Reggelaan wordt 30-km zone gebied

De Reggelaan in de Zwolse wijk Aa-landen is vanaf maandag een 30-km zone gebied geworden.

De straat werd eind 2006 voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Nu dus een reducering van de snelheid op deze weg. Het 30-km zone gebied op deze straat is vooral, omdat ter hoogte van Brede School De Wieden verkeersgevaarlijke situaties gemeld waren.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Mijn ervaring met dit soort wegen is, dat 30 net te langzaam is, en 50 net te snel. Het is per slot van rekening wel een doorgaande weg, en die horen in mijn ogen niet tot 30 zones.


  Maak melding

 2. Hoop voor die mensen dat het niet alteveel gaat stinken daar naar uitlaatgassen.
  In ieder geval zullen de bestuurders het wel beter ruiken: ruimschoots meer tijd voor neuspeuteren en niet opletten dus.  Maak melding

 3. Waarom staat er niet een bericht dat de Scheldelaan en omgeving (Aabad-straat zeg maar) ook 30 km/h zone is geworden? Of heb ik iets gemist?
  Van die weg vind ik het erg begrijpelijk dat het veranderd is: de weg is niet overzichtelijk bij zijstraten sinds de zijstraten voorrang hebben op de Scheldelaan een poos geleden… Tja, dan dus maar 30 km/h zone maken h??, dat is gemeentewerk op en top. Ik heb er met de fiets niet zo’n probleem mee, maar met de auto kom ik er sindsdien niet graag meer.


  Maak melding

Reageer