Varen door theater op Zwolse grachten

Zwolle – Van 1 t/m 4 juni 2011 zal de stadsgracht in Zwolle bij het vallen van de schemer het decor vormen voor ‘Peer Gynt’; de nieuwste voorstelling van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden. De tribune bevindt zich op dekschuiten op het water, waardoor het publiek letterlijk, over het water, op reis gaat met Peer. 

De voorstelling Peer Gynt zal zich op, over, in en langs het water van de stadsgracht van Zwolle afspelen. Deze ongebruikelijke theaterlocatie versterkt de sprookjesachtige sfeer van de voorstelling. Artistiek leider Jolmer Versteeg zegt hierover: “Peer is mytisch, onvoorspelbaar en divers. De gracht in Zwolle heeft met haar beboste waterkant, kronkelige stammen en overhangende takken hetzelfde karakter”. Om het publiek de omgeving optimaal te laten ervaren, worden tribunes gebouwd op dekschuiten die over de gracht varen. Zo gaat het publiek deze zomeravonden letterlijk op reis met Peer. Peer Gynt vertelt een oud Noors verhaal; het levensverhaal van een tomeloze fantast en zijn zoektocht naar liefde.

In de theaterbewerking van De Jonge Honden vervagen grenzen tussen waan en werkelijkheid en wordt een verhaal met een fantasierijk en poëtisch karakter neergezet.

Theatergroep De Jonge Honden staat bekend om verrassend locatietheater. De laatste jaren hebben zij voorstellingen gemaakt voor breed publiek; van kinderen tot volwassenen. In elke voorstelling spelen verbeelding en ontroering een grote rol.

Wanneer: 1, 2, 3 en 4 juni 2011
Waar: Park Eekhout, stadsgracht Zwolle
Aanvang: 22.15 uur (Opstap: 21.45 uur)
Kaartverkoop: Via www.dejongehonden.nl en via regionale VVV kantoren

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ieder jaar een groot succes! Geweldige groep…Insekt was geweldig. Ik ben benieuwd wat zij er dit jaar van maken. Ich bin darbei!


    Maak melding

Reageer