Permacultuur, lezing door Helma Röell

Zwolle – Je tuin inrichten volgens permacultuur en je hoeft niet meer te spitten: lui tuinieren dus? Nee, permacultuur is een andere manier van omgaan met je tuin en de natuur. Permacultuur is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee. Helma Röell gaat in de lezing in op de vele aspecten en mogelijkheden van deze duurzame wijze van tuinieren. De lezing is georganiseerd in samenwerking met Transition Town Zwolle.

logo_permacultuur.jpg

Permacultuur is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee. Dat betekent dat je het ontwerp van de voorzieningen zo goed mogelijk laat aansluiten op de natuur en op de natuurlijke systemen om je heen. Met andere woorden: maak van de natuur je bondgenoot!

Helma Röell is bevoegd permacultuurdocente die haar opleiding in Nederland en Groot-Brittannië heeft gevolgd. Permacultuur is voor haar een manier van leven. Ze past de principes, zoals die in de permacultuur gelden, ook toe in haar eigen leven. Go with the flow, de natuur als leermeester en de neiging tot controle leren loslaten.”

Deze lezing is mede georganiseerd in samenwerking met Transition Town Zwolle. Transition Town’s zijn steden en dorpen die minder afhankelijk van olie willen zijn door zelfvoorzienend te worden qua voedsel en energie. De lezing ‘Permacultuur’ vindt plaats op donderdag 19 mei van 20.00 tot 22.00 uur (Bibliotheek Centrum, Diezerstraat 80, ingang Statenzaal). Deelname kost 4,00 (reservering vooraf) of 5,00 (aan de zaal). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer