Zwolle kredietkennisstad

Zwolle – De gemeente Zwolle en MKB-kredietcoach hebben op 11 mei 2011 een intentieovereenkomst getekend om samen te werken aan de ontwikkeling en promotie van Zwolle als kredietkennisstad. Op deze wijze wil Zwolle zich verder in de regio profileren als de stad waar kennis en oplossingen beschikbaar zijn die samenhangen met de soms lastige kredietverstrekking in het Midden- en kleinbedrijf.


kss.jpg 

Zwolle kredietkennisstad is een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Zwolle en MKB-kredietcoach. Tijdens het tekenen van de intentieovereenkomst overhandigde Jan Wietsma aan de wethouder René de Heer het eerste exemplaar van het boek “Ondernemer! Regel zelf uw krediet” In dit boek wordt uitgelegd op welke wijze ondernemers de beslissing op hun kredietaanvraag op een positieve wijze kunnen beïnvloeden. “De gemeente Zwolle wil innovatie in de kredietketen stimuleren en faciliteren.” Aldus René de Heer wethouder Economische Zaken van de gemeente Zwolle.

“In de regio Zwolle is een aantal partijen gevestigd die ieder unieke kennis bezitten over een specifiek traject in de kredietverstrekkingketen. De MKB-kredietcoach is in staat verbinding te leggen tussen deze partijen.” Stelt Zwollenaar Jan Wietsma initiatiefnemer van de MKB-kredietcoach. “Door verbinding te leggen tussen verschillende partijen is het mogelijk de kennis te bundelen. Innovatieve oplossingen met betrekking tot kredietverstrekking kunnen effectiever worden ontwikkeld waar ondernemers in het midden -en kleinbedrijf voordeel van hebben.” besluiten beiden.

Doel van Zwolle kredietkennisstad is het opzetten van een kenniscentrum met landelijke spelers in de kredietverstrekkingketen waarvan een groot aantal in Zwolle zijn gevestigd. Dit kenniscentrum richt zich op alle facetten die samenhangen met inhoud en proces van kredietverstrekking aan het MKB. Daarbij zal er specifiek aandacht zijn voor onderzoek naar de invloed van ondernemersvaardigheden op het kredietproces.

Zwolle kredietkennisstad organiseert in het najaar van 2011 een congres waarin met stakeholders zal worden gesproken over de impact van het kredietverstrekkingsproces op de economische en innovatieve ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf. Daarbij wordt nadrukkelijk ingegaan op de wijze waarop het kredietverstrekkingsproces kan worden geoptimaliseerd.

Over de gemeente Zwolle

Zwolle is een stad waar ca. 6000 ondernemers actief zijn die aan 85.000 mensen werk biedt. De gemeente Zwolle heeft een sterke positie in de financieel zakelijke dienstverlening.

Over MKB-kredietcoach

MKB-kredietcoach biedt ondernemers ondersteuning aan bij het zelf aanvragen en managen van hun krediet. Onderscheidend in de aanpak is de aandacht voor de ontwikkeling van de intrinsieke kredietwaardigheid van de ondernemer.

Artikel delen:

Reageer