VV Berkum haalt HSV naar Zwolle

Zwolle – De jubilerende zaterdaghoofdklasser Berkum speelt op 23 juli in een uniek ‘drietrapstoernooi’ tegen de Duitse topclub HSV uit Hamburg en de profs van FC Zwolle. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Berkum zullen in het Oosterenk-stadion van FC Zwolle alle drie de clubs één helft tegen elkaar uitkomen, in een formule die hier nog niet eerder te zien is geweest. 

Zo zal eerst Berkum een helft spelen tegen HSV en neemt de Duitse Bundesligaclub het vervolgens in de volgende 45 minuten op tegen FC Zwolle. In de daaropvolgende ‘derde helft’, die in dit geval dus gewoon op het voetbalveld wordt afgewerkt, speelt Zwolle tegen Berkum. De kijkers krijgen zo meer dan twee uur voetbal te zien waarbij een selectie van Europees topniveau, de plaatselijke profclub en de hoogst spelende Zwolse amateurvereniging in actie komen.


Of FC Zwolle op dat moment bezig is met de voorbereiding op een nieuw seizoen in de eredivisie is op dit moment nog de vraag, maar zeker is wel dat Berkums ‘bijna-overbuurman’ een aantrekkelijke tegenstander is. Dat geldt natuurlijk helemaal voor HSV, dat al decennia lang toonaangevend is op het hoogste Duitse voetbalniveau en ook op de Europese velden aansprekelijke successen heeft geboekt.                                  

Zo won HSV onder leiding van de legendarische coach Ernst Happel in de jaren ’80 het toenmalige Europacup 1-toernooi, de voorloper van de Champions League. Een aantal jaren eerder was de Europacup 2 al in de prijzenkast van de Hamburgse vereniging gezet. In 2010 haalde HSV de halve finale van de Europa League, nadat het in een eerder stadium PSV had uitgeschakeld.

Bij HSV spelen diverse Duitse internationals zoals Marcell Jansen, Dennis Aogo, Heiko Westermann en Piotr Trochowski terwijl ook internationale topvoetballers als José Paolo Guerrero en Mladen Petric voor de Hamburgse club uitkomen. Verder heeft HSV natuurlijk met Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen een aantal Nederlandse topvoetballers in de selectie. Hoeveel van hen na het huidige seizoen bij HSV blijven is op dit moment nog niet duidelijk.

Het unieke jubileum-minitoernooi met Berkum, FC Zwolle en HSV in het Oosterenk-stadion begint op zaterdag 23 juli om 18.00 uur. Nadere bijzonderheden over dit bijzondere evenement zullen later bekend worden gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. @dick

  Van Nistelrooy gaat eind dit seizoen transfervrij weg, dus waarschijnlijk speelt hij op 23 juli al niet meer voor HSV, aangezien dat alweer de voorbereiding is voor het nieuwe seizoen.


  Maak melding

 2. Goed initiatief van Berkum, jaren geleden al Celtic gehaald en nu weer HSV.
  Doen ze beter als de FC, die komen vast weer aan met de Gardense selectie, FC Emmen en een Israelische schopploeg.


  Maak melding

 3. Ik dacht 30 juni, maar dan hou ik wel de kalender van Football Manager 2011 aan. (al is dat over het algemeen een redelijke betrouwbare game)


  Maak melding

 4. Misschien is het nu idd wel vroeger omdat het aankomende seizoen vroeg moet beginnen ivm toernooi volgend jaar zomer.


  Maak melding

 5. Haha idd, maar van de kwaliteit van Van the Man? Als ze ooit nog eens kampioen willen worden moeten ze toch voor kwaliteit kiezen. Maar ok, misschien is Ruud toch wat te oud?

  Ontopic: leuk 3trapstoernooi-idee!


  Maak melding

Reageer