Het weer: overwegend droog

Zwolle – Woensdag is er veel zon. In de middag ontstaan er in het binnenland stapelwolken, maar blijft het overwegend droog. Slechts lokaal zou er in de oostelijke provincies een kleine bui kunnen ontstaan. Het wordt 16 graden aan zee tot 21 in het oosten. Er steekt ’s middags een matige westenwind op, windkracht 3. In de nacht naar donderdag neemt vanuit het westen de bewolking toe en koelt het af naar een graad of 7.

10-05-2011_weerfoto__zwolle.jpg

Donderdag ontstaan er tegen de ochtend aan de Hollandse kust al enkele lichte buien. In de loop van de ochtend trekt het gebied met buien verder het land op. Vooral in het noorden kunnen hierbij enkele volwassen buien ontstaan, waarbij een klap onweer niet is uitgesloten. In het zuiden mogen de buien eigenlijk geen naam hebben – Zeeland zou de dans nog wel eens geheel kunnen ontspringen. Tegen de avond breekt de zon vanuit het westen op steeds meer plaatsen nog even goed door. De temperatuur loopt morgen op naar 16 graden op de Wadden tot 21 of 22 graden in het oosten en zuidoosten. Er steekt overdag een matige westenwind op, windkracht 4.

Vrijdag begint opnieuw op veel plaatsen met flink wat zonneschijn. ’s Middags ontwikkelen zich stapelwolken, die lokaal uitgroeien tot een regenbui. Het uiterste noordwesten en het zuidoosten van het land lijken het droog te houden. De temperatuur doet een stapje terug naar 15 graden op de Wadden tot 20 graden in het oosten van het land.

Daarna houdt het wisselvallige lenteweer aan. In het weekend en ook de eerste dage van de nieuwe werkweek is er een grote buienkans en wordt het bovendien vrij fris voor de tijd van het jaar. De maxima dalen naar een graad of 15, terwijl 17 normaal is in deze tijd van het jaar. De zon heeft het moeilijk, maar zal zich zeker nog wel af en toe laten zien.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer