Stroomstoring in grote delen van Zwolle

Zwolle – Momenteel is de elektriciteit uitgevallen in ieder geval in de Aa-landen, Dieze-Oost, Westenholte, Stadshagen, Kamperpoort, Holtenbroek en rond de Ceintuurbaan.

Andere (onbevestigde) bronnen meldden ook uitval in de wijken Hanzeland, Dieze-West en de Veerallee.

Via Twitter wordt melding gemaakt van liftopsluitingen, mensen die ineens hun wagen vol met boodschappen niet meer kunnen afrekenen in de supermarkt en scholen en bedrijven die donker zijn en stil zijn komen te liggen.
Mobiel telefoonverkeer is in deze gebieden ook grotendeels overbelast. 
Er geldt GRIP 1.
 stroompje2.jpg
De situatie ter plekke, Frankhuizer park "Oud Frankhuis" om 15:33 uur 
 
Update 13:26 uur: volgens beheerder Enexis ligt de oorzaak bij een uitgevallen transformator aan de Frankhuisweg. Enexis verwacht dat de storing niet voor 15:00 uur opgelost is.
 
Update 13:52 uur: vermoedelijk is de transformator uitgevallen door kortsluiting, veroorzaakt door graafwerkzaamheden, aldus Enexis. Deze transformator bedient overigens ook delen van IJsselmuiden en ’s Heerenbroek.
 
Update 15:02 uur: zoals het er nu naar uit ziet, wordt de elektriciteit gefaseerd (per gebied) weer ingeschakeld.
 
Update 15:09 uur: in de meeste gebieden is de elektriciteitsvoorziening weer hersteld.
De noodlottige graafwerkzaamheden werden uitgevoerd in het nieuwe Frankhuizer park "Oud Frankhuis". Het water wordt daar verder doorgegraven, waarna er een brug overheen wordt geplaatst. 
Artikel delen:
Reacties 64
 1. Van stadshagen gereden naar Zwolle zuid.
  Bij grote verkeersplein bij snelweg had nog stroom.
  Stukje erna niet meer. In hanzeland bij de tandarts gelukkig wel weer stroom.  Maak melding

 2. Nou daar hang je dan

  RT @vanDiemensLand: Stroomstoring in #Zwolle en aan de buitenkant van het electrabel gebouw hangen 2 glazenwassers!


  Maak melding

 3. Hebben jullie ook problemen met mobiele telefonie, ik belde naar mijn vrouw maar daar kom ik echt niet door.


  Maak melding

 4. Bericht door fransno, op 10 mei 2011 om 14:40
  Bij mij op de zaak ligt ook alles stil ..
  Waar en hoe declareren ???
  Wie kan mij dat vertellen ???>

  Moet je even in de algemene voorwaarden van de levering van stroom kijken. Ik denk dat je het kunt vergeten.

  Maar we kunnen toch niet zo hard naar Amerikaanse toestanden rennen dat we bij iedere “hobbel in de weg” direct maar gaan lopen claimen?!? >:(


  Maak melding

 5. @plantje

  Tja we zitten in de evenementen dus echt handig is het niet .. nu net de start van het seizoen….
  kost geld he …

  We redden ons wel met een generatorset en een internet stick ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 6. Tja, wat doe je dan in die paar uur, he ๐Ÿ˜‰
  Heb het Tuinkers van mn dochtertje langer zien groeien, hahahaha…

  Maar ik baal wel, want ik had net gisteren de diepvries volgestouwd met genoeg eten voor een heel weeshuis!


  Maak melding

 7. De stroom zit er weer op hier in Dieze-West! ๐Ÿ˜€

  wat betreft mobiele telefonie: poeh, das lastig om te telefoneren! Bijna geen doorkomen aan. Ik hoop niet dat de drukt/uitvallen van mobiele telefonie geleid heeft tot het niet kunnen bereiken van het alarmnummer 112 voor spoedeisende gevallen. Wellicht dat de gemeente hier naar kan kijken wat er in de toekomst beter kan?  Maak melding

 8. Tis blijkbaar toch moeilijker dan je denkt een kuiltje graven in het park van Oud Frankhuis. Door het kapot maken van een elektriciteitskabel is de boel uitgevallen.


  Maak melding

 9. hm….., mobiele telefonie vertoont nog steeds grote kuren.

  Wat nu als je plotseling 112 moet bellen?! ๐Ÿ™

  (niet dat ik dat nu moet doen hoor, maar voor het geval dat….)


  Maak melding

 10. Gossie, ik werk voor het eerst eens een dagje thuis, valt de boel uit.
  Ach, de afwas is nu wel gedaan en de was is bijna opgevouwen… ๐Ÿ˜‰


  Maak melding

 11. Gisteren toevallig met Tinus Wolters gesproken ivm ophalen spullen voor Roemenie,hadden nog een klein koelkastje etc ,maar Tinus zei :lief bedoeld maar ze hebben daar geen electra.Nu zien we eens hoe wij afhankelijk zijn en hoeveel luxe we hebben.


