsselse Bibliotheek kent. Daarnaast wordt het vernieuwde systeem grondig getest.

Kans voor verbeteringen vestiging Centrum

De vestiging in Zwolle centrum is net heropend na een grondige make- over. Naast veel lovende reacties zijn er ook veel goede tips van klanten en medewerkers in de ideeënbus gedeponeerd. Tijdens de sluiting van 16 tot en met 21 mei grijpt de bieb de kans om verbeteringen aan te brengen naar aanleiding van deze tips.

Artikel delen:

Reageer