Boerderijclub voor kinderen in Zwolse wijken

Zwolle – Travers Welzijn en dierenweide Kakel&Co in Stadshagen organiseren vanaf 11 mei boerderijclubs voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Deze clubs vinden plaats in de wijken Aalanden, Holtenbroek en Stadshagen.

paashaas4-1.jpg

De samenwerking tussen buurtweiden en wijkboerderijen krijgt nu ook vorm op natuureducatief gebied. De boerderijclub op drie locaties is een nieuw initiatief. De buurtweiden willen graag meer doen aan natuureducatieve activiteiten. Door samen te werken kan dit gerealiseerd worden. Travers Welzijn vindt het contact tussen kinderen en natuur belangrijk. Kinderen hebben natuur nodig voor een gezonde ontwikkeling. Diverse onderzoeken hebben bewezen dat buiten zijn in de natuur kinderen aanzet tot meer bewegen en zo bijdraagt aan minder overgewicht bij kinderen. De natuur stimuleert ook de motorische ontwikkeling van kinderen en verbetert het concentratievermogen. Ook de sociale ontwikkeling wordt bevorderd. Een natuurlijke omgeving vergemakkelijkt het leggen van sociale contacten en leidt tot sociaal gelijkwaardiger spelvormen.

Stagiaires van Deltion begeleiden de boerderijclubs van Travers Welzijn. Spelenderwijs leren de kinderen over dieren en natuur. De boerderijclub belooft veel actie en soms wordt er geknutseld.

Locaties: Kakel&Co Stadshagen, wijkboerderij de Eemhoeve en wijkboerderij de Klooienberg.Opgave: www.stadskids.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. druiloor is blijkbaar zelf ook nog vrij kinderachtig en moet derhalve ook maar eens de handen uit de mouwen steken op zo’n boerderij


    Maak melding

Reageer