  Maak melding

 12. Ben in het -bewuste-park geweest ‘met de hond’. De stroom was al zeker 30min af en er stond 1 Enexis bus en een beteuterde machinist.

  -kortsluiting de oorzaak- was de reactie van Enexis?! Ammehoela: kabel-kapot-trekken-door-graafmachine…. dat was de oorzaak.

  kortsluiting was het gevolg!


  Maak melding

 13. Je hebt van die stekkerdozen die pieken opvangen, heel handig. Maar het is op je verzekering te verhalen de kosten voor een nieuw modem


  Maak melding

 14. Shitt, idd ik heb nooit gedacht aan de hoge pieken.. daarom deed mijn draadlose modem het niet meer.. ik dacht dat het ouderdom was.. >:(


  Maak melding

 15. Zat ik daar in Zuid te wachten op allerlei reacties in andere topics… gebeurt er niks! 8) Geen wonder: iedereen lag plat!


  Maak melding

 16. wij hebben de glazenwassers nog even een hart onder de riem gestoken door EVEN APELDOORN BELLEN op onze ramen te plakken, dat vonden ze erg leuk, was wel gezellig die non verbale communicatie
  gr, Essenter


  Maak melding

 17. Bericht door wichert, op 10 mei 2011 om 15:57
  Upendi heb jij pilsjes in de tuin ,goed idee wij hebben alleen boontjes en biertjes.

  LOL!!!


  Maak melding

 18. Twee glazenwassers die in hun bakje vast kwamen te zitten door een stroomstoring, pakten twee uur later de draad meteen weer op. Dat meldt een woordvoerder van Electrabel, het bedrijf waarvan de ramen gewassen werden toen in grote delen van Zwolle de stroom uitviel.

  Volgens een woordvoerder van het bedrijf bleven de twee mannen behoorlijk nuchter ondanks hun benarde positie in een klein bakje aan de gevel van het gebouw. “We hadden constant contact met ze via de portofoon. Toen de stroom om drie uur weer terugkwam, zijn ze gewoon verder gegaan waar ze gebleven waren.”

  Door de stroomstoring zaten twintigduizend huishoudens en bedrijven in Zwolle dinsdagmiddag zonder elektriciteit. Elders in de stad zaten mensen vast in een lift. Daarvoor rukte de brandweer uit.  Maak melding

 19. Waar ik me nog het meeste aan ergerde, was dat er geen enkele wout op straat te bekennen was om het verkeer te regelen op bijvoorbeeld het verkeersplein zuid, blaloweg, zwarte waterallee en ceintuurbaan. Was een enorme chaos. Ze waren natuurlijk allemaal terug geroepen naar de kit om met z’n allen te stressen dat de koffieautomaat het daar niet deed. Het was weer Zwolle op z’n breedst, en vooral droevig met een lange OE!

  En daar betalen wij nu allemaal belasting voor!


  Maak melding

 20. @DTM,
  Het is toch al jaren bekend dat de Zwolse wouten alleen maar uitblinken in het uitschrijven van parkeerbonnen en het beboeten van kids zonder een voor of achterlichtje.
  Eigenlijk vreemd dat je zo heftig reageert, blij dat nu jouw ogen ook geopend zijn.;)


  Maak melding

 21. Waarom zou het verkeer geregeld moeten worden? Als de stoplichten het niet doen gelden gewoon de regels. Heel sneu dat de gemiddelde automobilist daar zoveel moeite mee heeft. Chaos word het alleen omdat iedereen de kruispunten gaat blokkeren en dan staat alles vast.


  Maak melding

 22. @dtm en Zwolleeder:
  Dtm: is hulpverlenen bij mensen die vast zitten niet belangrijker dan verkeer?
  Zwolleeder: er zit verschil tussen diegene die parkeerbonnen schrijven en die de meldingen rijden.


  Maak melding

 23. Ook hier een positieveling!!!
  Er gold GRIP 1, en dat houdt volgens mij in, dat er een duidelijke schifting gemaakt wordt in prioriteit. Er is dan ook sprake van een hergroepering binnen de hulpdiensten. Er zijn bijvoorbeeld mankrachten nodig, om een speciale post op te zetten, van waaruit wordt gecoordineerd…
  Verkeer is dan een zelfregulerend iets… dat kรกn zich redden, zeker nog buiten de spits.
  En inderdaad… als iedereen zich nou eens hield aan de geldende verkeersregels in plaats van de wet van de sterkste… dan zou het op de weg ook zonder verkeerslichten een stuk minder chaotisch zijn…


  Maak melding

Reageer